Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

"Ζητάνε τα ρέστα" από την Ελλάδα οι Παλαιστίνιοι

"Ζητάνε τα ρέστα" από την Ελλάδα οι Παλαιστίνιοι


"Τινάχτηκε" στον αέρα η συνάντηση Δένδια με τον Παλαιστίνιο πρέσβη- Η "γραμμή" Μητσοτάκη & Δένδια

 Συνάντηση με τον παλαιστίνιο πρέσβη, Μαρουάν Τουμπάσι, είχε το πρωί της Δευτέρας ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών.

Η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη, Μαρουάν Τουμπάσι για τις εξελίξεις στην περιοχή και τις εχθροπραξίες με το Ισραήλ, φαίνεται ότι δεν πήγε και τόσο καλά, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Τουμπάσι κατηγόρησε την Ελλάδα για «φιλοϊσραηλινή στάση».

Ακολούθως ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανακοίνωσε αιφνιδίως ταξίδι του στην Ραμάλα (το de facto διοικητικό κέντρο του Κράτους της Παλαιστίνης) και συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του, Ριάντ Αλ Μάλικι.

Η παρέμβαση τόσο του Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης όσο και της Παλαιστινιακής παροικίας της Ελλάδας στις δηλώσεις και της κυβέρνησης και του αντιπροέδρου της, Αδώνιδος Γεωργιάδη, υπήρξε ηχηρή.

Προ διημέρου υπήρξε και παρέμβαση – ώστε να κατέβουν οι τόνοι- και από πλευράς Ντόρας Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε συγκεκριμένα ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να συμμετάσχει στο πλαίσιο μίας πρωτοβουλίας, καθώς μας εμπιστεύονται και οι Άραβες και οι Ισραηλινοί και δεν τίθεται θέμα να νομίζει κανείς ότι η προσφορά μας για βοήθεια δεν είναι ειλικρινής».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΡΡ, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου και θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τρίτης με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριγιάντ αλ- Μαλίκι. Τη συνάντηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες , έχει ζητήσει η Ελληνική πλευρά.

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις με τον αραβικό κόσμο

Κρατώντας μικρό καλάθι, χωρίς ουδείς από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει λόγο για πρωτοβουλία με στόχο την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, η Αθήνα αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην μείζονα κρίση της Μέσης Ανατολής. 

 Η αυριανή επίσκεψη του Νίκου Δένδια σε Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη, έρχεται σαν συνέχεια της διαμεσολάβησης από το Κάιρο και το Αμμάν. Στο πλαίσιο του συντονισμού μεταξύ της ομάδας των χωρών της περιοχής που συνομιλούν ταυτοχρόνως και με το Ισραήλ αλλά και με τους Παλαιστινίους -δηλαδή της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Ελλάδας- ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να ταξιδέψει αύριο Τρίτη και στο Αμμάν για συζητήσεις με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι, ενώ την Πέμπτη 20 Μαϊου θα μεταβεί στο Κάιρο για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ



Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 18 Μαΐου, στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη. Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Gabi Ashkenazi και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Riad Al-Maliki.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Josep Borrell με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Την Τρίτη 18 Μαϊου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Ayman Safadi.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μάϊου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα σήμερα συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του.

Σε τι αποσκοπεί η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ

Η απόφαση για την επίσκεψη Δένδια στη Ραμαλά γεννά έντονα ερωτηματικά, τόσο στο εσωτερικό και -κυρίως- στο εξωτερικό της χώρας. Η Ελλάδα αναλαμβάνει να κατευνάσει τα πνεύματα στην ευαίσθητη περιοχή της Γάζας. Διαβλέπει ταυτόχρονα την παταγώδη αποτυχία Χαμάς ως μια ευκαιρία να αναβαθμίσει περαιτέρω τις σχέσεις με το Ισραήλ.

Η επίσκεψη Δένδια ωστόσο, συμβαδίζει ταυτόχρονα με τις πάγιες ελληνικές θέσεις περί ειρηνευτικής επίλυσης του Μεσανατολικού. Σαφέστατα ο Έλληνας ΥΠΕΞ επιζητά (προφανώς και με την στήριξη Μητσοτάκη & ΗΠΑ) μια ισορροπία ανάμεσα στις σχέσεις της χώρας μας και με τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα, γνωρίζοντας ωστόσο την ζωτική σημασία των σημερινών -άριστων- σχέσεων που διέπουν τα ελληνοισραηλινά ζητήματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι μέχρι σήμερα, το κράτος- ταραξίας της ειρήνης και της ασφάλειας στην Α.Μεσόγειο(Τουρκία) σήμερα εμφανίζει την εικόνα του "καλού παιδιού" στα μάτια της διεθνούς κοινότητας για τα όσα διαδραματίζονται στην Γάζα.

Η ελληνική ηγεσία παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις κινήσεις της Άγκυρας όλο αυτό το διάστημα και θεωρεί ότι το κατάλληλο timing για να "ξεγυμνώσει" την τουρκική διπλωματία στο φλέγων μέτωπο της Γάζας είναι τώρα.

«Χωρίς την έγκριση Μητσοτάκη δεν μπορεί να κάνει κάτι ο κ. Δένδιας» σχολιάζουν πολιτικές πηγές.

«Θα έχει μάλιστα σίγουρα και την έγκριση των Αμερικανών, οι οποίοι κοιτάνε να ρίξουν νερό στη φωτιά, καθώς οι εξελίξεις τούς έπιασαν απροετοίμαστους. Δεν ήταν το Παλαιστινιακό προτεραιότητα του Μπάιντεν, καθώς δεν έχει ακόμα τον ειδικό απεσταλμένο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Μέση Ανατολή. Σε αυτά τα πλαίσια, θα είναι ενημερωμένος και ο κ. Μητσοτάκης. Η πρωτοβουλία θα πρέπει να έρχεται σαν απάντηση στην Τουρκία, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται σε διεθνές επίπεδο ως ο μοναδικός υπερασπιστής των Παλαιστινίων» αναφέρουν πηγές.

https://www.pentapostagma.gr/

Γιῶργος Δουατζῆς: Ὁ σκύλος

 

Γιῶργος Δουατζῆς: Ὁ σκύλος


από planodion

 

Γιῶργος Δουατζῆς

Ὁ σκύ­λος

ΕΘΑΝΕ; Ἀ­λή­θεια μοῦ λέ­τε; Μὰ τὸν ἤ­ξε­ρα τὸν κύ­ριο Γιά­ννη. Ψώ­νι­ζε τρό­φι­μα στὸ μπα­κά­λι­κό μου. Ἀλ­λὰ μὲ τὸ στα­γο­νό­με­τρο βρὲ παι­δά­κι μου. Φτω­χὸς πρέ­πει νὰ ἦ­ταν. Ἢ τσιγ­κού­νης. Δὲν ξέ­ρω... «Τό­σα χρει­ά­ζο­μαι γιὰ νὰ ζή­σω» μοῦ ἔ­λε­γε. Δι­ά­ση­μος συγ­γρα­φέ­ας ὁ κύ­ριος Γιά­ννης; Τί μοῦ λέ­τε; Καὶ μὲ βρα­βεῖ­α; Καὶ στὸ ἐ­ξω­τε­ρι­κὸ τὰ βι­βλί­α του; Μά, ἤ­τα­νε φτω­χὸς σᾶς λέ­ω. Μπρά­βο κύ­ρι­ε Γιά­ννη καὶ δὲν εἶ­χα κα­τα­λά­βει τί­πο­τα... Θὰ τὸν δεί­ξε­τε στὴν τη­λε­ό­ρα­ση; Τὸν κύ­ριο Γιά­ννη; Δὲν τὸ πι­στεύ­ω... Ναί, κα­λὸς ἄν­θρω­πος ἦ­ταν. Λί­γο βλο­συ­ρός. Σὰν σκο­τει­νι­α­σμέ­νος μοῦ φαι­νό­ταν. Ἀ­φοῦ ζοῦ­σε μό­νος του, τί πε­ρι­μέ­νεις... Μιὰ φο­ρὰ εἶ­χε ζη­τή­σει νὰ ψω­νί­σει βε­ρε­σέ. Καὶ ἀρ­νή­θη­κα. Εἶ­χε τό­σο φο­βι­σμέ­νο βλέμ­μα ποὺ φο­βή­θη­κα. Φο­βᾶ­μαι τοὺς φο­βι­σμέ­νους. Εἶ­ναι σὰν τὰ σκυ­λιὰ ποὺ γί­νον­ται ἐ­πι­θε­τι­κὰ ἀ­πὸ τὸν φό­βο καὶ τὰ νο­μί­ζου­με ἄ­γρια. Δὲν ἔ­χε­τε ἀ­κού­σει τὴ φρά­ση «κρά­τα δε­μέ­νο τὸν σκύ­λο σου νὰ ἀ­γρι­έ­ψει;». Στὴν τη­λε­ό­ρα­ση ὁ κύ­ριος Γιά­ννης... Θὰ μὲ δεί­ξε­τε τὸ βρά­δυ στὶς εἰ­δή­σεις; Ὡ­ραί­α θὰ τὸ δῶ. Ἂχ ὁ κύ­ριος Γιά­ννης... Ποιός νὰ τὸ πε­ρί­με­νε. Ὥ­στε πέ­θα­νε, ἔ;

