Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Απλό επιδόρπιο σοκολάτας για αρχάριους

 Απλό επιδόρπιο σοκολάτας για αρχάριους

Καλώς ήλθατε στην ποδιά του Little Chef's! Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι που όλοι αγαπάμε με όλη μας την καρδιά, ένα επιδόρπιο σοκολάτας. Αυτή η συνταγή είναι απλή αλλά νόστιμη με συστατικά που είναι εύκολα διαθέσιμα. Αυτό το επιδόρπιο θα φτιαχτεί σε δύο μέρη.

Η πουτίγκα

Συστατικά:

2 φλιτζάνια γάλα

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάου

1/4 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη σοκολάτα

1 κουταλιά της σούπας κρέμα (προαιρετικό)

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (προαιρετικό)

Κατευθύνσεις:

Πρώτα, ψιλοκόψτε οποιαδήποτε σοκολάτα της επιλογής σας και κρατήστε την πρακτική.

Στη συνέχεια, ανακατέψτε όλα τα ξηρά συστατικά και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κομμάτια στη σκόνη κακάου. Σε αυτό το μείγμα, προσθέστε σταδιακά 2 φλιτζάνια γάλα και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει λείο.

Εάν το μείγμα είναι πολύ λεπτό, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς η πουτίγκα σοκολάτας γίνεται παχιά όταν θερμαίνεται λόγω του αραβοσίτου.

Τώρα, φιλτράρετε αυτό το μείγμα μέσω κόσκινου σε αντικολλητικό τηγάνι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει παχύ. Θα πρέπει να γίνει τόσο παχύ όσο μια σοκολάτα ganache.

Τώρα προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Προσθέστε επίσης την κρέμα και το βούτυρο εάν τη χρησιμοποιείτε. Η προσθήκη κρέμας βοηθά μόνο στο πουτίγκα και το βούτυρο δίνει λάμψη σε αυτό.

Μεταφέρετέ το σε μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρετε το με επικάλυψη της επιλογής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψίχουλα μπισκότων ή τσιπ σοκολάτας και ξύρισμα της ψιλοκομμένης σοκολάτας ή πασπαλίζοντας κακάο. Ψύξτε το για περίπου τρεις έως τέσσερις ώρες και η πουτίγκα σας θα ήταν καλή.

Το κέικ παγωτού:

Συστατικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάου

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένη σοκολάτα

1/4 φλιτζάνι λάδι

1 φλιτζάνι παγωτό

Κατευθύνσεις:

Πρώτα κοσκινίστε τα ξηρά συστατικά μαζί και κρατήστε τα στην άκρη. Μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι με βάση το γούστο σας.

έρχονται στα υγρά υλικά, χτυπήστε ελαφρά το βούτυρο και το λάδι μέχρι να είναι λίγο αφράτο και όταν συνδυάζονται μαζί. Τώρα προσθέστε τη ζάχαρη και δώστε το ένα καλό μείγμα.

Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και το γάλα και ανακατέψτε καλά. Σε αυτό προσθέστε τα ξηρά συστατικά αργά σε παρτίδες και διπλώστε τα στα βρεγμένα συστατικά.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι να μην αναμιγνύετε υπερβολικά το κτύπημα, καθώς ενσωματώνει αέρα στο κτύπημα που ισοπεδώνει το κέικ καθώς ο αέρας διαφεύγει ενώ ψήνει.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 * για 10 λεπτά και βουρτσίζετε το τηγάνι σας με λάδι και αλεύρι.

Στο κτύπημα, προσθέστε δύο έως τρεις κουταλιές της σούπας γάλα, όπως απαιτείται για να έχετε μια ομαλή συνοχή. Αυτό το κτύπημα είναι παχύ για να το διαμορφώσει σε τετράγωνο σχήμα.

Ψήστε το στους 180 * για 17 έως 20 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα. Κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και απλώστε παγωτό ανάμεσα σε δύο κομμάτια κέικ.

Βγάλτε την πουτίγκα και το κέικ και γαρνίρετε με λίγο σοκολάτα.

Ρίξτε μια ματιά στο δημιουργικό μου blog, @ thewriteholic.wordpress.com

https://thecookingjournals.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλεξάνδρεια: Ανοίγει ανακαινισμένο το σπίτι του Καβάφη – Δείτε φωτογραφίες

Αλεξάνδρεια: Ανοίγει ανακαινισμένο το σπίτι του Καβάφη – Δείτε φωτογραφίες Posted on   16 Μαΐου, 2024   by   ellas Τα εγκαίνια της ανακαινι...