Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΤΑΡΟ : ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΑΝΑ

►Tarot: "Οι περισσότερες σχετικές γενικότητες / Major Arcana" 🗝️.-



Τα είκοσι δύο φύλλα του Αρκάνα Μαγίστρου. Ταρώ Tarot: Rider, Waite & Smith.

► Εισαγωγή και σκίτσο αυτής της δημοσίευσης:

Αυτή είναι η πρώτη θέση της σειράς "Tarot". 
Πρώτον, στο τμήμα 1), θα παρουσιάσω μια επισκόπηση της ιστορίας του Ταρώ, της χρήσης του για σκοπούς μαντείας, των ταρώ, των χαρτιών (όρθιος ή αντίστροφος), ο συνολικός αριθμός των καρτών, ο διαχωρισμός σε δύο κατηγορίες: Major and Minor Arcana.
Στο δεύτερο τμήμα (2) αυτής της θέσης, θα αξιολογήσω σε βάθος το Major Arcana. 
Για το σκοπό αυτό, θα χρησιμοποιήσω το κλασικό κατάστρωμα Rider-Waite, που απεικονίζεται από την Pamela Colman-Smith, το οποίο έχει εκτυπωθεί συνεχώς από το 1909. Ως εκ τούτου, είναι εύκολο να το βρείτε στα Βιβλιοπωλεία ή online σήμερα.
Ας θυμηθούμε ότι οι κάρτες Major Arcana σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με τα αρχέτυπα του Carl Jung . Είναι "μοτίβα", εγγενή μέρος του συλλογικού ασυνείδητου . Αυτές οι κάρτες συμβολίζουν τη διαδικασία που περνάμε στη ζωή μας, με στόχο να γίνει ένας ισορροπημένος και ολοκληρωμένος άνθρωπος. 
Με αυτό που λέγεται, θα προσφέρω τις έννοιες των αντίστοιχων 22 καρτών που αποτελούν αυτή την ομάδα.
Και στις δύο, στην όρθια και αντίστροφη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν ανακατέψετε τις κάρτες ταρώ, συχνά καταλήγουν να αντιμετωπίζουν διαφορετικές κατευθύνσεις.  Έτσι, βασικά, κάθε κάρτα μπορεί να εμφανιστεί σε "όρθια" ή "αντίστροφη" θέση.
Για να τελειώσω, στο τρίτο (3) τμήμα, θα σκάψω στο λεγόμενο "Fool's Journey". Η κάρτα Fool είναι αριθμημένη με μηδέν, και αν κοιτάξετε προσεκτικά τις κάρτες, με διαδοχική σειρά, ξεκινώντας από το Fool, θα παρατηρήσετε ότι φαίνεται να μας λένε μια ιστορία. Η ιστορία της δικής μας εξέλιξης ως ανθρώπων, που περνούν από διαφορετικά στάδια, με τους αντίστοιχους αγώνες και νίκες τους. Κατά μήκος αυτού του ταξιδιού συναντάμε προκλήσεις, αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες, εκτελούμε εργασία, συναντάμε ανθρώπους, παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις και καταπολεμούμε τις αντίθετες δυνάμεις. Κάθε βήμα του τρόπου μας φέρνει πιο κοντά για να αγκαλιάσουμε την Ολότητα του Εαυτού μας και του Κόσμου. Αυτό το "ταξίδι" είναι, στην πραγματικότητα, ένας κύκλος. Και θα μπορούσε κανείς να περάσει τον ίδιο κύκλο πολλές φορές σε μια ζωή. Ή κάποιος θα μπορούσε απλώς να αποτύχει να φτάσει στο τέλος του κύκλου. Υπάρχει, φυσικά, σιωπηρό επαναλαμβανόμενο στοιχείο που σχετίζεται με το Κάρμα εδώ. Ίσως το ταξίδι του Fool's να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού σε μια άλλη, επόμενη ζωή. Ή το έπραξε σε μια προηγούμενη ζωή και τώρα αντιμετωπίζει μια νέα, διαφορετική πρόκληση.

►1)  Ταρώ. Γενικά:

Ιστορία και Σκοπός. Rider-Waite Deck: Spreads. Θέσεις. Σημαντικό και Μικρό Arcana:

Εγώ κατέχω αυτό το κατάστρωμα: Tarot Rider Waite boxed-deck.

1.1. ♦ Τι είναι ο Ταρώ και πώς λειτουργεί η Ταρώ; 

Το Tarot είναι ένα πακέτο χαρτιών που χρησιμοποιούνται από τα μέσα του 15ου αιώνα σε διάφορα μέρη της Ευρώπης για να παίξουν παιχνίδια όπως το ιταλικό Tarocchini και το γαλλικό ταρώ. Στα τέλη του 18ου αιώνα, άρχισε να χρησιμοποιείται για μαντεία.
Με αυτή την τελευταία έννοια, οι κάρτες Tarot χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μέτρηση πιθανών αποτελεσμάτων και την αξιολόγηση επιρροών γύρω από ένα άτομο, ένα γεγονός ή και τα δύο. Ο τεχνικός όρος για την ανάγνωση της ταρώ είναι η Taromancy (μαντεία μέσω της χρήσης καρτών ταρώ), η οποία είναι μια υποενότητα του Cartomancy (μαντεία μέσω καρτών εν γένει).
Η ανάγνωση της ταρώ δεν αφορά τις προβλέψεις , αλλά περισσότερο για πιθανά αποτελέσματα καθώς και για την εξέταση των επιρροών που σχετίζονται με το θέμα στο χέρι. Αυτά θα μπορούσαν να είναι επιρροές που το θέμα ίσως να μην γνωρίζει καν πριν από την ανάγνωση. Μια εξάπλωση είναι η διευθέτηση των καρτών που εξετάζονται σε μια ανάγνωση.

1.2 ⇒ ♦ Spreads:

Υπάρχουν πολλοί τύποι εξαπλώσεων. Συνήθως, το queren t (δέκτης της ανάγνωσης) θέτει μια γενική ερώτηση, ή θα μπορούσε απλώς να απεικονίσει μια κατάσταση στο μυαλό του. Μπορεί να τα κρατήσει στον εαυτό του. Εσείς (το πρόσωπο που κάνει την ανάγνωση)  μπορεί να τραβήξει έξι κάρτες , που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πτυχές της προηγούμενης, της παρούσας και της μελλοντικής σας κατάστασης. Μπορείτε να τραβήξετε τρεις κάρτες, όπου το πρώτο αντιπροσωπεύει το παρελθόν, το δεύτερο αντιπροσωπεύει το παρόν και το τρίτο αντιπροσωπεύει το μέλλον. Η εξάπλωση των τριών καρτών ονομάζεται Οι τρεις μοίρες . Επίσης, έχουμε την  αποκαλούμενη Celtic-Spread Reading, το οποίο αποτελείται από δέκα χαρτιά που αντιπροσωπεύουν μια ποικιλία πράξεων, συμπεριλαμβανομένων των παρελθουσών και μελλοντικών επιρροών, των προσωπικών ελπίδων και των αντικρουόμενων επιρροών. Μπορείτε να δείτε τα άλλα spreads εδώ . 

1.3 ⇒ ♦ Θέσεις των Καρτών: Όρθια ή Αντιστροφή:

Οι κάρτες μπορούν να εμφανιστούν σε δύο θέσεις: όρθια ή αντίστροφη .
Η όρθια θέση αντιπροσωπεύει κάποια ιδέα ή κατάσταση.
Αλλά, τι συμβαίνει όταν η κάρτα εμφανίζεται σε αντεστραμμένη ή ανεστραμμένη θέση ;.
α) Εάν η κάρτα αντιστραφεί, η έννοια σχεδόν πάντα θεωρείται ότι είναι το αντίθετο από εκείνο που η κάρτα μπορεί να αποκαλύψει όταν είναι όρθια.
Αν και αυτό είναι το κυρίαρχο κριτήριο (και, συνεπώς, το ένα, θα παραμείνω), υπάρχουν ακόμα άλλοι τρόποι ερμηνείας των αντιστροφών.
β) Ένας από αυτούς θα μπορούσε να είναι να πούμε ότι αναφέρονται στην προηγούμενη κάρτα (Για παράδειγμα: Εάν έχουμε μια κάρτα ανεστραμμένης δύναμης (8), μπορεί να αναφέρεται πραγματικά στο The Chariot (7)).
γ) Ένας άλλος τρόπος ερμηνείας των αναστροφών είναι να δηλώνουν ότι αντιπροσωπεύουν μπλοκαρισμένες ενέργειες ή αντίσταση απέναντι σε αυτό που αντιπροσωπεύει η κάρτα. 
δ) Τέλος, ένας άλλος τρόπος να κάνουμε αντιστροφές θα ήταν να πούμε ότι δείχνει μια ασυνείδητη επιρροή και, επομένως, ότι ο αιθέρας δεν το γνωρίζει. Για παράδειγμα: Εάν τραβήγαμε έναν ανεστραμμένο Ήλιο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο querent στερείται επίγνωσης απέναντι σε αυτή τη φωτεινή, χαρούμενη επιρροή. Ίσως επειδή είναι κρυμμένο ή ίσως επειδή δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. 
ε) Ένα άλλο σημείο που πρέπει να θυμάστε: μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να αλλάξουν το "φύλο" σε αυτές τις κάρτες στις οποίες εμφανίζεται μια γυναικεία ή ανδρική φιγούρα. Έτσι, εάν τραβήγαμε την Δικαιοσύνη (με γυναικεία μορφή) σε μια ανεστραμμένη θέση, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι τα χαρακτηριστικά αυτής της κάρτας μπορεί να σχετίζονται με έναν Άνθρωπο στη ζωή του querent.
Όπως ανέφερα παραπάνω, θα παράσχω την έννοια των αντιστρεπτών καρτών ως το αντίθετο στο οποίο αποκαλύπτεται η κάρτα στην όρθια θέση της. Αλλά, όταν κάνετε μια ανάγνωση, μπορείτε να συμπεριλάβετε και άλλα κριτήρια ερμηνείας. 

1.4 ⇒ ♦ Η ταρώ ταρώ. Σημαντικό και Μικρό Arcana:

Μια τράπουλα Tarot έχει 78 κάρτες, που αποτελείται από δύο τύπους καρτών: Major και Minor Arcana .
Οι "κάρτες Trump" (αριθμοί 1 έως 21) και οι Fool (αριθμημένες 0) ονομάζονται Major Arcana , ενώ τα δέκα pip και τα τέσσερα δικαστικά φύλλα σε κάθε κοστούμι είναι γνωστά ως Minor Arcana.
• Το Minor Arcana (Μικρά Μυστικά) Αποτελείται από 56 φύλλα, χωρισμένα σε τέσσερα κοστούμια (Ξίφη, Κύπελλα, Ράβδοι και Πεντάλφα). Κάθε στολή έχει 14 κάρτες: δέκα αριθμημένες κάρτες και τέσσερις κάρτες. Οι δικαστικές κάρτες είναι ο βασιλιάς, η βασίλισσα, ο ιππότης και ο Page / Jack, σε κάθε ένα από τα τέσσερα κοστούμια ταρώ.
• Το Major Arcana (μεγαλύτερο μυστικό) αποτελείται από 22 κάρτες χωρίς κοστούμια: Ο Μάγος, Η Υψηλή Ιέρεια, Η Αυτοκράτειρα, Ο Αυτοκράτορας, Ο Ιεροφάντης, Οι Εραστές, Το Άρμα, Η Δύναμη, Ο κρεμασμένος άνθρωπος, ο θάνατος, η ειρήνη, ο διάβολος, ο πύργος, ο αστέρας, η φεγγάρι, ο ήλιος, η κρίση, ο κόσμος και ο ανόητος. Οι κάρτες από το Μάγο μέχρι τον Κόσμο αριθμούνται με ρωμαϊκούς αριθμούς από το Ι έως το ΧΧΙ, ενώ ο Ανόητος είναι η μόνη μη αριθμημένη κάρτα, που συχνά τοποθετείται στην αρχή του καταστρώματος ως 0.
Τελικά ήθελα να τονίσω ότι όταν κάποιος καθορίζει μια εξάπλωση ή εκτελεί μια ανάγνωση και βλέπει ως επί το πλείστον κάρτες Major Arcana, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το εν λόγω θέμα ή / και η ζωή του querent είναι πιο βαθύ σε σύγκριση με τις κάρτες Minor Arcana. Το Major Arcana είναι σηματοδότες για τα πράγματα, τα γεγονότα και τους ανθρώπους, που πρόκειται να ληφθούν σοβαρότερα και να εξεταστούν πιο προσεκτικά, γενικά, από ότι οι κάρτες Minor Arcana θα αντιπροσωπεύουν γενικά.

► 2) Μεγάλες κάρτες Arcana (Rider-Waite Deck):

Αυτά είναι 22 κάρτες του Major Arcana και οι αντίστοιχες έννοιές τους, τόσο στην όρθια όσο και στην αντεστραμμένη θέση.

