Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Ρεβανί Βεροίας

 Ρεβανί Βεροίας



Άπλα τέλειο! Τώρα δεν χρειάζεται να πας μέχρι την Βέροια για να φας αυτό το γλυκό! Μπορείς να το φτιάξεις και εσύ!

Υλικά

440 γρ. γιαούρτι πλήρες

2 κούπες αλεύρι (290 γρ.)

2 κούπες ζάχαρη (400 γρ.)

1 1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό (270 γρ.) 

5 αυγά

2 βανίλιες

1 φακελάκι baking powder

Για το σιρόπι

6 κούπες ζάχαρη (1200 γρ.)

6 κούπες νερό (1200 ml)

λίγο λεμόνι

Διαδικασία

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σιμιγδάλι σε ένα μπολ. Τα αφήνουμε 1 ώρα περίπου στο ψυγείο. Στην συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά και στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το baking και τις βανίλιες.

Προσθέτουμε και το μείγμα με το σιμιγδάλι και γιαούρτι, ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΉ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ –  να μην μας ξεφουσκώσει!

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 32×25 εκ., ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά.

Αφού γίνει το ρεβανί, το αφήνουμε 5 λεπτά και με κρύο το σιρόπι σιροπιάζουμε σε δόσεις το γλυκό. 

Καλή επιτυχία!

COOKING KATERINA SWEET COOKING

Κατερίνα Τριανταφύλλου – Katerina Sweet cooking

https://gynaikaeimai.com/

YouTube: https://bit.ly/2GXTGHW

Ρωγμές Διαγραφή αναμνήσεων

 Ρωγμές Διαγραφή αναμνήσεων

στο κενό για να διαβρώσει τη μνήμη
τα κομμάτια συνδέονται
αποτέλεσμα υπερβολής
επεξεργαστεί κατά τη λήξη σε αιτία
επαναλαμβανόμενες σφαγές επανεξετάστηκαν ξανά και ξανά
ως θύμα ζητώντας βοήθεια
κεκλιμένους αριθμούς
το έλεος συνεχίζει
στην αναμενόμενη κατεύθυνση

στο κενό για να διαβρώσει τη μνήμη
τα κομμάτια αφαιρέθηκαν
ο κύριος λόγος δεν μπορεί να αναφερθεί
απαλλαγείτε από τα ίχνη έτσι
κανείς δεν πρόσεξε
νόμιμα παιδιά γίνονται άστεγα
νόμιμος ιδιοκτήτης της κόρης
είπε ότι ζητά ξανά δικαιώματα
στερούνται ιστορικών δικαιωμάτων
ενώ δεν σπάει
λεηλασία και λεηλασία

στο κενό για να διαβρώσει τη μνήμη
το μήνυμα των στίχων είναι τόσο δυνατό
ποιος άφησε

kampungmanis, 30 Μαΐου 2021 

''Σεισμός'' στη Τουρκία - Κούρδοι εκτέλεσαν πράκτορα της ΜΙΤ

 ''Σεισμός'' στη Τουρκία - Κούρδοι εκτέλεσαν πράκτορα της ΜΙΤ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΣΤΟΣ

Την ίδια στιγμή διέρρευσε η σχέση Ερντογάν, SADAT & Αλ Κάιντα

Χτυπούν ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη οι Κούρδοι. Τις τελευταίες ημέρες, η Τουρκία ''σείεται'' όχι μόνο με τις αποκαλύψεις της μαφίας με το κράτος, αλλά και από τις επιθέσεις των Κούρδων. 

Έτσι λοιπόν, σε ένα βίντεο-ντοκουμέντο, η οργάνωση "HBDH Militia" , σκοτώνει σε κεντρικό δρόμο πράκτορα της ΜΙΤ, προκαλώντας προβληματισμό στο τουρκικό καθεστώς! 

Δείτε το βίντεο:

Αποκαλύψεις για τις σχέσεις Ερντογάν με την τρομοκρατία

 

Στο τελευταίο από τα βίντεο του YouTube σχετικά με τις «σχέσεις κράτους- μαφίας», ο αρχηγός του οργανωμένου εγκλήματος Σεντάτ Πεκέρ, μίλησε για την παράδοση όπλων μιας ιδιωτικής στρατιωτικής μισθοφορικής εταιρείας σε θυγατρική της Αλ Κάιντα στη Συρία.

"Η βοήθεια προς την οργάνωση al-Nusra δόθηκε μέσω εμένα. Το λέω ειλικρινά. Αλλά δεν την έστειλα, οι άνθρωποι της SADAT την έστειλαν", δήλωσε ο Peker, ισχυριζόμενος ότι ορισμένα φορτηγά που είχαν σταλεί στη Συρία μαζί με «ανθρωπιστική βοήθεια», περιείχαν όπλα για παράδοση σε ένοπλες ομάδες.

Η SADAT (International Defense Consulting Construction Industry and Trade Inc.) ιδρύεται και διευθύνεται από τον απόστρατο  Ταξίαρχο Adnan Tanrıverdi, ο οποίος ήταν ανώτερος σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν, την χρονική περίοδο που πραγματοποιήθηκαν τα γεγονότα,  που ανέφερε ο Peker.

Η εταιρεία πρωτοεμφανίστηκε από την εφημερίδα Aydınlık το 2012 και αργότερα εμφανίστηκε στον Τύπο πολλές φορές με τις αναφορές ότι "το AKP έχει παραστρατιωτική δύναμη" και "η SADAT εκπαιδεύει ομάδες αντιπολίτευσης στη Συρία". Τώρα  έχει γίνει ξανά σημείο αναφοράς  μετά το  όγδοο βίντεο  του Πεκέρ που δόθηκε στη δημοσιότητα χθές.

Η εταιρεία SADAT αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Πέκερ στο Twitter και είπε ότι αν έχει αποδείξεις, θα πρέπει να τις παραδώσει στους εισαγγελείς.

Η εν λόγω εταιρεία εμφανίζεται ότι είναι μια στρατιωτική εταιρεία συμβούλων με έδρα την Τουρκία, η οποία  ιδρύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2012, από τον Tanrıverdi.

Η αποστολή που δηλώνει η εταιρεία είναι "να καθιερώσει μια Συνεργασία Άμυνας και μια Αμυντική Βιομηχανική Συνεργασία μεταξύ Ισλαμικών Χωρών. για να βοηθήσει τον Ισλαμικό Κόσμο να πάρει τη θέση που αξίζει μεταξύ των υπερδυνάμεων, παρέχοντας Στρατηγική Συμβουλευτική στην Άμυνα και  την Ασφάλεια, την Εκπαίδευση και σε Υπηρεσίες Εφοδιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εσωτερική Ασφάλεια Δυνάμεων των  Ισλαμικών Χωρών. "

Μεταξύ της εκπαίδευσης που παρέχει η  εταιρεία, βλέπει κανείς τίτλους όπως "Αντισυμβατικός πόλεμος (ανταρτοπόλεμος)" και "Σκοποβολή" τραβούν την προσοχή.

Υπάρχουν εκπαιδευτικά πακέτα όπως "Χερσαίες επιχειρήσεις", "Σκοποβολή", "Ατομική Προστασία", "Καταστροφές", "Ανταρτοπόλεμος", "Ατομική εκπαίδευση μαχητή", "Παρατηρητή πυροβολικού-όλμων", "Κυνηγού αρμάτων". "

 Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία απασχολεί μεταξύ 50 και 200 ​​απόστρατων αξιωματικών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (TSK) από διάφορα όπλα και ειδικότητες.

Οι υπηρεσίες της εταιρείας περιλαμβάνουν συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαίδευση, συμβατική στρατιωτική εκπαίδευση, μη συμβατική στρατιωτική εκπαίδευση, εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων και εξοπλισμό στρατού, λέει η ιστοσελίδα της.

Η SADAT Inc. έχει μια αδελφή οργάνωση που ονομάζεται ASSAM (Κέντρο Στρατηγικών Μελετών Υπερασπιστών Δικαιοσύνης), η οποία έχει μια πιο πολιτική εστίαση, και ιδρύθηκε επίσης από τον Tanrıverdi Η ASSAM λειτουργεί ένα "κέντρο στρατηγικής έρευνας" και φιλοξενεί ετήσιες συμβάσεις.

Η πρόεδρος του κόμματος İYİ (Good), Meral Akşener, δήλωσε στις αρχές του 2018 ότι είχε ακούσει για τη δημιουργία στρατοπέδων ένοπλης εκπαίδευσης στην Konya και το Tokat.

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι 2.800 άτομα είχαν λάβει εκπαίδευση στον «αντισυμβατικό πόλεμο» ή «εκπαίδευση ανταρτοπολέμου» στα στρατόπεδα κατάρτισης που άνοιξε η SADAT στα μέρη τα οποία επεσήμανε, ζητώντας να γίνει έλεγχος και να ληφθούν μέτρα.

Η SADAT ήταν επίσης στην ημερήσια διάταξη με  ισχυρισμούς που ανέφεραν  ότι βοήθησε τον "Ελεύθερο Συριακό Στρατό" κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Afrin το 2018 και ότι βγήκε στους δρόμους και συγκρούστηκε με τους στρατιώτες κατά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Συζητήθηκε επίσης ευρέως το νομοθετικό διάταγμα (KHK) που εκδόθηκε για τη SADAT, το οποίο παρείχε δικαστική ασυλία στους πολίτες, που αντιτάχθηκαν στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Το όνομα της SADAT αναφέρθηκε επίσης μαζί με τις Λαϊκές Ειδικές Δυνάμεις (HÖH), μια ένωση που ιδρύθηκε από ανθρώπους που συμμετείχαν στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Σε μια συνέντευξη με τον Kübra Par από το Habertürk στις 28 Ιανουαρίου 2018, ο Tanrıverdi είχε πει: "Δεν ξέρω την HÖH. Δεν ξέρω αν είναι στη στρατιωτική δομή. Αλλά κάθε είδους ένοπλη οργάνωση είναι επικίνδυνη, αν δεν είναι κατάλληλη και απαραίτητη."

Ο Tanrıverdi παρευρέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου υπό την προεδρία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης TSK στο Αφρίν της Συρίας, μαζί με τον Αρχηγό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MİT) Χακάν Φιντάν.

Ο Tanrıverdi, όταν ρωτήθηκε για τον λόγο συμμετοχής σε αυτήν τη συνάντηση, είχε απαντήσει. "Παρευρίσκομαι στη" Σύνοδο Κορυφής Ασφαλείας "ως επικεφαλής σύμβουλος του Προέδρου μας για τις" Πολιτικές Ασφαλείας ". Παρευρέθηκα επίσης στη σύνοδο κορυφής για τον Αφρίν με αυτόν τον τίτλο. Δεν έχουμε καμία πραγματική σχέση με την  MİT."

Ο Τανριβερντί είπε τα εξής για τους ισχυρισμούς ότι εκπαιδεύουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. "Κατά τη φάση ίδρυσης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ακούσαμε ότι υπήρχε ένα άτομο που ονομάζεται Συνταγματάρχης Ριαάντ Άσαντ, ο πρώτος ιδρυτής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, στο στρατόπεδο προσφύγων στα νότια του Χατάι, και πήγαμε εκεί.

«Τότε, ήταν μια περίοδος που η αντιπολίτευση αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει όπλα στη Συρία. Με άλλα λόγια, αντιστάθηκαν στην καταπίεση του καθεστώτος σε μια άοπλη αντιπολίτευση για περίπου ένα χρόνο. Ετοιμάσαμε μια έκθεση. Στείλαμε αυτήν την έκθεση στο κράτος μας. Εμείς λέγαμε ότι, «Πρέπει να οργανωθούν ως αντιπολίτευση».

"Εάν οι ένοπλες δυνάμεις μας το ανέλαβαν ως κράτος, αυτή η αναταραχή θα έληγε σε έξι μήνες. Εάν η SADAT είχε εγκριθεί από αυτήν την άποψη, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μόλις σε ένα χρόνο.

"Ωστόσο, υπό τις συνθήκες εκείνης της ημέρας, αυτό το ζήτημα δεν μπορούσε να τεθεί σε δράση. Και αυτή η δουλειά έμεινε πίσω. Η SADAT δεν είχε καμία de-facto σχέση με τον Ελεύθερο Συριακό στρατό.

"Στη Σομαλία, προτού έρθουν εκεί οι ένοπλες δυνάμεις μας, ένας αξιωματούχος από τη Σομαλία είχε ζητήσει από τη SADAT να δημιουργήσει μια βάση εκεί. Τότε, όταν οι ένοπλες δυνάμεις μας έφτασαν, δεν χρειαζόμαστε πλέον. Έχουμε ήδη πει ότι πρέπει να υπηρετούμε  σε μέρη όπου οι ένοπλες δυνάμεις  μας δεν μπορούν να φτάσουν. Οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν πλέον δημιουργήσει μια βάση για να υπηρετήσουν εκεί. "

Ο ερευνητής-ιστορικός Ayhan Işık έγραψε για το SADAT στο άρθρο του με τίτλο "Η παραστρατιωτικοποίηση του κράτους και της κοινωνίας" που δημοσιεύτηκε στο bianet στις 20 Νοεμβρίου 2020, δηλώνοντας:

"Το σύστημα φρουράς, το οποίο επίσης θεσπίστηκε νομοθετικά, επισημαίνει ότι έχει θέσει σε εφαρμογή μια νέα έννοια ασφάλειας, στην οποία  μετέχουν  εθνικιστικά και ισλαμιστικά τμήματα της κοινωνίας τα οποία εκπαιδεύονται παραστρατιωτικά.

 Σύμφωνα  με τους ισχυρισμούς του Meral Akşener " η SADAT παρέχει ένοπλη εκπαίδευση σε πολίτες με τη δημιουργία στρατοπέδων κατάρτισης σε διάφορα μέρη της χώρας. "

Από τη μία πλευρά, ενώ δημιουργούνται νέες παραστρατιωτικές μορφές, από την άλλη πλευρά, το "σύστημα μισθοφόρων" θεσμοθετείται με την επωνυμία συμβούλων ασφαλείας από τη SADAT.

Αλλά η επαφή αυτού του μισθοφόρου με τον παραμιταλισμό συνδέεται με το σημαντικό ιδεολογικό κίνητρό του. Με άλλα λόγια, ο παραστρατιωτισμός λαμβάνει χώρα σε ιδεολογικό πεδίο, ενώ οι μισθοφόροι λαμβάνουν χώρα σε καθαρά οικονομικό πεδίο.

Οι ομάδες που στέλνει η Τουρκία στο εξωτερικό βρίσκονται μεταξύ των δύο, αλλά είναι πιο κοντά στον παραμιλιταρισμό. Επομένως, η παραστρατιωτικοποίηση του κράτους και της κοινωνίας μετά το 2015 είναι ο εκσυγχρονισμός μιας παλιάς παράδοσης, η νομιμοποίηση και η δημοσίευση μιας ανεπίσημα υιοθετημένης πολιτικής

https://www.pentapostagma.gr/

Lisa Suhair Majaj, Θραύσματα

 Lisa Suhair Majaj, Θραύσματα

Μια τεχνική αποτυχία ένα τρομερό ατύχημα ένα ατυχές
γεγονός λυπηρό αλλά αναγκαίο έπρεπε
να δράσουμε δεν είχαμε επιλογή

Οι δικαιολογίες συσσωρεύονται σαν μέλη σώματος (χάσκον σαγόνι με κίτρινα δόντια χωρισμένο από το κεφάλι του, λαιμός κομμένος κάτω από πηγούνι που απουσιάζει, καμένο σώμα ξεφλουδισμένο σαν τσουρουφλισμένο χαρτί, μυαλό χυμένο από ένα σπασμένο κρανίο παιδικού μεγέθους, κομμένο χέρι που ακόμα γραπώνει).

Τα μέρη δεν φτιάχνουν ένα σύνολο.
Συνεργεία διάσωσης μαζεύουν κεφάλια και χέρια απ’ τον δρόμο μέσα σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών ξαπλώνουν αποκεφαλισμένα σώματα σε ασημένια φορεία νεκροτομείου, στοιβάζουν αποφύσεις δίπλα τους σαν χαμένα κομμάτια παζλ, μετά πάνε σπίτι και κρατάνε τα κεφάλια τους ανάμεσα στα χέρια τους.

Ίσως προσεύχονται για αμνησία. Ίσως ψάχνουν
για απαντήσεις: πόσα χέρια χρειάζονται για να σταματήσει να αιμορραγεί μια πληγή που δε σταματά να ματώνει, πώς να θυμηθείς το όνειρο μιας κανονικής ζωής. Μπορεί ένα σώμα δίχως κεφάλι δίχως χέρια να νανουρίσει ένα παιδί, να χαιρετήσει έναν γείτονα, να φυτέψει έναν μπαξέ, να οργώσει ένα χωράφι, να υπογράψει μια συνθήκη ειρήνης;

Μερικοί νεκροί διατήρησαν τα κεφάλια τους. Μια νεαρή μητέρα κείται κέρινη, κρατάει δυο παιδιά σε μια άκαμπτη αγκαλιά, πορτρέτο σε ύπνο ελαφρύ που διαψεύδεται απ’ το αίμα που κηλιδώνει τα μάγουλά τους –το στόμα του βρέφους ελαφρώς ανοιχτό, σαν να ονειρεύεται ένα στήθος, τη ζεστή ροή απ’ το γάλα˙ ένα μικρό κορίτσι με ανακατεμένα μαλλιά μετατρέπεται σε όνειρο θανάτου.

Μέρος αυτών έχει ειπωθεί φωναχτά εκατομμύρια φορές.
Μέρος αυτών δεν θ’ ακουστεί ποτέ.
Μέρος αυτών αντανακλάται σαν ήσυχο φως από το ρεύμα ανεπεξέργαστων αποβλήτων
και από τις λίμνες που αχνοφέγγουν αίμα στους δρόμους της Γάζας.
Μέρος αυτών κρύβεται πίσω από τίτλους ειδήσεων
όπου αυτό το θραύσμα της ιστορίας δεν θα ειπωθεί ποτέ.

Μπέιτ Χανούν, Νοέμβριος 2006

*Δημοσιεύτηκε στο Τεφλόν #10 (2014). Η Lisa Suhair Majaj είναι Παλαιστίνια-Αμερικανή και το ποίημα προέρχεται από τη συλλογή της “Γεωγραφίες Φωτός”.
**Μετάφραση: Ράνια Καραχάλιου
***Εικονογράφηση: Νεκτάριος Παππάς
****Μπορείτε να κατεβάσετε το τεύχος στο παρακάτω 
λινκ:  

https://teflon.files.wordpress.com/2020/04/10teflon-full.pdf

https://tokoskino.me/

Το βρήκα στο: https://vequinox.wordpress.com/


Οι πιο όμορφοι άνθρωποι, είναι γεμάτοι πληγές

 


Οι πιο όμορφοι άνθρωποι, είναι γεμάτοι πληγές


Σ’ έναν κόσμο που έμαθε να πουλάει και ν’ αγοράζει με πειραγμένη ζυγαριά, σ’ έναν κόσμο που θεωρείται “μαγκιά” να προσβάλεις, να πληγώνεις, να πικραίνεις, σ’ έναν κόσμο που η εξυπνάδα έχει γίνει συνώνυμη της πονηριάς… σ’ έναν τέτοιο κόσμο, ξέρεις πόσο σπάνιες εξαιρέσεις μπορεί να είναι οι όμορφοι άνθρωποι;

Μην αυταπατάσαι, για να είσαι όμορφος δεν αρκεί να έχεις σμιλεμένους γλουτούς, καλοσχηματισμένα χείλη και αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Για να είσαι όμορφος δεν αρκεί να έχεις καλοδουλεμένους κοιλιακούς, κατάλευκα δόντια και πλούσια μαλλιά. Η ομορφιά χρειάζεται πολλά περισσότερα για να είναι πραγματική, ουσιαστική, αληθινή.

Λένε πως συνήθως οι καλοί άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν πονέσει, έχουν υποφέρει, έχουν πληγωθεί περισσότερο. Λένε πως συνήθως οι καλοί άνθρωποι, είναι αυτοί που κουβαλούν τον μεγαλύτερο σταυρό. Είναι αυτοί που έχουν κλάψει, έχουν λυγίσει, έχουν τσαλακωθεί περισσότερο. Έχεις δει όμως έναν τέτοιον άνθρωπο να χαμογελάει;

Υπάρχουν και κάτι χαμόγελα που εκπέμπουν φως. Υπάρχουν και κάτι χαμόγελα, που κρύβουν μέσα τους καλοσύνη κι ελπίδα. Υπάρχουν και κάτι χαμόγελα που δεν μένουν στα χείλη, αλλά ταξιδεύουν μέχρι τα μάτια. Υπάρχουν και κάτι χαμόγελα γεμάτα ψυχή. Αυτά τα χαμόγελα είναι τα πιο όμορφα κι αυτοί που τα φορούν, οι πιο όμορφοι άνθρωποι.

Ακούγεται παράξενο, αλλά πολλές φορές, οι πιο πληγωμένοι άνθρωποι, εκείνοι με τα μαχαίρια να χάσκουν ακόμη στις πλάτες τους, εκείνοι που βίωσαν ανείπωτο πόνο, είναι αυτοί που μπορούν να χαμογελούν έτσι. Γιατί ξέρουν πώς είναι στην “αντίπερα όχθη”, ξέρουν την αξία της κάθε στιγμής, ξέρουν την σημασία του να μπορείς να μετατρέπεις τον πόνο, σε καλοσύνη.

Οι πιο όμορφοι άνθρωποι είναι γεμάτοι πληγές, αυτοί που παρά τα όσα πέρασαν έχουν την δύναμη να χαμογελούν ακόμη. Αυτοί που έκαναν τον πόνο καύσιμο για να πάνε παρακάτω κι όχι για να βάλουν φωτιά σ’ ότι τους αγγίζει. Αυτά τα χαμόγελα κάνουν τους ανθρώπους όμορφους, γιατί πού κρύβεται αλήθεια η ομορφιά ενός ανθρώπου, αν όχι στο χαμόγελό του

-ΚΙΚΗ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

 By Gynaikaeimai 27 Μαΐου 2021

Της Κικής Γιοβανοπούλου

https://gynaikaeimai.com/

«1Η ΙΣΤΟΡΊΑ» -- Μια ιστορία από τη Laleh Chini:

Μια ιστορία από τη Laleh Chini:

οροφή-540835_960_720

Θυμάμαι ότι υπήρχε ένα παλιό ερειπωμένο αρχοντικό στο Bushehr-Iran όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να πληρώσουν λίγο ποσό για να μπουν μέσα. Επισκεφτήκαμε το ναυάγιο σπίτι μερικές φορές στην παιδική μου ηλικία. Η ιστορία πίσω από αυτήν ήταν τόσο λυπηρή, αλλά το πιο σημαντικό, ένα μάθημα ζωής που πιθανότατα γιατί οι γονείς μου μας πήγαν στο παλάτι αρκετές φορές.

