Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Ανακάλυψε νερό δισεκατομμυρίων ετών, το ήπιε και αποκάλυψε τη γεύση του

 Ανακάλυψε νερό δισεκατομμυρίων ετών, το ήπιε και αποκάλυψε τη γεύση του

Το αρχαίο νερό ανακαλύφθηκε χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, απομονωμένο από τον έξω κόσμο για χιλιετίες

Αν και οι περισσότεροι από εμάς θα αηδιάζαμε στη σκέψη, εκτός εάν ήμασταν απελπισμένοι για νερό, δεν ισχύει το ίδιο για τα άτομα που συμμετείχαν σε μια απίστευτη ανακάλυψη.

Το 2013, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο ανακάλυψαν νερό χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, το οποίο είχε μείνει απομονωμένο από τον έξω κόσμο για χιλιετίες στο Timmins, στο Οντάριο του Καναδά.

Οι περισσότεροι θα συμφωνούσαμε πως πιθανώς το υγρό δεν είναι πόσιμο, καθώς είναι ηλικίας μεταξύ 1,5 και 2,6 δισεκατομμυρίων ετών.

Αλλά προφανώς η καθηγήτρια Barbara Sherwood Lollar δεν είναι… οι περισσότεροι άνθρωποι.

«Απαίσιο»

Ως επικεφαλής της έρευνας, η Lollar δοκίμασε το νερό αλλά και τον εαυτό της και κρίνοντας από την αντίδρασή της, πρέπει να είχε πολύ άσχημη γεύση.

Προς έκπληξη κανενός, το αρχαίο νερό ήταν προφανώς «απαίσιο».

«Είναι πιο παχύρρευστο από το νερό της βρύσης»

Barbara Sherwood Lollar

Κάτω δεξιά η Barbara Sherwood Lollar

Περιγράφοντας τη γεύση του υγρού στους LA Times, η επιστήμονας είπε ότι το πρώτο πράγμα που της ήρθε στο μυαλό ήταν κάτι που κανείς δεν θέλει από ένα ποτό: η αλμύρα.

«Λόγω των χημικών αντιδράσεων μεταξύ του νερού και του βράχου, είναι εξαιρετικά αλμυρό», είπε.

«Πρέπει να παραδεχτώ ότι το έχω δοκιμάσει κατά καιρούς»

«Είναι πιο παχύρρευστο από το νερό της βρύσης. Έχει τη σύσταση ενός πολύ ελαφριού σιροπιού σφενδάμου. Δεν έχει χρώμα όταν βγαίνει έξω, αλλά μόλις έρθει σε επαφή με το οξυγόνο αποκτά ένα πορτοκαλί χρώμα, επειδή αρχίζουν να σχηματίζονται τα μέταλλα σε αυτό – ειδικά ο σίδηρος», εξήγησε η ίδια.

Η Lollar πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «σίγουρα δεν θα θέλατε» να το πιείτε, αλλά παρόλα αυτά, προφανώς το δοκίμασε περισσότερες από μία φορές, λέγοντας: «Πρέπει να παραδεχτώ ότι το έχω δοκιμάσει κατά καιρούς».

Αλλά πριν την κρίνετε, είχε τους λόγους της, όπως εξήγησε: «Μας ενδιαφέρουν τα αλμυρά νερά επειδή είναι τα παλαιότερα, και η δοκιμή είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να βρούμε ποια είναι αυτά».

Κι άλλη ανακάλυψη

Η Lollar δεν ήξερε ότι θα περνούσαν μόλις τρία χρόνια πριν οι επιστήμονες ανακαλύψουν στην ίδια περιοχή ένα νερό που πίστευαν ότι ήταν ακόμη παλαιότερο, το οποίο θεωρούνταν τουλάχιστον 500 εκατομμύρια χρόνια αρχαιότερο από το προηγούμενο εύρημα.

Δεν είναι γνωστό πώς ήταν η γεύση αυτού του νερού, αλλά δεδομένου του πόσο κακό ήταν το πρώτο, υποθέτουμε ότι δεν ήταν καλό.


https://www.in.gr/

Το παραθαλάσσιο θέρετρο της Μαγνησίας που είναι «πνιγμένο» στο πεύκο και την ελιά

 Το παραθαλάσσιο θέρετρο της Μαγνησίας που είναι «πνιγμένο» στο πεύκο και την ελιά



