THE MINDFUL KITCHEN – χρησιμοποιώντας την καθημερινή σας εμπειρία ως διαλογισμό
Γεια σου,
Είμαι διαλογιστής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα οφέλη της παραμονής στην παρούσα στιγμή έχουν απαριθμηθεί πολλές, πολλές φορές από επαγγελματίες από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ο διαλογισμός ήταν καλός για μένα σωματικά και ψυχικά. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει ότι όταν είμαι στην κουζίνα, έχω χάσει την επαφή με τη χαρά της προετοιμασίας και απλά φαίνεται να βιάζομαι να φτάσω στο τέλος της διαδικασίας. Αποφάσισα ότι πρέπει να επιστρέψω στη χαρά που μου προσφέρει η μαγειρική και ξεκινώ αυτό το ταξίδι της μαγειρικής πιο προσεκτικά. Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε μαζί μου.
Λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για caponata. Είναι μια καλή συνταγή για να την προετοιμάσετε με προσεκτικό τρόπο, λόγω της ποσότητας του τεμαχισμού και του συνδυασμού. Είναι επίσης τέλειο για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν που όλα τα όμορφα υλικά είναι διαθέσιμα στην τοπική σας αγορά.
Εδώ είναι μερικά πράγματα που έχω θέσει σε εφαρμογή για να κάνω το μαγείρεμα μια συνειδητή εμπειρία.
- Βεβαιωθείτε ότι έχετε συναρμολογήσει όλα τα συστατικά σας. Θα αποφύγετε να χάσετε την εστίασή σας αναζητώντας αυτό το συστατικό που λείπει.
- Δημιουργήστε ένα περιβάλλον μαγειρέματος χωρίς περισπασμούς . Κλείστε το τηλέφωνο και την τηλεόραση. Επιτρέψτε στον εαυτό σας την ευχαρίστηση ενός ήσυχου περιβάλλοντος.
- Δώστε προσοχή σε αυτό που κάνετε και μην βιάζεστε. Απολαύστε τη διαδικασία να είστε σκόπιμοι με τα κοψίματα και τις μετρήσεις του μαχαιριού σας.
- Αποφύγετε τον πειρασμό να κάνετε πολλές εργασίες. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να βρεθεί αυτή τη στιγμή με το γεύμα που δημιουργείτε.
Συστατικά:
- 2 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους – ιταλικές ή λευκές
- 2 μπαστούνια σέλινο
- 3 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουτί ντομάτες σε κύβους στραγγισμένες
- 12 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι – cerginola αν μπορείτε να τις βρείτε χωρίς κουκούτσι. Μην χρησιμοποιείτε ελιές σε άλμη
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 3/4 φλιτζανιού σταφίδες ανασυσταμένες σε λευκό κρασί
- 3/4 φλιτζανιού καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς pignoli
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό χοντροκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- EVOO
- ξύδι βασαλμικού κρασιού
- αλατοπίπερο
Παρασκευή:
- Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κύβους και τηγανίζουμε σε μικρή ποσότητα EVOO
- Ψιλοκόβουμε το σέλινο, τα καρότα και το κρεμμύδι
- Αφαιρούμε τη μελιτζάνα και προσθέτουμε αρκετό λάδι για να σοταριστούν το σέλινο, τα καρότα και τα κρεμμύδια
- Ένα από τα λαχανικά είναι χρυσαφί, προσθέστε την στραγγισμένη κονσέρβα με τις ντομάτες σε κύβους και τα φύλλα βασιλικού
- Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά
- Προσθέστε στο τηγάνι τη μελιτζάνα, την κάπαρη, τις ελιές, τις σταφίδες, τα πίνιλι, το μέλι και το ξύδι
- Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει όλα τα υγρά και το ξύδι να μαλακώσει
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
Ελπίζω να δοκιμάσετε αυτή την περιπέτεια στη συνειδητή μαγειρική . Θα λείπω τον Ιούλιο και έχω αναδημοσιεύσει μερικές παλιές αλλά καλές συνταγές. Όταν επιστρέψω τον Αύγουστο, ελπίζω να συνεχίσω αυτή τη σειρά και θα ανυπομονώ να ακούσω για τις εμπειρίες σας.