Πηγή: Πρώτη δημοσίευση.

Γι­ῶρ­γος Δουα­τζῆς (Ἀθήνα, 1948). Ποι­η­τής, συγ­γρα­φέ­ας, δη­μο­σι­ο­γρά­φος. Γεν­νή­θη­κε τὸ 1948 στὴν Ἀ­θή­να. Σπού­δα­σε Οἰ­κο­νο­μί­α-Κοι­νω­νι­ο­λο­γί­α. Ἐρ­γά­στη­κε σὲ ἐ­φη­με­ρί­δες, πε­ρι­ο­δι­κά, ρα­δι­ο­τη­λε­ο­πτι­κοὺς σταθ­μούς. Πρώ­τη λο­γο­τε­χνι­κὴ ἐμ­φά­νι­ση τὸ 1971. Ἐ­ξέ­δω­σε 31 βι­βλί­α (ποί­η­ση, πε­ζό, θε­α­τρι­κά), συμ­με­τεῖ­χε σὲ 14 συλ­λο­γι­κὰ ἔρ­γα, πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται σὲ 10 ἀν­θο­λο­γί­ες-λε­ξι­κά, με­τα­φρά­στη­κε σὲ 6 γλῶσ­σες, δη­μο­σί­ευ­σε σὲ 15 ἔν­τυ­πα καὶ 17 ἠ­λε­κτρο­νι­κὰ λο­γο­τε­χνι­κὰ πε­ρι­ο­δι­κά. Ἰ­στο­σε­λί­δα: www.douatzis.gr



https://bonsaistoriesflashfiction.wordpress.com/


Ριζότο από πορτσίνι και κολοκύθα

Ριζότο από πορτσίνι και κολοκύθα


 Το Porcini ... αδιαμφισβήτητοι άρχοντες του φθινοπώρου και το βασίλειο των μανιταριών, πολύ χαμηλών υδατανθράκων και λιπών , περιέχουν καλές ποσότητες βιταμίνης D2 και άλλων βιταμινών Β . Είναι επίσης βρώσιμα ωμά και μαγειρεμένα.

Σε αυτήν την περίοδο υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα και, σε συνδυασμό με μια άλλη βασίλισσα του φθινοπώρου, το μεγαλείο του την κολοκύθα , κάτι πραγματικά νόστιμο γαστρονομικό μπορεί να βγει .

Είστε έτοιμοι να με ακολουθήσετε στη δημιουργία αυτού του ριζότο χωρίς σκληρότητα ;

Συστατικά (για 2 άτομα) :


120γρ. Ρύζι Vialone Nano ή Carnaroli

Μανιτάρια πορτσίνι (τουλάχιστον 300γρ)

200 γραμμάρια κολοκύθας

1 σκελίδα σκόρδο στερημένη της ψυχής

Φουντωτά φύλλα καρότου

λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμού λαχανικών

Σπόροι κολοκύθας

Σπόροι παπαρούνας

άλας

πιπέρι

Βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αποκτήστε εξαιρετικό ιταλικό ρύζι (κατά προτίμηση όχι βρασμένο), ιταλικά μανιτάρια πορτσίνι και κολοκύθα .

