COOKING ΚΕΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


Υλικά

Για τη ζύμη:
100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
2 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
4 βανίλιες
αλεύρι (όσο πάρει)

Για τη γέμιση:
300 γρ. κεράσια
50 γρ. κόρν φλάουερ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
μαρμελάδα κεράσι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και τις βανίλιες. Ρίχνουμε λίγο νερό κι στην συνέχεια το αλεύρι αμυγδάλου με το κανονικό αλεύρι (όσο χρειάζεται), ώστε η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια μας.

Για τη γέμιση:
Αφαιρούμε από όλα τα κεράσια τα κουκούτσια και στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε την μαρμελάδα, τη ζάχαρη και το κόρν φλάουερ, για να βράσουν όλα μαζί.

Στήσιμο της πίτας :
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπάλες και στην συνέχεια ανοίγουμε το ένα ζυμαράκι με την βοήθεια ενός πλάστη και την τοποθετούμε σε μία φόρμα.

Ρίχνουμε την γέμιση με τα κεράσια και τη στρώνουμε πάνω στην ανοικτή ζύμη.

Κατόπιν ανοίγουμε με τον πλάστη και το δεύτερο ζυμαράκι και το κόβουμε σε λωρίδες.

Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω από την γέμιση τις λωρίδες ζύμης οριζόντια και κατακόρυφα και σκεπάζουμε την πίτα.

Αλείφουμε την επιφάνεια με έναν κρόκο αυγού και ψήνουμε την πίτα σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να δούμε ότι έχει πάρει χρώμα.

 

Το αποτέλεσμα είναι απίθανο! Μπορείτε αντί να φτιάξετε τη ζύμη, να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σφολιάτα. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου γευστικό και απολαυστικό!!!

 

Της Χριστίνας Κέμου

https://gynaikaeimai.com/

https://xristinacook.wordpress.com/

Instagram : xristina.kemou