⇒ ♦ 0. Ο ανόητος:

Ο ανόητος εμφανίζεται στην αρχή του ταξιδιού του με απεριόριστες δυνατότητες. Έχει μια τσάντα που κρατά από το προσωπικό του και έναν λαμπερό ήλιο που υψώνεται πίσω του.
Το λευκό τριαντάφυλλο στο αριστερό του χέρι αντιπροσωπεύει την καθαρότητα και την αθωότητα. Έχει έναν κηδεμόνα στο μικρό λευκό σκυλί που τον προειδοποιεί για τον κίνδυνο καθώς πλησιάζει στην άκρη του γκρεμού. Ο ανόητος δεν γνωρίζει, καθώς κοιτάζει επάνω.
Η κάρτα αντιπροσωπεύει τις αρχές, τις υπερβολικά αισιόδοξες προσεγγίσεις και τον αυθορμητισμό. Μας υπενθυμίζει επίσης ότι, ακόμη και αν απολαμβάνουμε τον εαυτό μας, υπάρχουν πάντα συνέπειες για τις πράξεις μας. 
►Συναρμολόγηση: 
• Ορθή : Ζώντας τη στιγμή, αισθάνεστε ξέγνοιαστες ή αυθόρμητες, εισέρχεστε σε μια νέα φάση. 
• Αντιστροφή : Ο αποκλεισμός, ο περιορισμός.

⇒ ♦ I. Ο Μάγος:

Όταν ο Μάγος εμφανίζεται σε μια εξάπλωση, δείχνει τα ταλέντα, τις δυνατότητες και τους πόρους που διαθέτει στη διάθεσή του. Αντιπροσωπεύει δυνατότητες και η κάρτα δείχνει ότι το querent έχει όλα τα στοιχεία, καθώς τα τέσσερα κοστούμια του Minor Arcana (Σπαθιά, Ραβδί, Πεντάλφα και Κύπελλα) εμφανίζονται στην κάρτα. Ο μάγος είναι ο δημιουργός ιδεών και σκέψεων.
►Τα μέτρα:
• Όρθια : ενεργώντας συνειδητά, αναγνωρίζοντας τα κίνητρά σας. Αισθάνομαι επικεντρωμένο και αφοσιωμένο. Να είστε δημιουργικοί και ενεργοποιημένοι. 
• Αντιστροφή : Αδυναμία δράσης ή αντίδρασης. Αίσθημα αποστράγγισης. Χάνοντας την εστίαση ή τη δέσμευση.

⇒ ♦ II. Η Υψηλή Ιερεία:

Η κάρτα της Υψηλής Ιάκωβας δείχνει ότι κάθεται ανάμεσα σε δύο πυλώνες που χαρακτηρίζονται ως B και J, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τους Boaz και Jachin αντίστοιχα (Μπορείτε να βρείτε αυτά τα ονόματα στα πρώτα βιβλία των βασιλέων). Επιπλέον, αυτά τα γράμματα είναι εγγεγραμμένα στους πυλώνες του Ναού του Σαλωμώνα, που σχετίζονται με τη Σοφία. Υπάρχει ένα πανί πίσω από την απεικόνιση των ρόδιων , ένα σύμβολο του θανάτου και της μετά θάνατον ζωής στην ελληνική μυθολογία. Η Υψηλή Ιέρεια είναι ο φύλακας της μυστικής γνώσης, όπως δείχνει η κρυστάλλινη σφαίρα στο κεφάλι της. Υπάρχει μια ημισεληνοειδής φεγγάρι κάτω από τα πόδια της, που μπορεί να σημαίνει ότι οι ευκαιρίες θα μπορούσαν να αυξηθούν. Κρατάει ένα βιβλίο, το Τόρα, το εβραϊκό ιερό βιβλίο. 
►Συναρμολόγηση: 
• Όρθια: Ανάληψη. Είναι παθητική ή ήρεμη. Αναζητώντας οδηγίες από μέσα. Κατανόηση των δυνατοτήτων και των δυνατοτήτων. Κοιτάζοντας πέρα ​​από το προφανές. 
• Αντιστροφή : Αδυναμία να βρείτε την εσωτερική σας φωνή ή να κοιτάξετε πέρα.

⇒ ♦ III. Η αυτοκράτειρα:

Η αυτοκράτειρα απεικονίζει μια γυναίκα που κάθεται σε ένα πεδίο. Αντιπροσωπεύει τη γονιμότητα, είναι ένα είδος μητέρας. Περιβάλλεται από λουλούδια και φυτά. Υπάρχει επίσης ένας καρδιακός στύλος με ένα σύμβολο της Αφροδίτης πάνω του. Όπως γνωρίζουμε, αυτό το σύμβολο σημαίνει Γυναίκες.
►Συναρμολόγηση: 
• Όρθια: Θρεπτική ζωή. Καλλιέργεια και φροντίδα για τους άλλους. Αφθονία. Βιώνοντας τις αισθήσεις (ευχαρίστηση, ομορφιά, κ.λπ.). Αίσθημα σύνδεσης με τη φύση. 
• Αντιστροφή : Εστίαση στον εαυτό σας χωρίς να φροντίζετε άλλους ανθρώπους. Ελλειψη. Αναχαίτηση. Κλείσιμο.

⇒ ♦ IV. Ο αυτοκράτορας:

Ο αριθμός σε αυτήν την κάρτα απεικονίζει σταθερότητα, δομή, ισχύ και προστασία. Σχετίζεται με τον Κριό , στο Ωροσκόπιο. 
►Συναρμολόγηση: 
• Ορθή: Πατέρας. Καθορισμός οδηγιών, νόμων κανόνων ή ορίων. Εφαρμόζοντας λόγο. Δημιουργία τάξης. Εφαρμογή ελέγχου. 
• Αντιστροφή: Χάος. Έλλειψη ελέγχου και τάξης.

⇒ ♦ V. Ο Ιεροφάντης:

Είναι Αρχιερέας. Καθίζει στο θρόνο του, όπως άλλοι άνδρες γονατίζουν μπροστά του. Είναι ένας άνθρωπος που μοιράζεται τελετουργίες, είναι ηγέτης ενός κοπαδιού / ομάδας, όχι ατόμων. Εκπροσωπεί συμμαχίες, καλοσύνη, άνεση και παραδοσιακές αξίες. Ο Ιεροφάντης συνδέεται με τον Ταύρο, στον Ζωδιακό.
►Συναρμολόγηση: 
• Ορθή: Εκπαίδευση, ενημέρωση. Έχοντας ένα σύστημα πεποιθήσεων. Ακολουθώντας τους κανόνες, παραμένοντας εντός των συμβατικών ορίων. 
• Αντιστροφή: Όντας ετερόδοξος, επαναστάτης. Μην κολλήσετε στις παραδοσιακές αξίες. Ενεργώντας τρελά.