Πνιγμένη στο πεύκο και στην ελιά η Αμαλιάπολη (Μιτζέλα) αποτελεί παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο που κατακλύζεται από πλήθος τουριστών. Διαθέτει οργανωμένες παραλίες εκπληκτικής ομορφιάς, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, γραφικές ψαροταβέρνες και ουζερί που βρίσκονται δίπλα στο κύμα, μπαράκια κλπ. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε μαγευτικές παραλίες, τοπικό τσίπουρο, ουζάκι και ψαρομεζέδες δίπλα στο κύμα, να μετέχουν σε καλοκαιρινές αθλητικές δραστηριότητες και θαλάσσια σπορ, να απολαύσουν το ποτό τους και να διασκεδάσουν ως τις πρωινές ώρες σε μπαράκια που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν καραβάκια που ξεκινούν από την Αμαλιάπολη και πραγματοποιούν μονοήμερες κρουαζιέρες στις Βόρειες Σποράδες (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο). Στο γραφικό κόλπο δεσπόζει το νησάκι «Κίκυνθος» επάνω στο οποίο βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου χτισμένο από Τρικεριώτες το 1805 ενώ στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο από την Αμαλιάπολη ως τις Νηές έχουν εντοπιστεί 12 ναυάγια της ύστερης ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου.

Πηγή πληροφοριών: Περιφέρεια Θεσσαλίας

https://magnesianews.gr/

ΔΕΥΑΜΒ: Βλάβη στον καταθλιπτικό αγωγό- Κλείνει η λεωφόρος Αθηνών

 ΔΕΥΑΜΒ: Βλάβη στον καταθλιπτικό αγωγό- Κλείνει η λεωφόρος Αθηνών

Πότε και σε ποια σημεία θα γίνει η διακοπή

Βλάβη έχει σημειωθεί στον καταθλιπτικό αγωγό μεταφοράς επεξεργασμένων λυμάτων, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ και λόγω του απαιτούμενου βάθους της εκσκαφής για την αποκατάσταση ζημιάς στο υπόγειο δίκτυο, επί της Λεωφόρου Αθηνών λίγο μετά τη γέφυρα του Αλυγαρορέματος, θα απαιτηθεί η διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αθηνών, στο σημείο που υποδεικνύεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.

Η ως άνω διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει την Τρίτη 9 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουλίου. Σε περίπτωση ταχύτερης περαίωσης των εργασιών η οδός θα αποδοθεί στην κυκλοφορία.
Η διακοπή κυκλοφορίας, σημειώνει η ΔΕΥΑΜΒ,  δε δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς οι επιθυμούντες να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω τμήμα της Λεωφόρου Αθηνών, διευκολύνονται μέσω των οδών Προφήτη Ηλία – Ηρώων Πολυτεχνείου – Αγησάνδρου – Βάκχου – Ηρώων Πολυτεχνείου και αντίστροφα.

https://magnesianews.gr/

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Το ζιζάνιο που περιέχει 15 φορές παραπάνω Ω3 από το μαρούλι!!



Για να δείτε το video, πατήστε με το κέρσορα πάνω στο YouTube

Ψυχικό: Το παρελθόν του 44χρονου συλληφθέντα - Απαγωγή, ανθρωποκτονία και ληστείες ενώ ήταν φυλακή

Ψυχικό: Το παρελθόν του 44χρονου συλληφθέντα - Απαγωγή, ανθρωποκτονία και ληστείες ενώ ήταν φυλακή

Δολοφονία στο Ψυχικό (Eurokinissi)
Δολοφονία στο Ψυχικό (Eurokinissi)

Ευλαμπία Ρέβη

Μιλάνε «πυρίτιδα» και κινητά τηλέφωνα

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται σήμερα το πρωί ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης της εν ψυχρώ εκτέλεσης του άτυχου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό. Ο σεσημασμένος εκτελεστής του 54χρονου συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης σε βάρος του που εκδόθηκε το Σάββατο, ενώ το ποινικό του παρελθόν είναι βαρυ.

Δολοφονία στο Ψυχικό -  Το βαρύ ποινικό μητρώο του δράστη

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στην απαγωγή του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου, αλλά και για ανθρωποκτονία, ενώ το 2019 είχε αποκαλυφθεί ότι ενώ ήταν στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, τις νύχτες διέφευγε, διέπραττε ληστείες και επέστρεφε στη φυλακή χωρίς κανέναν έλεγχο! Στον φάκελο του, επίσης, εμπλέκεται σε ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, σε ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς καταστηματαρχών.

Τον «έκαψαν» οι κάμερες

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έφτασαν στα ίχνη του έπειτα από την εξέταση συνδυαστικών στοιχείων. Όπως επισήμαναν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr, κατά την έφοδο που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν σημαντικά στοιχεία, ενώ αυτό που τον «έκαψε» είναι κατά κύριο λόγο το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές και σε αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα εικόνα του.

