Mopur ρολά με σάλτσα
Ελπίζω όλοι εσείς που με ακολουθείτε να είστε καλά και εδώ επέστρεψα για να υποκινήσω τη φαντασία σας και την περιέργειά σας για τον vegan μαγειρικό κόσμο προσφέροντας ένα πιάτο που θα μπορούσε να θυμίζει σε πολλούς κάτι από την παράδοση της « Κυριακής ».
The Mopur ;… Και τι στο κόρακα είναι; (αναρωτιέστε ???) ...
... είναι ένα προϊόν που προέρχεται από τη ζύμωση του σίτου , είναι χωρίς χοληστερόλη και έχει υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών, είναι πολύ κατάλληλο για την εφευρετικότητα όσων θέλουν να δοκιμάσουν το ταλέντο τους και να προσεγγίσουν τον κόσμο της διατροφής vegan .
Υπάρχουν εκείνοι που προσπάθησαν να το κάνουν ακόμη και στο σπίτι και θα επαινέσω τα εκπληκτικά αποτελέσματα… Έχω κάνει χρήση αυτού που, σήμερα, είναι πολύ εύκολο να βρεθεί στα ψυγεία με κενό σε όλες σχεδόν τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Φαίνεται στο μάτι ως " παραδοσιακό κομμένο σε φέτες " με εντυπωσιακή ελαστικότητα, με λεπτή γεύση και μπορεί επίσης να καταναλωθεί ως γέμιση για ένα σάντουιτς " on the fly " ή για να προετοιμάσει ένα ορεκτικό όπως το πρότεινα πριν από μερικά χρόνια σε αυτήν τη συνταγή ή σε αυτό το άλλο
Ας δούμε τι προτείνω σήμερα ... Έχω την αίσθηση ότι θα είναι κάτι πολύ νόστιμο, πολύ απλό , αλλά το οποίο θα έχει επίσης μεγάλη επίδραση
Συστατικά: (για 2 άτομα)
90/100 γρ μοπόρ
Τριμμένη φρυγανιά
Ανενεργές θρεπτικές νιφάδες μαγιάς
Κουκουνάρια
1 καρότο
Μισό κρεμμύδι
σάλτσα ντομάτας
Μαϊντανός
Μαντζουράνα
1 μεσαία-μικρή πατάτα
1 σκελίδα σκόρδο στερημένη της ψυχής
4/5 ντομάτες
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Πιπέρι (κατά προτίμηση σε κόκκους)
άλας
λευκό κρασί
Οδοντογλυφίδες για σουβλάκια
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι προφανώς μερικές φέτες μοπόρ , με τα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω
με τα οποία πρόκειται να φτιάξουμε νόστιμα ψωμάκια και να τα γεμίσουμε .
Θα κανονίσουμε μια φέτα mopur στο κέντρο σε ένα πιάτο και αμέσως πάει με ένα ψέκασμα με τριμμένη φρυγανιά στη μέση, λίγα φύλλα μαϊντανού , μια λωρίδα βραστή πατάτα , λεπτές φέτες φρέσκιας ντομάτας και μερικά κομμάτια από το σκόρδο ( δεν θα ενοχλεί στη μύτη σας, γιατί αν έχετε η φροντίσει να τονστερήσετε από την ψυχή και δεν θα είναι ούτε άπεπτη ούτε πολύ ενοχλητική )
μερικές ανενεργές θρεπτικές νιφάδες μαγιάς (εκτός από την παροχή γεύσης, είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες Β)
και μερικούς κόκκους ολόκληρους πιπέρι
Το κυλάμε απαλά
προσέχοντας να μην αφήσουμε να μας ξεφύγει το γέμισμα (αν είναι επιθυμητό μπορούμε επίσης να τα κάνουμε χρησιμοποιώντας δύο φέτες έτσι ώστε να είναι πιο γεμάτο σώμα , όλα εξαρτώνται από το πάχος των φετών που έχουμε διαθέσιμες)
και το αποκλείουμε χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες από σουβλάκια.
Ας προχωρήσουμε και να φτιάξουμε τουλάχιστον δύο από αυτούς ανά άτομο
(ανάλογα με τους φιλοξενούμενους που θα έχουμε στο τραπέζι μας ... να δούμε τους αριθμούς αυτής της περιόδου είναι θεμελιώδεις )
Εν τω μεταξύ, ας φτιάξουμε ένα χοντρό χτυπημένο με κρεμμύδι και καρότο
ότι θα κάνουμε καφέ σε μια κατσαρόλα με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Βάζουμε τα ρολά μας μέσα
και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά ανά πλευρά για να τα σφραγίσουμε.
Θα συνδυάσουμε με μερικά ραντίσματα λευκού κρασιού (ποτέ δεν θα κουράσω να σας υπενθυμίσω, πάντα να παρακολουθείτε τον τύπο του κρασιού που χρησιμοποιείτε γιατί καθίσταται θεμελιώδες για τον χαρακτήρα που θα πάρει το πιάτο)
ας ανεβούμε ελαφρώς
προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας .
Καλύπτουμε ...
και αφήστε το να συνεχίσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15/20 λεπτά (εάν είναι απαραίτητο θα προσθέσουμε μια σταγόνα νερό για να αποτρέψουμε τα πάντα να στεγνώσουν πάρα πολύ)
Κατά καιρούς γυρίζουμε τα ρολά μας στη σάλτσα έτσι ώστε να απελευθερώνουν το άρωμά τους και να μαγειρεύουν στην ντομάτα στο σύνολό τους
Όταν μαγειρευτούν (θα παρατηρήσουμε όταν το αρχικό λαμπερό κόκκινο χρώμα τους έχει φτάσει σε ένα ελαφρώς χαλκό χρώμα που τείνει προς το πορτοκαλί) θα τα αφήσουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά .
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πρόκειται να ψήσουμε μια χούφτα κουκουνάρι για 3-4 λεπτά
Εξυπηρετούμε προσθέτοντας λίγο τοπικό χρώμα (το οποίο πρέπει να είναι πολύ ευοίωνο δεδομένου του αέρα που φυσάει αυτή την περίοδο ) με μερικά λαχανικά και εποχιακά λαχανικά
Με ένα πολύ ελαφρύ ψιλόβροχο εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και βάζουμε σαν βροχή το φρυγανισμένο κουκουνάρι προσθέτοντας μερικά φύλλα μαντζουράνας
Όταν ο ουρανίσκος σας απελευθερώνει τη λιχουδιά του Σαν φέτες μοσχάρι που έχει καρυκεύματα με σάλτσα ντομάτας και την λιχουδιά της γέμισης που διακοσμείται με νότες ολόκληρων πιπεριών , θα καταλάβετε ότι όχι μόνο οι παραδοσιακές προτάσεις μπορούν να δώσουν έκσταση στο γευστικό σας γούστο ... και πάνω απ 'όλα ότι η κατανάλωση βίγκαν, όπως ήθελε και πάλι ο Σεφ V. να σας δείξει, σίγουρα ΔΕΝ σημαίνει να σταματήσετε τις γεύσεις .
Σας αγκαλιάζω πολλούς καθώς εδώ στο WP είναι δυνατόν να το κάνετε
Τα λέμε σύντομα ...
V.https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Posted on 19 Νοεμβρίου 2020