⇒ ♦ VI. Οι λάτρεις:

Αυτή η κάρτα δείχνει τον πειρασμό, που αντιπροσωπεύεται από το φίδι στο δέντρο. Μπορούμε επίσης να δούμε δύο ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, και ένα πνεύμα με ανοιχτά χέρια πάνω τους, έναν λαμπερό ήλιο. Η κάρτα δεν είναι περίπου δύο άτομα, ωστόσο, καθώς πρόκειται για ένα: το άτομο που βιώνει την αγάπη. Αναφέρεται στην ερωτευμένη με κάποιον ή ... Κάτι. Αυτή η κάρτα  σχετίζεται με τον  Δίδυμο, στον Ζωδιακό.
►Συναρμολόγηση: 
• Ορθή: Αγάπη. Γάμος ή σύμπραξη. Δημιουργία ομολόγων. Να είστε αληθινός στον εαυτό σας. Προσδιορισμός τιμών. Αντιμετωπίζοντας μια ηθική επιλογή. 
• Αντιστροφή: Η μοναξιά. Απώλεια στις σχέσεις. Απόρριψη. Προσκολλημένοι σε άλλες επιλογές ή αξίες.

⇒ ♦ VII. Το άρμα:

Αντιπροσωπεύει την εργασία και την εξουσία. Υπάρχουν δύο σφίγγες. Τα χρώματα τους αντιστρέφονται, σχεδόν σαν ένα σύμβολο Γιν-Γιανγκ . Ο οδηγός έχει έναν Ήλιο στο κεφάλι του. Μπορούμε να δούμε να ανεβαίνουν και να πέφτουν φεγγάρια κοντά στο λαιμό του. Η συμπληρωματική φύση αυτών των δύο αντίθετων φύσεων τείνει να αντηχεί τις σφίγγες που δείχνουν προς την ισορροπία. Το Άρμα σχετίζεται με τον Καρκίνο , στο Ωροσκόπιο.
►Συναρμολόγηση: 
• Δεξιόστροφη: Νίκη, φτάνοντας σε στόχους. Είναι αποφασισμένη και επικεντρωμένη. Αίσθημα αυτοπεποίθησης. Έλεγχος συναισθημάτων. Αυτοέλεγχος, πειθαρχία. 
• Αντιστροφή: Κάνοντας τα άλλα πρώτα. Παραίτηση. Έλλειψη αποφασιστικότητας ή εστίαση. Χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ήττα. Σύγχυση.

⇒ ♦ VIII. Δύναμη: 

Η κάρτα δείχνει ένα κορίτσι που μαστίζει ένα λιοντάρι, όχι με σωματική δύναμη, αλλά με δύναμη χαρακτήρα: κατανόηση, συμπόνια. Αυτό είναι συμβολικό της επινοητικότητας, της μαλάκυνσης της εξουσίας που έχουμε για να ελέγξουμε τους άλλους. Η κάρτα δείχνει ότι η αρμονία έχει επιτευχθεί καθώς το λιοντάρι φαίνεται να είναι ευτυχισμένο καθώς η γυναίκα χαϊδεύει τον και η ουρά του μπαίνει ανάμεσα στα πόδια του, σε μια υποτακτική στάση. Η γυναίκα έχει ένα σύμβολο άπειρο, όπως φαίνεται στην κάρτα του Μάγο. Αυτό αντιπροσωπεύει ατελείωτες δυνατότητες. Η κάρτα τονίζει ότι οι δυνάμεις μας είναι πολύ περισσότερες από τις φυσικές δυνατότητές μας. Αυτή η κάρτα σχετίζεται με τον Λέοντα , στο Ωροσκόπιο.
►Συνδέσεις: 
• Όρθια: Ισχύς και ισχύς. Αρνούμενος να θυμώνεις, διατηρώντας την ψυχραιμία. Φροντίδα για τους άλλους, συμπόνια. Συγχώρεση. Πείθωση, ικανή να επηρεάσει. 
• Αντιστροφή: Σκληρός έλεγχος. Κούραση. 

⇒ ♦ IX. Ο ερημίτης:

Η κάρτα απεικονίζει έναν γέρο, μόνο του, που οδηγεί το δρόμο του στο σκοτάδι από ένα φως, το οποίο, στην πραγματικότητα, είναι ένα αστραφτερό αστέρι. Ο ερημίτης αντιπροσωπεύει τη γνώση, την εσωτερική ειρήνη και την κατανόηση της ζωής του. Η κάρτα αντιπροσωπεύει μοναξιά, απόσυρση, προσεκτική σκέψη, μυήσεις.
Ο ερημίτης θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει την ανάγκη να είναι μόνος για να τακτοποιήσει τα πράγματα ... Ή ένα άτομο στη ζωή του querent. Ο Ερημίτης συνδέεται με τον Παρθένο , στο Ωροσκόπιο.
►Συναρμολόγηση: 
• Ορθή: Είναι ενδοσκοπική, αναζητώντας απαντήσεις μέσα. Αποσύρεται από τον κόσμο. Μοναξιά. 
• Αντιστροφή: Συμμετοχή με τον κόσμο. Όντας με άλλους.

⇒ ♦ X. Wheel of Fortune: 

Μπορούμε να δούμε τα γράμματα Τ, Α, Ρ και Ο, τα οποία αντιπροσωπεύουν το Ταρώ, όπως το στίγμα του. Αυτό αντιπροσωπεύει ατέλειωτους κύκλους. Στον εσωτερικό, μικρό κύκλο, μπορούμε να δούμε τις πινακίδες για τα τέσσερα βασικά στοιχεία της Αλχημείας: Υδράργυρος , Άλας, Θείο και Νερό. Ο Αιγύπτιος Θεός Anubis , (ζωγραφισμένος με κόκκινο χρώμα) κρατά τον τροχό στην πλάτη του. Ο Anubis έμοιαζε με ένα σκυλί και ήταν Ψυχοπώπ και Δάσκαλος του Κάτω Κόσμου. Κάτω από τον τροχό μπορούμε να δούμε μια Σφίγγα , διατηρώντας την ισορροπία του ίδιου του τροχού. Υπάρχει ένα φίδι στα αριστερά της κάρτας. Κάποιοι λένε ότι αυτό το φίδι είναι Typhon,ένα τέρας από την Ελληνική Μυθολογία, που αντιπροσωπεύει τη Γη. Στις τέσσερις γωνίες της κάρτας κίτρινα, φτερωτά πλάσματα διαβάζουν βιβλία. Αυτό θα μπορούσε να αναφέρεται στο Βιβλίο των Αποκαλύψεων. Τα πλάσματα μοιάζουν με λιοντάρι, μοσχάρι, άνθρωπο και αετό. Ο τροχός είναι ένας κύκλος, αλλά φέρνει μαζί του τις εμπειρίες του παρελθόντος. Αντιπροσωπεύει την ολοκλήρωση, επίσης τη μοίρα, ξαφνική καλή τύχη, μεταβάσεις και αλλαγές.
►Συναρμολόγηση: 
• Ορθή: Αίσθηση πεπρωμένου. Ανακαλύπτοντας πρότυπα και κύκλους. Σημείο μεταβολής: τροποποίηση της τρέχουσας πορείας. Ταχύτητα. Αλλαγή. 
• Αντιστροφή: Αργός ρυθμός. Αποκλεισμένη αλλαγή, καμία κίνηση.