Αυτό το πορτσίνι που απεικονίστηκε στη φωτογραφία ζύγιζε πάνω από 400 γραμμάρια και προήλθε από τον θάμνο της Τοσκάνης .

Έχουμε κόψει την κολοκύθα σε κύβους

και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ένα γαρίφαλο σκόρδο και μερικούς γενναιόδωρους γύρους λαδιού .


Τεμαχίζουμε τον πορτσίνι μας,
 σε αυτήν την περίπτωση , αφού το βουρτσίσουμε καλά και στερήσαμε τις ακαθαρσίες που θα μπορούσε να μεταφέρει σε αυτήν

και το βάζουμε στο ταψί μαζί με την κολοκύθα που θα μαγειρευτεί για τουλάχιστον 12/15 λεπτά

Ένα ράντισμα πιπεριού ...

... σοτάρετε και ανακατέψτε με εξαιρετικό λευκό κρασί .

Εν τω μεταξύ θα έχουμε ετοιμάσει μια κατσαρόλα από εξαιρετικό ζωμό λαχανικών

το οποίο θα φροντίσουμε να διατηρήσουμε πολύ ζεστό .

Ψήνουμε το ρύζι ( προτιμάται το " carnaroli " ή το " vialone nano ")

Αλλά ας εξηγήσουμε για μια στιγμή ... σε τι χρησιμεύει το ψήσιμο ρυζιού ; Το ψήσιμο επιτρέπει να διατηρηθεί η συμπαγής του κόκκου κατά το μαγείρεμα . Η παράλειψη αυτού του βήματος θα σήμαινε ότι το ριζότο μοιάζει με βρασμένο ρύζι με την προσθήκη καρυκευμάτων, κάνοντάς το να χάσει το θεμελιώδες χαρακτηριστικό του: κρέμα .

Φρυγανίζεται ρίχνοντας το ρύζι σε μια κατσαρόλα  (το αλουμίνιο θα ήταν απαραίτητο, αλλά στην περίπτωσή μας προσαρμόζουμε) στεγνό χωρίς λάδι ή άλλο .

Πρέπει να αναδεύεται συνεχώς με ένα κουτάλι για να μην κολλήσει ή να καεί . Θα παρατηρήσουμε ότι το ρύζι θα φρυγανιστεί όταν γίνεται σχεδόν διαφανές με μερικά πιο σκούρα μέρη.

Σε αυτό το σημείο θα είναι ώρα να πάτε και να τα προσθέσετε στα άλλα συστατικά ...

… Θα συνδυάζουμε πάντα με εξαιρετικό λευκό κρασί

και θα κατεβούμε κουτάλες ζωμού  

φροντίζοντας να αναμιγνύουμε συνεχώς και συχνά για να διασφαλίσουμε ότι ο ζωμός ενσωματώνεται από τους κόκκους και ολοκληρώνει το μαγείρεμα του ρυζιού μας .

Η φλόγα πρέπει να είναι μέτρια , όχι υψηλή αλλιώς κινδυνεύουμε να κάψουμε και να προσβάλουμε τα πάντα.

Για να χτυπήσω ελαφρά στο τέλος του μαγειρέματος και να διασφαλίσω ότι φτάνει σε εξαιρετικό βαθμό κρεμώδους, συνήθως προσθέτω 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και

καλύψτε το για 3 \ 4 λεπτά, ώστε να διατηρηθούν όλα τα αρώματα και τα αρώματα.

Να σερβίρεται αυστηρά ζεστό, στολίζοντας την πλάκα με κολοκύθα ζουλιέν , σπόρους παπαρούνας και ψημένους σπόρους κολοκύθας . Για να δώσουμε μια πινελιά χρώματος θα χρησιμοποιήσουμε μερικές τούφες από φύλλα καρότου και μερικά σκίτσα από βαλσάμικο ξύδι της Modena PGI .

Εδώ είναι ένα άλλο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η κατανάλωση βίγκαν δεν σημαίνει να σταματάτε καθόλου τις γεύσεις ...

V.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

ΓΙΑΤΙ στη ''ΔΗΛΟ'' απαγορεύεται η παραμονή επισκεπτών

ΓΙΑΤΙ στη ''ΔΗΛΟ'' απαγορεύεται η παραμονή επισκεπτών


Κάθε εκατοστό της Ιερής Γης της Δήλου είναι γεμάτο με δημιουργίες από τους αρχαίους κατοίκους της περιοχής, αλλά και η θάλασσα είναι γεμάτη με αρχαία από βυθισμένα πλοία . 
Το λόγο έχει το Lab of Mystery, με τη γλαφυρή περιγραφή.

APJ Abdul Kalam - Ο Πυραύλος της Ινδίας

 APJ Abdul Kalam - Ο Πυραύλος της Ινδίας

Ο APJ Abdul Kalam γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1931 σε μια φτωχή μουσουλμανική οικογένεια Ταμίλ στο Rameshwaram της Ινδίας. Το όνομα του πατέρα του ήταν Jainulabudeen και το όνομα της μητέρας του ήταν Ashiamma. Η μητέρα του ήταν νοικοκυρά, ενώ ο πατέρας του κατείχε μια βάρκα και χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει επιβάτες μεταξύ του Rameswaram και του Dhanushkodi. Το εισόδημα της οικογένειας εξαρτιόταν αποκλειστικά από τον πατέρα του, το οποίο δεν ήταν αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας
άρχισε να εργάζεται από πολύ μικρή ηλικία για να συντηρήσει την οικογένειά του. Είχε κάνει το σχολείο του από το σχολείο Matriculation του Ramanathapuram Schwartz. Οι βαθμοί του στο σχολείο ήταν μέτριοι, αλλά του είπαν ότι ήταν πολύ σκληρά εργαζόμενος μαθητής. Αφού ολοκλήρωσε το σχολείο του άρχισε να διανέμει εφημερίδες σε τοπικές περιοχές για να στηρίξει τον πατέρα του. Αργότερα πήρε εισαγωγή στο Saint Joseph's College, Tiruchirappalli, Ινδία από όπου αποφοίτησε στη φυσική το 1954. Μετά την αποφοίτησή του μετακόμισε στις madras και πήρε εισαγωγή στο Madras Institute of Technology όπου σπούδασε μηχανική αεροδιαστημικής. Κατά τη διάρκεια της μηχανικής του περιόδου, ο κοσμήτορας του κολεγίου, δυσαρεστημένος με
Η απόδοσή του τον προειδοποίησε ότι εάν δεν υπέβαλε το πρόγραμμά του εντός 3 ημερών, η υποτροφία του θα τερματιστεί. Ο Kalam ζήτησε τουλάχιστον ένα μήνα στον οποίο ο πρύτανης αρνήθηκε. Αλλά λόγω της ισχυρής θέλησης και της αφοσίωσής του, οπωσδήποτε ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο του εντός 3 ημερών για τον οποίο επαινέθηκε πολύ από τον πρύτανη. Ο Kalam ήθελε να γίνει πιλότος μαχητών στην Ινδική Πολεμική Αεροπορία

Προκρίθηκε σε κάθε δοκιμή της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF), αλλά επιτέλους λόγω έλλειψης θέσεων, δεν είχε επιλεγεί και πρέπει να εγκαταλείψει το όνειρό του. Ήταν ένας άνθρωπος σιδήρου που δεν έχασε ποτέ την ελπίδα και πίστευε στο διαμέτρημά του. Σταδιακά πέρασε ο χρόνος και ποιος πίστευε ότι θα γίνει ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες που είχε ποτέ η Ινδία, τιμήθηκε από το υψηλότερο πολιτικό βραβείο της Ινδίας, δηλαδή του Μπαράτ Ράτνα και έγινε ο 11ος πρόεδρος της Ινδίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πρότυπο για πολλούς επιστήμονες, νέους, ενήλικες στην Ινδία και στο εξωτερικό.

