Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ένα εξαιρετικό βιβλίο για τις διάφορες πτυχές της ανθρώπινης προέλευσης, «Origin of Mankind»

 Ένα εξαιρετικό βιβλίο για τις διάφορες πτυχές της ανθρώπινης προέλευσης, «Origin of Mankind»


Από τον Narayan Giri, Okhaldhunga, Νεπάλ στις 5 Σεπτεμβρίου 2024

Συγγραφέας - Valery Alexeyev

Μετάφραση/Επιμέλεια - Narayan Giri

Εκδότης - Εκδόσεις Indigo Inc., Κατμαντού.

Σημείωση: Αυτό το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε μια εβδομάδα από σήμερα.


Το «The Origin of Human Race» είναι γραμμένο από τον Valery Pavlovich Alekseyev. Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1929 στη Μόσχα της Ρωσίας. Ήταν Ρώσος ανθρωπολόγος. Από το 1987 έως το 1991 ήταν διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας στη Μόσχα. Ήταν επίσης μέλος της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών. Θεωρήθηκε ένας από τους πιο διακεκριμένους ανθρωπολόγους στη Σοβιετική Ένωση. Σπούδασε τόσο τον αρχαίο όσο και τον σύγχρονο πολιτισμό στη Σοβιετική Ένωση. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του επισκέφτηκε επίσης τη Μογγολία, τη Συρία, το Βιετνάμ, την Ινδία, την Kayuwa κ.λπ. Καθιέρωσε επίσης την υποτροφία του διεθνώς. Επιθυμία του Αλεξέγιεφ ήταν να ιδρύσει ένα μουσείο φυσικής ιστορίας και ανθρωπολογίας παγκόσμιας κλάσης στη Μόσχα. Ήταν πράγματι ένας υπέροχος λόγιος. Σπούδασε πέντε γλώσσες. Ο Αλεξέγιεφ ήταν γνώστης πολλών προβλημάτων της πρώιμης ιστορίας. Έγραψε πολλά βιβλία χρησιμοποιώντας όλο το υλικό και τα στοιχεία που σχετίζονται με το κρίσιμο θέμα. Πολλά από τα έργα του προωθούν νέες κατευθύνσεις στην ανθρωπολογική επιστήμη ως προς την παρουσίαση και επίλυση προβλημάτων. «Ιστορική Ανθρωπολογία», «Γεωγραφία της Ανθρώπινης Φυλής», «Προέλευση του Ανατολικοευρωπαϊκού Πληθυσμού» κ.λπ. είναι μερικά από τα σημαντικότερα έργα του. Έγραψε επίσης πανεπιστημιακά εγχειρίδια όπως το History of Primitive Society. Χώρισε τον άνθρωπο σε φυλές, Καυκάσιους, Νεγροειδή και Μογγολοειδή. Επιπλέον, συνέδεσε τους Καυκάσιους με τους Νεγροειδή. Στο πρώτο χαρακτηριστικό ο Αλεξέγιεφ βλέπει μια έμφαση του Νεάντερταλ. Χαρακτηριστικό των Μογγολοειδών ήταν η επιρροή των Sinanthropes. Χώρισε τους Καυκάσιους σε βόρειους (Βαλτικούς) και νότιους (Μεσογειακούς, Αρμενοειδή και Ινδοαφγανικούς). Ο Alekseyev διέκρινε επίσης μικτές και μεταβατικές φυλές. Διεξήγαγε περισσότερες από πενήντα ανασκαφικές αποστολές στη Σοβιετική Ένωση, την Ινδία, την Κούβα και πολλές άλλες χώρες. Στις 7 Νοεμβρίου 1991, σε ηλικία 62 ετών, ο Αλεξέγιεφ πέθανε ξαφνικά από θρόμβωση στη Μόσχα. Το 2006, η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών καθιέρωσε το Βραβείο Valery Alekseyev για εξαιρετικά επιτεύγματα στην ανθρωπολογία και την αρχαιολογία.