⇒ ♦ XI. Δικαιοσύνη: 

Η κάρτα απεικονίζει έναν βασιλιά που κάθεται ανάμεσα σε δύο πυλώνες. Έχει ένα σπαθί στο ένα χέρι και μια κλίμακα Δικαιοσύνης στο άλλο. Αντιπροσωπεύει την ισορροπία, το μεσαίο έδαφος. Αυτή η κάρτα θα μπορούσε επίσης να είναι κυριολεκτική που υποδηλώνει τη διαδικασία του Δικαστηρίου, μια σύγκρουση ή τη συμμετοχή της Αρχής για την επίλυση μιας διαφοράς. Η δικαιοσύνη συνδέεται με το Ζυγό στο Ωροσκόπιο. 
►Συναρμολόγηση: 
• Ορθή: Δίκαιο, δικαιοσύνη. Τιμιότητα. Ευθύνη. Αναγνωρίζοντας την αλήθεια. Αποδοχή των συνεπειών των ενεργειών σας. 
• Αντιστροφή: Αποφύγετε την αλήθεια, απορρίπτοντας το ρόλο σας. Περικοπή ευθύνης.

⇒ ♦ XII. Ο κρεμασμένος άνθρωπος:

Η κάρτα απεικονίζει έναν άνθρωπο αναρτημένο από τα πόδια του ανάποδα από ένα δέντρο. Το πόδι του είναι λυγισμένο και το πρόσωπό του είναι ειρηνικό. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για πόνο. Μια κορώνα είναι γύρω από το κεφάλι του δείχνοντας σοφία. Ο κρεμασμένος άνθρωπος υποδεικνύει μια αλλαγή προοπτικής, που κυριαρχεί μεταξύ διαφορετικών δυνατοτήτων, μια αδυναμία λήψης απόφασης. Είναι μια εποχή εσωτερικής εστίασης, ενδοσκόπησης και αυτοανακάλυψης. 
Το να κρέμεται από ένα πόδι ήταν παραδοσιακά μια τιμωρία για τους προδότες. Υπό αυτή την έννοια, αυτό που ο κρεμασμένος βλέπει ως σωστό είναι ανάποδα σε εκείνους που έχουν περάσει κρίση πάνω του. 
►Τα μέτρα: 
• Δεξιόστροφη: Αναμονή. Αφήνοντας να φύγει. Αποδοχή του τι είναι. Ανατροπή προτεραιοτήτων. 
• Αντιστροφή: Αδυναμία αποχώρησης. Ελεγχος. Αυτοπεποίθηση. Πάλη.

⇒ ♦ XIII. Θάνατος:

Η κάρτα Death απεικονίζει ένα σκελετό σε σκοτεινή πανοπλία, ένα θλιμμένο θησαυρό με άλογο. Πριν από αυτόν, ένας Ιερέας προσφέρει προσευχές, ένας άντρας βάζει νεκρός, ένας νέος κοιτάζει με περιέργεια, καθώς ένα παλιότερο παιδί στρέφεται από φόβο. Συνολικά, μπορούμε να δούμε τη σειρά των συναισθημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Στο χέρι του Reaper υπάρχει μια μαύρη σημαία. Αυτή η κάρτα είναι σύμβολο της αλλαγής, μέρος του κύκλου του θανάτου και της αναγέννησης. Αυτή η κάρτα σχετίζεται με τον Σκορπιό , στον Ζωδιακό.
►Συναρμολόγηση: 
• Ορθή : Τερματισμοί. Κάνοντας το παρελθόν πίσω σου. Αλλαγή ή μετάβαση. Αποδοχή του αναπόφευκτου. Κλείνοντας αυτό που δεν είναι απαραίτητο. 
• Αντιστροφή : Αρχές. Νέα αρχή.

⇒ ♦ XIV. Εγκράτεια:

Η κάρτα απεικονίζει έναν αρχάγγελο στην άκρη ενός ποταμού. Ένα πόδι στην ξηρά, το άλλο στο νερό. Ρίχνει νερό από ένα φλιτζάνι σε άλλο. Η κάρτα είναι περίπου ισορροπία. Προτείνει την εξεύρεση συμβιβασμού ή συμφωνίας καθώς και υπενθύμιση για τη διατήρηση της μετριοπάθειας. Αυτή η κάρτα σχετίζεται με τον Τοξότη,  στο Ωροσκόπιο.
►Συναρμολόγηση: 
• Ορθή:  Εμφάνιση μέτρησης. Μειώνοντας μια σκληρή θέση. Αρμονία. Ενίσχυση της συνεργασίας και της σύνθεσης. Θεραπεία και άνθηση. 
• Αντιστροφή : Πηγές. Διαφωνία, ανταγωνισμός. Διαφωνία, έλλειψη αρμονίας.

⇒ ♦ XV. Ο διάβολος: 

Ο διάβολος σε αυτή την κάρτα έχει κέρατα, πόδια κατσίκας και φτερά από ένα ρόπαλο. Έχει δάδα στο αριστερό του χέρι. Στο λαιμό του είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα, επίσης με χαρακτηριστικά του διαβόλου: κέρατα και ουρά, αλλά με ενδιαφέρον, οι αλυσίδες τους είναι χαλαρά γύρω από το λαιμό τους. Είναι σε θέση να τους γλιστρήσει μακριά. Ωστόσο, επιλέγουν να παραμείνουν αλυσοδεμένοι. Η κάρτα αντιπροσωπεύει τον εθισμό, την αντίληψη ή την εμμονή, πράγματα στα οποία μπορούμε να επιλέξουμε να παραμείνουμε αληθινά. Στις σχέσεις, αυτή η κάρτα θα μπορούσε να αποτελέσει  έλεγχο και πειρασμό. Αυτή η κάρτα σχετίζεται με τον Αιγόκερωστο Ζωδιακό.
►Συναρμολόγηση: 
• Ορθή : Να είστε εμμονή και να μη γνωρίζετε. Επιτρέποντας τον εαυτό σας να ελέγχεται. Να είσαι εθισμένος. Υπέρβαση. Αίσθημα απελπισίας. 
• Αντιστροφή : Ανεξαρτησία. Σαφήνεια. Ελπίδα και αισιοδοξία. Απελευθέρωση, ελευθερία.

