Κοκκινιστό μουνούχι με ζυμαρικά
Η νοστιμιά του δεν περιγράφεται, πιθανόν, καλύτερο και από μοσχάρι.
Για το κρέας αυτό θα πρέπει ο κρεοπώλης σας να είναι αξιόπιστος...
Με αυτό το κρέας φτιάχνεται η κρεατόπιτα Κεφαλλονιάς.
Υλικά
1,2 κ. τράγιο περίπου
1 κ. ζυμαρικά, εμείς εδώ 2 πακέτα πένες
1 π. κρασιού κόκκινο ξηρό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
250 ml ντομάτα
1 κοφτή κ. σούπας αλέυρι
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Υλικά : 4-5 μερίδες
Εκτέλεση
Το κρέας μας κομμένο σε μπουκιές (τας κεμπάπ) από τον κρεοπώλη μας.
Το απλώνουμε σ' ένα ταψάκι και με χαρτί κουζίνας το πατάμε για να φύγουν τα πολλά υγρά του για να στεγνώσει... Κοινώς, αυτή τη διαδικασία θα την ακούσετε... στην ορολογία των ΣΕΦ ως ταμπουλώνουμε το κρέας μας, αλλά επειδή εγώ δεν είμαι ΣΕΦ, το γράφω κοινώς στα ελληνικά μου, το πατάμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε στο κρέας το αλεύρι και ανακατεύουμε. Το αλεύρι βοηθά στο πήξιμο (δέσιμο) της σάλτσας μας.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι για να κάψει... Πρέπει να κάψει πολύ καλά.
Προσθέτουμε το κρέας μας και το τσιγαρίζουμε πολύ καλά μέχρι να πάρει χρώμα...
Αν δε χωρά όλο στην κατσαρόλα, σε δόσεις, διότι πρέπει να ακουμπά το κρέας μας όσο πρέπει στον
πυθμένα της κατσαρόλας μας και να μην το κάνουμε με ολόκληρη την ποσότητα και με βίαιο τρόπο με
Όταν το τσιγαρίσουμε, έχουμε όλο το κρέας μας στην κατσαρόλα πλέον...
Προσθέτουμε το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε και αυτό.
Σβήνουμε με το κρασί μας.
Προσθέτουμε τη ντομάτα μας.
Νερό και σκεπάζουμε.
Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά και βράζουμε αργά για κάνα δίωρο περίπου.
Έλεγχος σε τακτά χρονικά δαστήματα για νερό.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα μας.
Λίγο πριν να το σβήσουμε, αλατοπίπερο.
Το αλάτι το προσθέτουμε στο τέλος λόγω της σκληρότητας του συγκεκριμένου κρέατος.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαριά μας με το γνωστό τρόπο...
Τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε...
Σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε με ξεροτύρι ή ξερή μυζήθρα, λόγω προέλευσης κρεάτος.
Καλή Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου