Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Ριζότο από πορτσίνι και κολοκύθα

Ριζότο από πορτσίνι και κολοκύθα


 Το Porcini ... αδιαμφισβήτητοι άρχοντες του φθινοπώρου και το βασίλειο των μανιταριών, πολύ χαμηλών υδατανθράκων και λιπών , περιέχουν καλές ποσότητες βιταμίνης D2 και άλλων βιταμινών Β . Είναι επίσης βρώσιμα ωμά και μαγειρεμένα.

Σε αυτήν την περίοδο υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα και, σε συνδυασμό με μια άλλη βασίλισσα του φθινοπώρου, το μεγαλείο του την κολοκύθα , κάτι πραγματικά νόστιμο γαστρονομικό μπορεί να βγει .

Είστε έτοιμοι να με ακολουθήσετε στη δημιουργία αυτού του ριζότο χωρίς σκληρότητα ;

Συστατικά (για 2 άτομα) :


120γρ. Ρύζι Vialone Nano ή Carnaroli

Μανιτάρια πορτσίνι (τουλάχιστον 300γρ)

200 γραμμάρια κολοκύθας

1 σκελίδα σκόρδο στερημένη της ψυχής

Φουντωτά φύλλα καρότου

λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμού λαχανικών

Σπόροι κολοκύθας

Σπόροι παπαρούνας

άλας

πιπέρι

Βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αποκτήστε εξαιρετικό ιταλικό ρύζι (κατά προτίμηση όχι βρασμένο), ιταλικά μανιτάρια πορτσίνι και κολοκύθα .

Αυτό το πορτσίνι που απεικονίστηκε στη φωτογραφία ζύγιζε πάνω από 400 γραμμάρια και προήλθε από τον θάμνο της Τοσκάνης .

Έχουμε κόψει την κολοκύθα σε κύβους

και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ένα γαρίφαλο σκόρδο και μερικούς γενναιόδωρους γύρους λαδιού .


Τεμαχίζουμε τον πορτσίνι μας,
 σε αυτήν την περίπτωση , αφού το βουρτσίσουμε καλά και στερήσαμε τις ακαθαρσίες που θα μπορούσε να μεταφέρει σε αυτήν

και το βάζουμε στο ταψί μαζί με την κολοκύθα που θα μαγειρευτεί για τουλάχιστον 12/15 λεπτά

Ένα ράντισμα πιπεριού ...

... σοτάρετε και ανακατέψτε με εξαιρετικό λευκό κρασί .

Εν τω μεταξύ θα έχουμε ετοιμάσει μια κατσαρόλα από εξαιρετικό ζωμό λαχανικών

το οποίο θα φροντίσουμε να διατηρήσουμε πολύ ζεστό .

Ψήνουμε το ρύζι ( προτιμάται το " carnaroli " ή το " vialone nano ")

Αλλά ας εξηγήσουμε για μια στιγμή ... σε τι χρησιμεύει το ψήσιμο ρυζιού ; Το ψήσιμο επιτρέπει να διατηρηθεί η συμπαγής του κόκκου κατά το μαγείρεμα . Η παράλειψη αυτού του βήματος θα σήμαινε ότι το ριζότο μοιάζει με βρασμένο ρύζι με την προσθήκη καρυκευμάτων, κάνοντάς το να χάσει το θεμελιώδες χαρακτηριστικό του: κρέμα .

Φρυγανίζεται ρίχνοντας το ρύζι σε μια κατσαρόλα  (το αλουμίνιο θα ήταν απαραίτητο, αλλά στην περίπτωσή μας προσαρμόζουμε) στεγνό χωρίς λάδι ή άλλο .

Πρέπει να αναδεύεται συνεχώς με ένα κουτάλι για να μην κολλήσει ή να καεί . Θα παρατηρήσουμε ότι το ρύζι θα φρυγανιστεί όταν γίνεται σχεδόν διαφανές με μερικά πιο σκούρα μέρη.

Σε αυτό το σημείο θα είναι ώρα να πάτε και να τα προσθέσετε στα άλλα συστατικά ...

… Θα συνδυάζουμε πάντα με εξαιρετικό λευκό κρασί

και θα κατεβούμε κουτάλες ζωμού  

φροντίζοντας να αναμιγνύουμε συνεχώς και συχνά για να διασφαλίσουμε ότι ο ζωμός ενσωματώνεται από τους κόκκους και ολοκληρώνει το μαγείρεμα του ρυζιού μας .

Η φλόγα πρέπει να είναι μέτρια , όχι υψηλή αλλιώς κινδυνεύουμε να κάψουμε και να προσβάλουμε τα πάντα.

Για να χτυπήσω ελαφρά στο τέλος του μαγειρέματος και να διασφαλίσω ότι φτάνει σε εξαιρετικό βαθμό κρεμώδους, συνήθως προσθέτω 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και

καλύψτε το για 3 \ 4 λεπτά, ώστε να διατηρηθούν όλα τα αρώματα και τα αρώματα.

Να σερβίρεται αυστηρά ζεστό, στολίζοντας την πλάκα με κολοκύθα ζουλιέν , σπόρους παπαρούνας και ψημένους σπόρους κολοκύθας . Για να δώσουμε μια πινελιά χρώματος θα χρησιμοποιήσουμε μερικές τούφες από φύλλα καρότου και μερικά σκίτσα από βαλσάμικο ξύδι της Modena PGI .

Εδώ είναι ένα άλλο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η κατανάλωση βίγκαν δεν σημαίνει να σταματάτε καθόλου τις γεύσεις ...

V.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόληψη άνοιας: Τα δύο φρούτα που πρέπει να καταναλώνετε τακτικά

  Πρόληψη άνοιας: Τα δύο φρούτα που πρέπει να καταναλώνετε τακτικά Σινάνη Αικατερίνη Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2025 08:00 Μια υγιεινή διατρο...