Μιλάνε «πυρίτιδα» και κινητά τηλέφωνα

Σε επόμενο στάδιο οι αστυνομικοί αναμένουν τα ευρήματα από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναφορικά με την ανεύρεση πυρίτιδας σε ρούχα που μοιάζουν με αυτά που φορούσε κατά την ημέρα της εκτέλεσης αλλά και στην μοτοσικλέτα του δράστη που έχει κατασχεθεί. Παράλληλα περιμένουν να δουν εάν θα «μιλήσουν» τα τέσσερα κινητά και οι δύο κάρτες sim που επίσης κατασχέθηκαν κατά την προσαγωγή του.

https://www.ethnos.gr/

Κοκκινιστό μουνούχι με ζυμαρικά

 Κοκκινιστό μουνούχι με ζυμαρικά


Μιλάμε για ευνουχισμένο τράγο και μάλιστα από τον Αίνο, το βουνό με το μαύρο έλατο.
Η νοστιμιά του δεν περιγράφεται, πιθανόν, καλύτερο και από μοσχάρι.
Για το κρέας αυτό θα πρέπει ο κρεοπώλης σας να είναι αξιόπιστος...
Με αυτό το κρέας φτιάχνεται η κρεατόπιτα Κεφαλλονιάς.


Υλικά

1,2 κ. τράγιο περίπου
1 κ. ζυμαρικά, εμείς εδώ 2 πακέτα πένες
1 π. κρασιού κόκκινο ξηρό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
250 ml ντομάτα
1 κοφτή κ. σούπας αλέυρι
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Υλικά : 4-5 μερίδες

Εκτέλεση

Το κρέας μας κομμένο σε μπουκιές (τας κεμπάπ)  από τον κρεοπώλη μας.
Το απλώνουμε σ' ένα ταψάκι και με χαρτί κουζίνας το πατάμε για να φύγουν τα πολλά υγρά του για να στεγνώσει... Κοινώς, αυτή τη διαδικασία θα την ακούσετε... στην ορολογία των ΣΕΦ ως ταμπουλώνουμε το κρέας μας, αλλά επειδή εγώ δεν είμαι ΣΕΦ, το γράφω κοινώς στα ελληνικά μου, το πατάμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε στο κρέας το αλεύρι και ανακατεύουμε. Το αλεύρι βοηθά στο πήξιμο (δέσιμο) της σάλτσας μας.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι για να κάψει... Πρέπει να κάψει πολύ καλά.
Προσθέτουμε το κρέας μας και το τσιγαρίζουμε πολύ καλά μέχρι να πάρει χρώμα...
Αν δε χωρά όλο στην κατσαρόλα, σε δόσεις, διότι πρέπει να ακουμπά το κρέας μας όσο πρέπει στον



 πυθμένα της κατσαρόλας μας και να μην το κάνουμε με ολόκληρη την ποσότητα και με βίαιο τρόπο με


 μία και έξω.
Όταν το τσιγαρίσουμε, έχουμε όλο το κρέας μας στην κατσαρόλα πλέον...
Προσθέτουμε το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε και αυτό.
Σβήνουμε με το κρασί μας.
Προσθέτουμε τη ντομάτα μας.
Νερό και σκεπάζουμε.
Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά και βράζουμε αργά για κάνα δίωρο περίπου.
Έλεγχος σε τακτά χρονικά δαστήματα για νερό.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα μας.
Λίγο πριν να το σβήσουμε, αλατοπίπερο.
Το αλάτι το προσθέτουμε στο τέλος λόγω της σκληρότητας του συγκεκριμένου κρέατος.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαριά μας με το γνωστό τρόπο...
Τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε...

Σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε με ξεροτύρι ή ξερή μυζήθρα, λόγω προέλευσης κρεάτος.

Καλή Επιτυχία!

Φρεγάτα «Ψαρά»: Έβαλε εναντίον 4 drone που απείλησαν πλοίο στον κόλπο του Άντεν

 Φρεγάτα «Ψαρά»: Έβαλε εναντίον 4 drone που απείλησαν πλοίο στον κόλπο του Άντεν


φρεγάτα Ψαρά (Eurokinissi)

φρεγάτα Ψαρά (Eurokinissi)

Τα δύο drones κατερρίφθησαν ενώ τα άλλα δύο απομακρύνθηκαν

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 7 Ιουνίου, η Φρεγάτα ΨΑΡΑ έβαλε εναντίον τεσσάρων drones στον Κόλπο του Άντεν, τα οποία σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απείλησαν πλοίο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, η φρεγάτα παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, η ελληνική φρεγάτα χρησιμοποίησε τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο, έβαλε εναντίον των τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής

Όπως έγινε γνωστό, τα δύο drones κατερρίφθησαν ενώ τα άλλα δύο απομακρύνθηκαν.

https://www.ethnos.gr/

H ελληνική υπερτροφή που έχει τριπλάσιο ασβέστιο από το γάλα

  H ελληνική υπερτροφή που έχει τριπλάσιο ασβέστιο από το γάλα H ελληνική  υπερτροφή : Τις δύσκολες εποχές από τις αρχές του προηγούμενου αι...