Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Έριξαν επίτηδες ένα ολόκληρο επιβατικό αεροπλάνο – Οι ασφαλέστερες θέσεις επιβίωσης

 Έριξαν επίτηδες ένα ολόκληρο επιβατικό αεροπλάνο – 

Οι ασφαλέστερες θέσεις επιβίωσης


επιβατικό αεροπλάνο θέσεις επιβίωσης

Και όμως ερευνητές έριξαν επίτηδες ένα ολόκληρο επιβατικό αεροπλάνο στην έρημο του Μεξικού το 2012, για να διαπιστώσουν ποια θέση είναι αυτή που έχει τις περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης για το άτομο που κάθετε σε αυτές.

Αφού έλαβαν όλες τις σχετικές εγκρίσεις που έπρεπε, το πείραμα έλαβε χώρα στις 27 Απριλίου του 2012. Κάποιος όμως δεν έπρεπε να βρίσκεται στο πιλοτήριο όμως; Ένα πλήρωμα 6 συνολικά ατόμων ξεκίνησαν την πτήση και πριν ο έλεγχος περάσει σε έναν απομακρυσμένο ελεγκτή, έπεσαν με αλεξίπτωτο με ασφάλεια στο έδαφος.

Στη συνέχεια το αεροπλάνο κατέπεσε, με αυτό να κόβεται σχεδόν στη μέση. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όπως φάνηκε από το πείραμα, η πιο ασφαλής θέση για να κάθεται κάποιος είναι κοντά στα φτερά. Είναι το σημείο στο οποίο εμφανίζει τις περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, επειδή το σκάφος σε εκείνο το σημείο είναι πιο ενισχυμένο, ενώ το πιο δυνατό σημείο είναι στο πίσω μέρος του.

https://techmaniacs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΑΤΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ! Μία συνταγή που δεν θα την αλλάζετε με τίποτα! Απο τον Γιώργο Χριστιανό!

  ΑΦΡΑΤΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ! Μία συνταγή που δεν θα την αλλάζετε με τίποτα!  Απο τον Γιώργο Χριστιανό! Last updated: 27 Φεβρουαρίου, 2019 3:17 μμ By t...