Εκτός από το να είναι επιστήμονας, καθηγητής, πρόεδρος κλπ. Ο Κάλαμ ήταν επίσης εξαιρετικός συγγραφέας. Έγραψε πολλά βιβλία σχετικά με τα κίνητρα, την ανάπτυξη κ.λπ. που έγιναν πολύ επιτυχημένα. Τα δημοφιλή βιβλία του περιλαμβάνουν:

1. Ινδία 2020: Ένα όραμα για τη Νέα Χιλιετία : Αυτό το βιβλίο επικεντρώνεται στη δύναμη και την αδυναμία της Ινδίας και πώς μπορεί να μετατραπεί για να υπαχθεί στις πρώτες τέσσερις οικονομικές δυνάμεις του κόσμου έως το έτος 2020.

2. Wings Of Fire:  Αυτό το βιβλίο είναι μια αυτοβιογραφία του Kalam. Αυτό το βιβλίο περιγράφει λεπτομέρειες για την πρώιμη ζωή του, τις δυσκολίες, τις προσπάθειές του και τελικά έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους επιστήμονες που είχε ποτέ η Ινδία. Αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο κίνητρα και συνιστάται ανεπιφύλακτα σε κάθε άτομο στον κόσμο.

3. Ignited Minds: Unleashing the Power In India : Αυτά τα βιβλία είναι γεμάτα εμπνευσμένα μηνύματα από τον πρώην πρόεδρο της Ινδίας APJ Abdul Kalam. Αυτό το βιβλίο περιέχει ιδέες για ταχεία ανάπτυξη της Ινδίας για να πραγματοποιήσει το όνειρο της Ινδίας να γίνει ανεπτυγμένη χώρα. Αυτό το βιβλίο συνιστάται ιδιαίτερα στους νέους της Ινδίας.

4.  Στόχος 3 δισεκατομμύρια: Αυτό το βιβλίο εστιάζει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική Ινδία και προτείνει μέθοδο για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου στην Ινδία.

5. Οραματίζοντας ένα Έντονο Έθνος:  Αυτό το βιβλίο εστιάζει στη χρήση της τεχνολογίας για τη μετατροπή της Ινδίας σε ανεπτυγμένο έθνος έως το έτος 2020

Ζουμερό Κοτόπουλο / Chicken Francaise

 Ζουμερό Κοτόπουλο / Chicken Francaise

Ζουμερό Κοτόπουλο / Chicken Francaise

Σήμερα λέω να σας ταξιδέψω για άλλη μια φορά μέχρι την όμορφη Γαλλία και να σας δείξω πως φτιάχνεται αυτό το υπέροχο ζουμερό κοτόπουλο με μια σάλτσα υπέροχη!


Υλικά

1 στήθος κοτόπουλου
μισό φλιτζάνι αλεύρι
1 αυγό
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό
30 γρ. παρμεζάνα
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι κοτόπουλο
1 σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
μισό λεμόνι
αλατοπίπερο

Διαδικασία

Αφού έχουμε ανοίξει το φιλέτο κοτόπουλο στην μέση, το περνάμε από το αλεύρι και στην συνέχεια, σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, αλάτι-πιπέρι, παρμεζάνα, μαϊντανό και βουτάμε το φιλέτο να πάει παντού το μείγμα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και βούτυρο. Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το παναρισμένο φιλέτο το τηγάνι και τηγανίζουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Αποσύρουμε το φιλέτο από το τηγάνι. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, ρίχνουμε το λευκό κρασί, αφήνουμε λίγο να πάρει μια βράση, να ρετουσάρει δηλαδή και στην συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο και το τριμμένο σκόρδο και βάζουμε ξανά το κοτόπουλο. Προσθέτουμε λίγο ακόμα βούτυρο και λίγο χυμό λεμονιού. Αφήνουμε 5 λεπτά την κάθε πλευρά.

Το ζουμερό κοτόπουλο είναι έτοιμο.

Καλή Επιτυχία!

Κατερίνα Τριανταφύλλου – Katerina Sweet cooking

YouTube: https://bit.ly/2GXTGHW

https://gynaikaeimai.com/

Γρίπη Α και Γρίπη Β: Διαφορές σε συμπτώματα και αντιμετώπιση

  Γρίπη Α και Γρίπη Β: Διαφορές σε συμπτώματα και αντιμετώπιση Bigstock Μιχάλης Θερμόπουλος Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2025 19:00 Η κοινή γρίπη π...