⇒ ♦ XVI. Ο πύργος:

Ο Πύργος δείχνει έναν ψηλό πύργο ψηλά πάνω σε ένα βουνό. Από τα παράθυρα του κτηρίου ξεσπάσαν κεραυνοί και φλόγες. Οι άνθρωποι πηδούν από τον πύργο σε απελπισία, θέλοντας να ξεφύγουν από μια τέτοια καταστροφή και αναταραχή. 
Ο Πύργος σημαίνει σκοτάδι και καταστροφή σε φυσική κλίμακα. Ο ίδιος ο Πύργος αντιπροσωπεύει φιλοδοξίες χτισμένες σε ψευδείς χώρους Η κάρτα σχετίζεται με ξαφνική, ενοχλητική, αγενή αφύπνιση και καταστροφική αλλαγή.
►Στιμές: 
• Δεξιόστροφη: Ξαφνική αλλαγή, ήττα, καταστροφή. Διακοπή με θυμό. Αφήνοντας τα πάντα να πάνε. Εκθέτοντας τι ήταν κρυμμένο. Ανατροπή από τα ύψη 
• Αντιστροφή: Νίκη, έλεγχος. Μείνετε μαζί. Ηρεμία. Ηρεμία.

⇒ ♦ XVII. Το αστέρι:

Η κάρτα απεικονίζει κορίτσι που γονατίζει στην άκρη μιας μικρής πισίνας. Η γυναίκα κατέχει δύο δοχεία νερού. Ρίχνει το νερό έξω για να θρέψει τη γη και να συνεχίσει τον κύκλο της γονιμότητας, 
Το άλλο δοχείο χύνει το νερό σε ξηρή γη σε πέντε ποτάμια, που αντιπροσωπεύουν τις πέντε αισθήσεις. Η γυναίκα έχει ένα πόδι στο έδαφος, που αντιπροσωπεύει την κοινή λογική της, και το άλλο πόδι στο νερό, που αντιπροσωπεύει τη διαίσθησή της. Πίσω από αυτήν, λάμπει ένα μεγάλο αστέρι και επτά μικρότερα αστέρια. Όλα τα αστέρια έχουν οκτώ σημεία και οκτώ αντιπροσωπεύουν τη δύναμη. 
Η κάρτα απαιτεί φωτισμό, καθοδήγηση και ανανέωση. Προτείνει τροφή και ελπίδα. Το αστρολογικό σύμβολο του Αστέρα είναι ο Υδροχόος .
►Συναρμολόγηση: 
• Δεξιόστροφη: Επανάκτηση ελπίδας. Συνειδητοποιώντας μια εσωτερική δύναμη ή αλήθεια. Σοφία. Είναι γενναιόδωρη. Ελεύθερη ροή αγάπης. Πνευματική ηρεμία. Ηρεμία. 
• Αντιστροφή: Αδυναμία, έλλειψη πίστης, απαισιοδοξία. Αναταραχή, Χάος.

⇒ ♦ XVIII. Το φεγγάρι:

Αυτή η κάρτα απεικονίζει δύο λύκους που ουρλιάζουν σε μια πανσέληνο με μια Σελήνη Σελήνης μέσα. 
Η πισίνα στην βάση της κάρτας αντιπροσωπεύει το υποσυνείδητο μυαλό και η καραβίδα που σέρνεται έξω από την πισίνα συμβολίζει τα αρχικά στάδια της εξέλιξης της συνείδησης. 
Η κάρτα υποδηλώνει ψευδαίσθηση, φόβο, άγχος. Αυτό μπορεί να είναι μια εποχή μιας συναισθηματικής ή πνευματικής δοκιμής και ότι ο αιθέρας μπορεί να μην σκέφτεται σαφώς ή να κάνει αμφισβητήσιμες αποφάσεις ως εκείνες που εμπνέονται από το Lunacy της Πανσέληνος. Το αστρολογικό σημάδι της Σελήνης είναι Ιχθείς .
►Τα μέτρα: 
• Ορθό:  Αίσθημα φόβου. Απολύοντας τον εαυτό σας. Χάνοντας κατεύθυνση και σκοπό. 
• Αντιστροφή: Είναι γαλήνιο, χωρίς προβλήματα, με ειρήνη. Διαφώτιση. 

⇒ ♦ XIX. Ο ήλιος: 

Αυτή είναι μια χαρούμενη κάρτα. Ο λαμπερός Ήλιος είναι μια εικόνα αισιοδοξίας και εκπλήρωσης. Το παιδί στην κάρτα είναι ευχαριστημένο. Είναι γυμνός και αυτό αντιπροσωπεύει την αθωότητα και την αγνότητα. Το άσπρο άλογο στο οποίο βόλτα το παιδί αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την καθαρότητα του πνεύματος. Το άλογο είναι χωρίς σέλα και ελέγχεται χωρίς τη χρήση των χεριών. Τα ηλιοτρόπια στο παρασκήνιο αντιπροσωπεύουν την καρποφορία του πνεύματος κάτω από την τροφή του Ήλιου.
►Συναρμολόγηση: 
• Ορθή: Κατανόηση. Διαφώτιση. Πιστεύοντας στην αξία σας. Μεγάλες, λάμπει λαμπρά. Χαρά και ενθουσιασμός. 
• Αντιστροφή: Είναι κουρασμένος ή λυπημένος. Φοβία, σύγχυση .

⇒ ♦ XX. Κρίση:

Η κάρτα κρίσης δείχνει έναν αριθμό γυμνών ανδρών, γυναικών και παιδιών που ανέβαιναν από τους τάφους τους, ανταποκρινόμενοι στην τρομπέτα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, ενός ψυχοπώλου, ο οποίος αιωρείται ψηλά πάνω από αυτούς.
Η κάρτα αντιπροσωπεύει την αποβολή και την αναγέννηση. Η κάρτα θα μπορούσε να υποδείξει ότι πρόκειται για μια εποχή ανάστασης, επαναφοράς του παρελθόντος, επανεξέτασης των πραγμάτων και λήψης ειρήνης με παρελθόντες καταστάσεις που από πολύ καιρό θεωρήσαμε ότι πρέπει να ξεκουραστούν, προκειμένου να προχωρήσουμε τελικά. 
►Συναρμολόγηση: 
• Δεξιόστροφη: Κάνοντας μια κρίση. Κάνοντας δύσκολες επιλογές. Γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνετε. Κάνοντας μια νέα αρχή. Απελευθερώνοντας την ενοχή. Συγχωρήστε τον εαυτό σας και τους άλλους. Απαλλαγή. 
• Αντιστροφή: Τελικά, αισθανόμενος θλιβερός και ένοχος.

⇒ ♦ XXI. Ο κόσμος:

Η κάρτα απεικονίζει μια γυναίκα που περιβάλλεται από ένα στεφάνι (σύμβολο της Νίκης), κρατώντας δύο ράβδους.
Οι αριθμοί σε κάθε μία από τις τέσσερις γωνίες της κάρτας World είναι οι ίδιοι αριθμοί που εμφανίζονται στον τροχό της τύχης. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η παγκόσμια κάρτα συνδέεται πολύ με τον τροχό της τύχης, αντανακλώντας την κυκλική εξέλιξη του χρόνου και την ανθρώπινη εμπειρία. 
Η γυναίκα έχει ένα σκέλος που διασχίζει το άλλο, όπως και ο Κρεμάμενος. Είναι, κατά κάποιον τρόπο, το αντίθετο (δηλαδή ο Κρεμάμενος Άνδρας όρθιος). Καθώς ο κρεμασμένος άνθρωπος κοιτάζει προς τα μέσα, η γυναίκα στην κάρτα του Κόσμου κοιτάζει προς τα έξω. Αυτή η κάρτα αποτελεί σύμβολο ολοκλήρωσης και ολοκλήρωσης. 
►Συναρμολόγηση: 
• Όρθια: βιώνοντας την ολότητα και την ισορροπία. Σύνθεση. Πραγματοποιήστε τους στόχους σας. Συμμετέχετε. Αίσθημα εκπλήρωσης. 
• Αντιστροφή: Απομόνωση, απάθεια, απόσυρση. Έλλειψη ολοκλήρωσης.

⇒ ♦ Αστρολογικά Σημεία & Πλανήτες:
Ποια είναι τα ισοδύναμά τους στο Major Arcana ;:
Εδώ έχουμε τα Zodiac Signs και τις αντίστοιχες κάρτες τους στο Major Arcana:
💦Σημάδια Νερού:  Καρκίνος: Το Άρμα  Σκορπιός: Θάνατος Piscis: Η Σελήνη .
🔥Πυρκαγιά:  Κριός: Ο αυτοκράτορας. Λέων: Δύναμη . Τοξότης: Ηρεμία.
💨Air Signs:  Δίδυμοι: Οι λάτρεις . Ζυγός: Δικαιοσύνη Υδροχόος: Το αστέρι .
🌎Σημάδια Γης:  Ταύρος: Ο Ιεροφάντης Παρθένος: Ο Ερημίτης Αιγόκερως: Ο διάβολος .

►3) Το ταξίδι του ανόητου ... Ή ο κύκλος ζωής του ανόητου:

Ο ανόητος (0) δεν έχει ιδέα τι θα συμβεί σε αυτόν και ξεκινάει στο ταξίδι του μόνο με τις ελπίδες του. Στην αρχή του ταξιδιού του, ο ανόητος είναι φρέσκος, ανοιχτός και αυθόρμητος. Αλλά δεν γνωρίζει ούτε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει καθώς ταξιδεύει σε αυτόν τον κόσμο.
Με τον καθορισμό, ο Ανόητος συναντά αμέσως τον Μάγο (Ι) και την Υψηλή Ιερή (II). 
Ο Μάγος εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που έχει ο Ανόητος στον εαυτό του και του παρέχει ό, τι μπορεί να φανεί χρήσιμο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Η Υψηλή Ιέρεια παρέχει το εύφορο έδαφος στο οποίο συμβαίνουν δημιουργικά γεγονότα.
Καθώς μεγαλώνει, συναντά την αυτοκράτειρα (III) . Ο ανόητος γίνεται όλο και περισσότερο ενήμερος για το περιβάλλον του. Ως εκ τούτου, έρχεται να μάθει τη Μητέρα Γη, βιώνοντας ένα ξύπνημα των αισθήσεών του. Ο αυτοκράτορας (IV) αντιπροσωπεύει για τον ανόητο σχήμα πατέρα και μέσα από αυτόν μαθαίνει για τη σημασία των νόμων και των κανόνων.
III. Η αυτοκράτειρα. IV. Ο αυτοκράτορας.
Ο Ιεροφάντης (V) διδάσκει τον Ανόητο να αναγνωρίσει την αξία των πεποιθήσεων και των παραδόσεων του πολιτισμού του. Ο Fool μαθαίνει να ταυτίζεται με μια ομάδα και ανακαλύπτει μια αίσθηση του ανήκειν.
Τελικά, ο Ανόητος βιώνει την  Αγάπη (VI) . Θέλει να φτάσει έξω και να γίνει το ήμισυ μιας αγάπης συνεργασίας. Εν τω μεταξύ, αισθάνεται επίσης ότι πρέπει να αποφασίσει για τις δικές του πεποιθήσεις.
Ο ανόητος γίνεται ενήλικας, έχει μια ισχυρή ταυτότητα και μια ορισμένη γνώση πάνω του. Μέσω της πειθαρχίας και της βούλησης, έχει αναπτύξει έναν εσωτερικό έλεγχο, που είναι χαρακτηριστικά του Αμαξώματος (VII) .
Με την πάροδο του χρόνου, η ζωή παρουσιάζει τον Ανόητο με πολλές προκλήσεις, μερικές που προκαλούν τη θλίψη και την απογοήτευση. Αλλά είναι ανθεκτική και ισχυρή. Αναπτύσσει Υπομονή, Συμπόνια και Ανοχή, τα οποία είναι όλα τα χαρακτηριστικά της Δύναμης (VIII).
Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο ανόητος αρχίζει να κοιτάζει προς τα μέσα, προσπαθώντας να καταλάβει τα συναισθήματα και τα κίνητρά του. Επιδιώκει στιγμές μοναξιάς να βρει τη δική του κατεύθυνση, σύμφωνα με την κάρτα Hermit (IX) .
Μετά από πολλή αναζήτηση ψυχής, ο Ανόητος αρχίζει να βλέπει πώς συνδέονται τα πάντα. Οι Κύκλοι που αυτός και η Φύση περνούν μέσα του υπενθυμίζουν τον τροχό της τύχης (X) . Πιστεύει τόσο στη δύναμη της ελευθερίας του να επιλέξει όσο και στη μοίρα. Αντιμετωπίζει αλλαγές, αναγνωρίζοντας το πεπρωμένο του με την σειρά γεγονότων που τον οδήγησαν σε ορισμένα σημεία καμπής.
Ο ανόητος αναρωτιέται για τη Δικαιοσύνη (XI) . Ξεκινά με τον εαυτό του και κοιτάζει πίσω στη ζωή του για να εντοπίσει τις πράξεις του. Αναλαμβάνει την ευθύνη για τις προηγούμενες ενέργειές του, ώστε να μπορεί να κάνει αλλαγές και να εξασφαλίσει μια πιο ειλικρινή πορεία για το μέλλον.
Αργά ή αργότερα, αντιμετωπίζει μια εμπειρία που φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο να αντέξει. Αυτή η συντριπτική πρόκληση τον ταπεινώνει μέχρι που δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εγκαταλείψει και να αφήσει να φύγει. Νιώθει ότι ο κόσμος του έχει γυρίσει ανάποδα. Έτσι παύει να μην ασκεί πιέσεις, όπως ο Κρεμασμένος (XII) .
Ο ανόητος αποκόπτει ό, τι δεν του εξυπηρετεί πλέον ή τι τον κάνει να αισθάνεται άσχημα για τον εαυτό του. Θάνατος (XIII) ... και Αναγέννηση. Μετά από όλες τις αλλαγές, είναι έτοιμος να ξεκινήσει.
Ο Fool αντιλαμβάνεται τη σταθερότητα εξισορρόπησης της Temperance (XIV) και τα ισχυρά αποτελέσματά της. Βιώνοντας τα άκρα, έρχεται να εκτιμήσει τη μετριοπάθεια.
Αλλά η μετριοπάθεια δεν διαρκεί για πάντα και οι πίκες και οι υπερβολές θα μπορούσαν να επικρατήσουν. Ο ανόητος αντιμετωπίζει τον διάβολο (XV) μέσα του, με τη μορφή εμμονών και εθισμών.
Ο Ανόητος μπορεί να βρει μόνο απελευθέρωση από την ξαφνική αλλαγή που αντιπροσωπεύει ο Πύργος (XVI) . Μερικές φορές μόνο μια μνημειώδης κρίση μπορεί να παράγει αρκετή δύναμη για να σπάσει τα τείχη του Πύργου. Μόνο η καταστροφή του πύργου θα τον αφήσει ελεύθερο.
Αφού περνάει μια σκληρή στιγμή, ο Ανόι βρίσκει γαλήνη και ηρεμία. Ανατρέχει και βλέπει το δικό του Αστέρι (XVII) , μια αντανάκλαση του εσωτερικού Εαυτού του, που αντικαθιστά τις αρνητικές ενέργειες του Διαβόλου.
Δυστυχώς, εξακολουθεί να είναι ευάλωτος στις ψευδαισθήσεις της Σελήνης (XVIII) . Η χαρά του ανόητου είναι μια κατάσταση αίσθησης. Τα θετικά συναισθήματά του δεν υπόκεινται ακόμα σε πνευματική διαύγεια. Στην ονειρική του κατάσταση, ο Ανόητος είναι επιρρεπής σε φαντασία, παραμόρφωση και ψευδή εικόνα της αλήθειας.
Ωστόσο, ο Ήλιος (XIX) λάμπει. Διαχέει τα σύννεφα της σύγχυσης και του φόβου. Φωτίζει, έτσι ο Ανόητος αισθάνεται και καταλαβαίνει την καλοσύνη του κόσμου.
Ο ψεύτικος, ο ίδιος ο εαυτός του Fool έχει ριχτεί και ο αληθινός του εαυτός εκδηλώνεται. Ο ανόητος κάνει βαθύτερη απόφαση (XX) για τη ζωή του. Αυτός συγχωρεί τον εαυτό του και τους άλλους. Αισθάνεται καθαρός και απαλλαγμένος.
Ο ανόητος ξαναρχίζει τον κόσμο (XXI) , αλλά αυτή τη φορά με μια πληρέστερη κατανόηση. Έχει ενσωματώσει όλα τα διαφορετικά μέρη του και έχει επιτύχει πληρότητα και εκπλήρωση.
XX. Κρίση. XXI. Ο κόσμος.

► Τελευταία, αλλά όχι λιγότερη:  Ταρώ, «Εμβάθυνση γνώσης»:

Πριν κυλάτε αντίο, ήθελα να σας αφήσω μερικές συστάσεις σχετικά με αυτό το θέμα. Ελέγξτε τα έξω:
🗣️• Μάθετε τις έννοιες όλων των καρτών και άλλα θέματα. (Playlist): Ανάγνωση καρτών Tarot από την Goodie .
• Δωρεάν ανάγνωση Tarot στο YouTube , σύμφωνα με το αστρολογικό σας σημάδι. Θα σας συστήσω το αγαπημένο μου Ταρώτις εκεί που, συχνά, χρησιμοποιεί το κλασικό Tarot Wait Rider (ή παραλλαγές του). Λάβετε υπόψη ότι δεν είχαμε ακόμα βρεθεί στο Μικρό Αρκάνα. Όμως, έχουμε ήδη μελετήσει το Major Arcana. Ψάξτε για το ζώδιο σας, εδώ: το  Σύμπαν του Carol . (Μεγάλη, σε βάθος μηνιαία ανάγνωση και μεγάλη γνώση των καρτών).
• Ποίηση του Ταρώ:   Τα ποιήματα της Deborah Gregory με βάση τις Κάρτες Ταρώ είναι εξαιρετικά!
Ευχαριστώ για την ανάγνωση!. Η επόμενη μου θέση θα επικεντρωθεί στο Minor Arcana. Μείνετε συντονισμένοι αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Tarot. Τα λέμε!. Aquileana 💕

►Συνδέσεις:
https://youtu.be/tFuCz1wAjLk
https://youtu.be/8WDQQZkEe4g
http://www.learntarot.com/less2.htm
http://www.learntarot.com/journey.htm
https://www.usgamesinc.com/Rider-Waite-Tarot-Card-Deck/
https://www.biddytarot.com/tarot-card-meanings/major-arcana/
https://www.collectorsweekly.com/articles/the-surprising-origins-of-tarot-most-misunderstc-cards/

https://aquileana.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό;

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό; Σινάνη Αικατερίνη Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 10:00 Επιστήμονες στο τμήμα έρευνας τ...