Στο παγκοσμίου φήμης βιβλίο του Alekseyev «The Origin of the Human Race», ο συγγραφέας έχει ρίξει φως σε διάφορες πτυχές που σχετίζονται με τα προβλήματα της ανθρώπινης προέλευσης. Μέσα από ποια στάδια εξέλιξης πέρασαν οι πρόγονοι των ανθρώπων, οι πίθηκοι, στους σύγχρονους ανθρώπους. Μαθαίνοντας πώς να εργάζεται, ο άνθρωπος έγινε ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Πώς προέκυψε η γλώσσα και πώς εξελίχθηκε η ανθρώπινη κοινωνία. Ο συγγραφέας έχει εξηγήσει με πολύ λεπτομερή, σε βάθος και διερευνητικό τρόπο τις διάφορες πτυχές της ανθρωπογένεσης, όπως το πώς αναπτύχθηκαν οι κοινωνικές σχέσεις από τις πρωτόγονες ανθρώπινες κοινότητες. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, αυτό το βιβλίο είναι μια προσπάθεια να λάβει όσο το δυνατόν πληρέστερο απολογισμό των πιο πρόσφατων ευρημάτων και δεδομένων και να αναθεωρήσει ανάλογα τις γενικές έννοιες. Είναι όμως και μια προσπάθεια να σωθεί το κείμενο από το να επιβαρυνθεί με μικρολεπτομέρειες και να διατηρήσει μια απλή παρουσίαση και να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη, ολοκληρωμένη εικόνα της πρωτόγονης ιστορίας. Ως εκ τούτου, ενώ δίνω στους συγγραφείς της επιστήμης την τιμητική τους παντού, δεν μπορώ να αποφύγω να συζητήσω αμφιλεγόμενα ζητήματα που δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί.

Αναλογιζόμενος διάφορες πτυχές της διαδικασίας έναρξης της απλούστερης εργασιακής διαδικασίας από τους ανθρώπινους πιθήκους, τους πιθήκους προγόνους, ο συγγραφέας δείχνει στο βιβλίο τον αντίκτυπο αυτής της διαδικασίας στο προ-ανθρωπογόνο στάδιο, την εμφάνιση της γλώσσας και της σκέψης, η δημιουργία των απλούστερων μορφών κοινωνικών σχέσεων και κοινωνικής οργάνωσης και οι μορφές ζωής στα πρώτα στάδια της ιστορίας του ανθρώπινου γένους Χρησιμοποιώντας το υλικό της βιολογίας, της γεωλογίας, της γεωγραφίας, της γλωσσολογίας και πολλών άλλων γνωστικών κλάδων και μπαίνοντας στο βάθος των προβλημάτων που εξετάζονται, ο συγγραφέας έχει κάνει πολλές πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και γενικεύσεις.

Η θέση του ανθρώπου στο σύμπαν, η θέση του ανθρώπου στη φύση, η προέλευση πολλών ανθρώπινων θεσμών, τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στον πλανήτη μας, η γνώση του κόσμου γύρω του κ.λπ. Αντικατοπτρίζει τη δίψα. Επομένως, από τα γεγονότα που αναφέρονται εδώ, το θέμα μπορεί να ιδωθεί από μια διαφορετική οπτική γωνία από πριν. Από το νέο φως του, θα υπάρξει καινοτομία στα άμεσα ζητήματα της ιδεολογικής ζωής της κοινωνίας, επιστημονικές, θρησκευτικές και φιλοσοφικές ιδέες. Με αυτόν τον τρόπο, αυτό το κείμενο σχηματίζει μια γέφυρα που συνδέει τις μορφές των αρχαίων ανθρωποειδών και του πρώιμου ανθρώπινου πολιτισμού με τα πιο σχετικά προβλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας και του πολιτισμού της.

Στο βιβλίο, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν πληρέστερα το πιο πρόσφατο τεκμηριωμένο υλικό και να βελτιώσει ανάλογα τις γενικές έννοιες, και επιπλέον, προσπάθησε να παρουσιάσει μια πανοραμική άποψη της επιστημονικής σκέψης στη μελέτη της πρωτόγονης ιστορίας αποφεύγοντας περιττές λεπτομέρειες. Γι' αυτό ο συγγραφέας έχει αναφέρει παντού τις αρχές της επιστήμης στους αντίστοιχους τομείς τους. Οι συζητήσεις έδειξαν ερωτήματα που δεν έχουν επιλυθεί μέχρι σήμερα. Έχει δείξει τη βιολογική ανάπτυξη του ανθρώπινου γένους μέσα από το πρίσμα της κοινωνικής ανάπτυξης. Επιπλέον, πολλοί έχουν αναπτύξει τη βιολογική προέλευση τέτοιων φαινομένων, τα οποία έχουν προχωρήσει και διαχωρίζονται από τη βιολογική τους βάση και τα οποία δεν μπορούν να θεωρηθούν ως αληθινά κοινωνικά επιτεύγματα της ανθρώπινης κοινωνίας. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το ανώτατο στάδιο της κοινωνικής ανάπτυξης περιλαμβάνει και διέπεται από όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της βιολογικής ανάπτυξης. Τα προβλήματα που συζητούνται σε αυτό το βιβλίο είναι τεράστιας κοσμοθεωρητικής σημασία

https://narayangiri.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια

  Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια Αντικλείδι Μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο; Πο...