Η ιστορία πηγαίνει καθώς ο ιδιοκτήτης ήταν ένας πολύ πλούσιος έμπορος που ήταν άδικος ξοδεύοντας για να δείξει πόσο πλούσιος ήταν. Οι άνθρωποι έλεγαν ότι άναψε τα πούρα του με καύση λογαριασμών αντί για αγώνες μπροστά σε άλλους και όταν οι μεγάλοι πολιτικοί ήρθαν στον Μπους από την πρωτεύουσα της Τεχεράνης, άναψε κεριά με λογαριασμούς για να δείξει πόσο ισχυρός και πλούσιος ήταν.καύση-χρήματα-2113914_960_720 Συνήθιζε να σερβίρει τσάι σε χρυσά φλιτζάνια και τρώει σε ασημένια πιάτα και πιάτα. Δεν ήταν ποτέ φιλικός με κανέναν και το βρήκε ντροπιαστικό να μιλάμε στους φτωχούς.γλάστρες-186553_960_720

Τελικά, έχασε τα πάντα, χρεοκόπησε και πέθανε χωρίς δεκάρα για να φύγει για τα παιδιά του. Οι φτωχοί που ζούσαν τώρα στο αρχοντικό χωρίς παράθυρα ή πόρτες και εν μέρει χωρίς στέγη και τοίχους ήταν τα εγγόνια του που είχαν την γη. Έζησαν πολύ φτωχές ζωές.πρόσωπο-1172018_960_720 Επιβίωσαν με γενικές εργασίες και τα χρήματα που πλήρωσαν οι άνθρωποι για να δουν το κατεστραμμένο σπίτι. Δεν μίλησαν ποτέ σε κανέναν, ούτε απάντησαν σε ερωτήσεις. Ήταν προφανές ότι ήταν τόσο ντροπιασμένοι για το παρελθόν του παππού τους.

Ο πατέρας μου είπε ότι κανείς δεν τους πρόσφερε ποτέ δουλειά, επειδή ο παππούς τους ήταν τόσο σκληρός απέναντι στην πόλη και ποτέ δεν σεβάστηκε κανέναν, καθώς είδε τον εαυτό του ως ανώτερο.

από τον  

https://lalehchini.com/

Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου: Για ποιες ψυχικές νόσους αυξάνουν τον κίνδυνο

 Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου: 

Για ποιες ψυχικές νόσους αυξάνουν τον κίνδυνο 

Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου: Για ποιες ψυχικές νόσους αυξάνουν τον κίνδυνο (εικόνες)

Οι Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ) είναι η Ελκώδης Κολίτιδα και η Νόσος Crohn.

Πρόκειται για ανίατες χρόνιες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος με παρόμοια συμπτώματα.

Σουηδική έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο ψυχικών διαταραχών.

Η έρευνα συμπεριέλαβε πάνω από 6.400 παιδιά με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. Οι ερευνητές σύγκριναν για μελλοντικό κίνδυνο ψυχικών διαταραχών τα παιδιά αυτά με τα αδέρφια τους, καθώς και με υγιή παιδιά.

Σε διάστημα 9 ετών, ποσοστό 17% των παιδιών με την πάθηση διαγνώστηκαν με ψυχική νόσο. Το αντίστοιχο ποσοστό στα υγιή παιδιά ανήλθε στο 12% και στα αδέρφια των παιδιών με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου στο 10%.

Ο κίνδυνος ψυχικών διαταραχών ήταν 1,6 φορές μεγαλύτερος για τα παιδιά με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, συγκριτικά με παιδιά του γενικού πληθυσμού. Ο κίνδυνος για τα παιδιά με την πάθηση ήταν υψηλότερος και από αυτόν των αδερφών τους.

Ο υψηλότερος κίνδυνος αφορούσε προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως:

Κατάθλιψη, Αγχος, Διατροφικές διαταραχές, Διαταραχές προσωπικότητας και ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας), Αυτισμός. 

https://www.onmed.gr/

Και μια μεγάλη αλήθεια… οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν

  Και μια μεγάλη αλήθεια…  οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν – Joanna Sou – GynaikaEimai 15 Ιανουαρίου 2025 «Αν δεν φτιάξεις αυτά τα δύο πρ...