Η ΚΑΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ παίρνει χρόνο
(από μια ινδική προοπτική)
Η ίδια η θεωρία της εξέλιξης του κόσμου από στάσιμη σε δυναμική και η ακμάζουσα ζωή ανέλαβε εποχές και αιώνες και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ύπαρξη της ζωής και ο άνθρωπος δεν αποτελούν εξαίρεση και επομένως υπόκεινται σε αυτήν τη διαχρονική διαδικασία εξελισσόμενης προσωπικότητας, αντοχής και πνευματισμού. Επομένως, οποιοσδήποτε στόχος της δικής του επιδίωξης ή πάθους πρέπει να πάρει το καλύτερο μισό της περιόδου κύησης και απαιτεί μεγαλύτερη υπομονή, επιμονή και αισιόδοξη προοπτική για τη δική του ικανότητα. Η συντόμευση δεν είναι σε καμία περίπτωση καρποφόρα για να επιτύχει ένα μεγαλύτερο καλό, πόσο μάλλον τις ευκαιρίες εργασίας.
Ωστόσο, στον πρόσφατο κόσμο με αυξανόμενες υλιστικές προοπτικές και λαχτάρα για ένα εξασφαλισμένο μέλλον νωρίτερα, αντί για ικανοποίηση και σεβασμό στους τομείς της σταδιοδρομίας, η έννοια του «γρήγορου χρήματος» άνοιξε ένα φάσμα ρηχών τρόπων εισοδήματος για τη νεολαία συχνά πέφτει θύμα ακόμη και στο χαμηλότερο μισθό για ένα φαινομενικά σταθερό χρηματοοικονομικό αγαθό, συχνά ακόμη και λόγω της οικογενειακής πίεσης που αποκλίνει από τον σκοπό της ζωής ενός ατόμου που ονειρευόταν. Για ένα άτομο να επιτύχει μια ευρύτερη προοπτική ικανοποίησης ή σε αυτό που η κοινωνία μπορεί να αποκαλέσει «καλή δουλειά» θα χρειαζόταν σίγουρα περισσότερο ιδρώτα και αίμα από αυτό που είναι πιο εύκολα διαθέσιμο, και αυτή η συνειδητοποίηση της αλήθειας θα έδινε σε έναν έναν ρεαλιστικό λόγο να πολεμήσει ποτέ να κοιτάς πίσω.
Το πιο σημαντικό, οι παράμετροι μιας καλής δουλειάς δεν είναι εκείνες με μεγαλύτερους μισθούς και επιδόματα, ούτε καν εκείνες με τη μεγαλύτερη φήμη και δύναμη, αλλά εκείνες που κάνουν κάποιον να αισθάνεται ενθουσιασμένος, εκστατικός και ενθουσιώδης, επαναλαμβανόμενος στους τομείς ενδιαφέροντος κάποιου και δέος. Όπως είπε κάποτε ο Κομφούκιος:
«Επιλέξτε μια δουλειά που αγαπάτε και δεν θα χρειαστεί ποτέ να εργαστείτε μια μέρα στη ζωή σας».
Εξετάζοντας το παράδειγμα της πραγματικής ζωής, η εικονική εταιρεία Tata Iron and Steel Company (TISCO) ιδρύθηκε ως διαμαρτυρία ενάντια στη βρετανική αποικιακή κυριαρχία, μποϊκοτάροντας ξένα αγαθά βασισμένα στην αυτοπεποίθηση και την επάρκεια του Jamshetji Tata το 1912, που χρειάστηκαν πάνω από 100 χρόνια για να επιτύχουν μια σταθερή καμπύλη και σήμερα είναι μια από τις πιο ευημερούσες και αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ινδίας.
Εκτός από τις επιχειρήσεις, τα ερευνητικά έργα, οι καλλιτεχνικές και αθλητικές δεξιότητες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ικανοποιήσουν αρκετά για να ζήσουν. Κοστολόγησε διάφορους επιστήμονες καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους για να πλαισιώσουν την εικόνα τους σε ένα πρακτικό έδαφος, μερικοί για άλλη μια φορά μάταια, μαθαίνοντας μέσω εμπειρίας και γνώσης ανά ηλικία και χρόνο.
Ο χρόνος από μόνος του είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος, επομένως η εξαπάτηση με την πάροδο του χρόνου δεν σέβεται το πιο φυσικό φαινόμενο της συλλογής εμπειριών και της διάσεισης γνώσεων και συνεπώς ποτέ δεν έχει πραγματικό όφελος, αλλά είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει άγχος και θλίψη σε μεγαλύτερη ηλικία.
Η γρήγορη άμμος της ζωής είναι βέβαιο ότι θα μας προκαλέσει σύγχυση, τα σύννεφα που λάμπουν στο σκοτάδι δεν θα μας έκανε να δούμε πολύ καθαρά, πέτρες θα μας βάλουν στα πόδια, ξανά και ξανά. Ωστόσο, ο ζήλος που δεν εγκαταλείπει ποτέ δεν εξασθενεί, γιατί δεν είμαστε κοινά θηλαστικά, αλλά το πιο συνετό, πιο ανεπτυγμένο, πιο διανοητικό, το πιο διαφοροποιημένο από όλα τα είδη, το πιο πολύτιμο δώρο της Θεϊκής Εξέλιξης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου