Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Δειλός ή Εγωιστής;

 Δειλός ή Εγωιστής;

Ήσουν στον εργασιακό σου χώρο όταν την πρωτοείδες. Πιθανόν να σου άρεσε ή να γοητεύθηκες από την πρώτη στιγμή που την είδες. Ίσως και μέρα με την μέρα να σου άρεσε και περισσότερο, αφού την έβλεπες πλέον καθημερινά.
Αρχίζεις δειλά – δειλά να την φλερτάρεις με το βλέμμα σου, το χαμόγελό σου, την γλώσσα του σώματος, κάποια ωραία αστειάκια, έξυπνες ατάκες. Εκείνη στην αρχή δεν έχει καταλάβει τίποτα, είναι προσηλωμένη στην προσωπική της ζωή και στην δουλειά της.
Εσύ συνεχίζεις σιγά -σιγά να ανεβάζεις ρυθμό στο φλερτ. Περνούν οι μέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες και εκείνη ξαφνικά σαν να ξυπνάει από τον λήθαργο, συνειδητοποιεί τι διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια της και δεν είχε πάρει μυρωδιά. Εσύ συνεχίζεις με ακόμη πιο έντονο φλερτ, εκείνη γοητεύεται μέρα με την μέρα περισσότερο. Της αρέσει αυτό το παιχνιδάκι μεταξύ σας. Σε περιμένει καθημερινά, να σε δει να την φλερτάρεις, να σε ακούσει.

Περνάει ο καιρός κι εσύ είσαι η όμορφη ρουτίνα της.
Όταν της λες μετά από καιρό ότι άλλαξαν κάποια δεδομένα και συνειδητοποιεί ότι δεν πρόκειται να σε ξαναδεί… καταρρέει. Τότε καταλαβαίνει μέσα της ότι σε έχει ερωτευτεί πολύ, πάρα πολύ. Τόσο που δεν ξέρει τι να κάνει, πώς να σε βρει για να σου πει αυτά που νιώθει. Δεν ξέρει τίποτα για σένα, εκτός απ’ το μικρό σου όνομα, ούτε που μένεις, ούτε τηλέφωνο… τίποτα.
Έχει θυμώσει πολύ με τον εαυτό της που δεν σου μίλησε πιο νωρίς, αλλά και με σένα που δεν της έδωσες διαύλους επικοινωνίας και έφυγες έτσι χωρίς να της πεις ούτε το τηλέφωνό σου.

Περνούν οι μέρες και οι εβδομάδες και ύστερα από αδιάκοπες έρευνες από μέρους της καταφέρνει και βρίσκει κάτι, αλλά φοβάται να κάνει κίνηση, διότι πιστεύει ότι μπορεί όλα αυτά να ήταν απλά στο μυαλό της. Όμως πονάει πολύ που έχει τόσο καιρό να σε δει και να σε ακούσει. Το σκέφτεται πάρα πολύ αλλά στο τέλος κάνει την κίνησή της.
Εσύ «ξαφνιάστηκες ευχάριστα» διότι είναι μια πολύ «εντυπωσιακή γυναίκα» όπως της απάντησες σε μήνυμά σου. Εκείνη πετάει στα σύννεφα από ευτυχία, από έρωτα, η καρδιά της χτυπάει πολύ έντονα όση ώρα μιλάτε.
Την επόμενη μέρα την καλείς εσύ και μιλάτε για λίγη ώρα και αυτή αρχίζει να ελπίζει. Θέλει να σε δει από κοντά.

Εσύ τώρα λειτουργείς διαφορετικά από όταν βλεπόσασταν καθημερινά. Είσαι απόμακρος, εκείνη προσπαθεί να σε προσεγγίσει αλλά εσύ άφαντος. Θέλει να σε δει από κοντά, να λυτρώσει τον έρωτά της, να σε πάρει στην αγκαλιά της, να σε φιλήσει, να σου ανοίξει την καρδιά της. Εσύ πουθενά.
Όταν κάποια στιγμή μετά από καιρό της λες να βρεθείτε, εκείνη πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Η πρώτη σας συνάντηση για εκείνη ήταν υπέροχη, αν κι εσύ ήσουν κάπως αμήχανος. Δεν ξέρει όμως αν για σένα ήταν τόσο καλή, η συνάντηση, όσο για εκείνη.

Το επόμενο διάστημα για μερικούς μήνες θα έχετε άλλες δύο συναντήσεις, στις οποίες το πάθος και από τους δυο σας είναι απίστευτο, η χημεία σας πολύ μεγάλη. Η απόσταση αυτών των συναντήσεων είναι πολύ μεγάλη η μία από την άλλη. Εκείνη προσπαθούσε να σε δει, αλλά εσύ ήσουν απόμακρος.
Σου έχει ανοίξει την καρδιά της, σου έχει εξομολογηθεί όλα αυτά τα όμορφα που νιώθει μέσα της για εσένα. Συνεχίζει να προσπαθεί να σε δει, αλλά δεν απαντάς ούτε στα μηνύματά της, ούτε στις κλήσεις της. Κάποια στιγμή της λες ότι δεν μπορείς να της δώσεις «αυτά που ζητά», κι εκείνη αναρωτιέται αν σου ζήτησε ποτέ τίποτα.
Της λες ότι είσαι με έναν άνθρωπο που τον αγαπάς και σ’ αγαπάει… σου απαντά: «αφού δεν ήσουν διαθέσιμος γιατί το ξεκίνησες όλο αυτό;».

Αποφασίζει να σε αφήσει ήσυχο, να μην σε ξαναενοχλήσει. Η απουσία σου τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, μήνες είναι για εκείνη βασανιστική. Κυκλοφορεί σαν χαμένη, όταν είναι με κόσμο φοράει μια μάσκα στο πρόσωπο για να μην καταλάβει κανείς το χάσιμό της. Όταν μένει μόνη μπορεί να ζήσει τον πόνο της, να πενθήσει, να κλάψει.
Αναρωτιέται αν ένιωσες ποτέ σου έστω και το ελάχιστο γι’ αυτήν. Αναρωτιέται γιατί την φλέρταρες τόσο καιρό, γιατί της ξύπνησες τον έρωτα και τώρα έκανες πίσω, μήπως είσαι δειλός; Ή μήπως απλά ήθελες ένα πήδημα και τίποτα άλλο, για να ταΐσεις τον εγωισμό σου, να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου, να καλύψεις τις ανασφάλειές σου ή μήπως απλά ήθελες να καυχιέσαι ότι έριξες μια γυναικάρα σαν κι αυτή;
Να σου πω κάτι που δεν ξέρεις… δεν την έριξες, σε ερωτεύτηκε, έχει διαφορά!!!

Πάλευε μόνη της για πολύ καιρό, να σε βγάλει από μέσα της, να επουλώσει τις πληγές της. Κάθε πρωί που ξυπνούσε η πρώτη «καλημέρα» ήταν για σένα και κάθε βράδυ η τελευταία «καληνύχτα» δική σου ήταν.
Την είχες αδειάσει εντελώς. Έψαχνε να βρει αγκαλιές να γεμίσει το κενό που της άφησες… μάταια.
Έχουν περάσει 5 μήνες πόνου, θλίψης κι εκείνη μόλις που προσπαθεί να κάνει δειλά- δειλά τα πρώτα βήματα απεξάρτησης από εσένα. Της στέλνεις μήνυμα, δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια της… σου απαντά όμως ψυχρά.
Εσύ επαναλαμβάνεις την ίδια κίνηση με το μήνυμα αφού έχουν περάσει άλλοι 5 ή 6 μήνες, εκείνη σου απαντά ειρωνικά, εσύ προσπαθείς να τα μπαλώσεις με ένα σχόλιο χωρίς νόημα: «συγγνώμη αν σε πλήγωσα, δεν το ήθελα…». Εκείνη σε αφήνει στο διαβάστηκε.

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνο και κάποιοι μήνες από τότε που αποφάσισε να μην σε ξαναενοχλήσει. Όλον αυτόν τον καιρό έχει παλέψει μόνη με τους δαίμονές της, έχει πονέσει και έχει κλάψει πολύ. Νιώθει όμως δυνατή, στέκεται πάλι στα πόδια της. Έχει περάσει πολύς καιρός που δεν σε σκέφτεται καθόλου.
Ύστερα από έναν χρόνο και κάτι εμφανίζεσαι και πάλι εσύ ο δειλός, ο εγωιστής, ο ανασφαλής μετά από τόσο φτύσιμο που έφαγες από εκείνη, να κάνεις τι; Να την πληγώσεις πάλι για τους ίδιους λόγους; Να πάρεις λάμψη από την λάμψη της; Να αντλήσεις δύναμη από εκείνη; Να της ρουφήξεις πάλι όλη της την ενέργεια;

Της ζητάς να συναντηθείτε, σου αρνείται… επιμένεις, αλλά εκείνη είναι τώρα δυνατή και σου αρνείται πεισματικά. Την ενοχλείς σχεδόν καθημερινά κι εκείνη εμμένει στην θέση της, δεν θέλει να σε δει, δεν έχει νόημα σου λέει, να την γυρνάς πίσω. Όπως καταλαβαίνεις έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι, τώρα αυτή είναι ο θύτης και εσύ το θύμα. Εσύ ζητάς κι αυτή αν θέλει θα δώσει.
Επιμένεις για αρκετό διάστημα να της ζητάς να βρεθείτε από κοντά. Κάποια στιγμή της λες ότι το μόνο που ζητάς είναι να έχετε «ερωτικές συνευρέσεις», αυτή δεν σου απαντά ποτέ ούτε «ναι» ούτε «όχι», μόνο ένα ξερό «δεν ξέρω αν το θέλω αυτό».

Εσύ συνεχίζεις να την πολιορκείς και κάποια στιγμή εκείνη παίρνει την απόφαση να δεχθεί, θέλει να δοκιμάσει τον εαυτό της τώρα που είναι δυνατή. Έχει καταλάβει δε, ότι αυτό που θέλεις δεν είναι μόνο σαρκικό, αλλά έχεις συναισθήματα για εκείνη, όμως όχι μόνο σ’ αυτήν δεν τα εκφράζεις, αλλά ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό δεν τα έχεις παραδεχθεί ποτέ. Θέλει να δοκιμάσει κι εσένα. Έκτοτε συναντιέστε συχνά και διαπιστώνει ότι όντως νιώθεις πράγματα για εκείνη, το καταλαβαίνει από το κορμί σου που τρέμει όταν σε αγγίζει, από την ανάσα σου που είναι βαριά, από τα αχόρταγα φιλιά που της δίνεις. Τα κορμιά σας φλέγονται όταν είναι μαζί. Σου ξεφεύγουν τρυφερά λόγια τα οποία τα μαζεύεις κι εκείνη κάνει πως δεν άκουσε. Την μία είσαι τρυφερός και δοτικός μαζί της, την άλλη ψυχρός κι απόμακρος. Εκείνη όμως ξέρει ότι προσπαθείς να προφυλάξεις τον εαυτό σου από συναισθηματικά δεσίματα. Έχει όμως απέραντη υπομονή.

Έχει υπομονή γιατί θέλει να εισπράξει αυτά που της χρωστάς, εκείνη σ’ ερωτεύτηκε και στο έδειξε. Δεν έπαιξε ρόλους όπως εσύ, ήταν αληθινή. Δεν προσπάθησε να γίνει κάτι άλλο από αυτό που είναι. Δεν φοβήθηκε να τσαλακωθεί εκφράζοντάς σου τα συναισθήματα που έτρεφε για σένα κι ας την ποδοπάτησες κι ας την άδειασες. Δεν φοβήθηκε να ζήσει τον έρωτά της για σένα, ούτε τον πόνο που της προκάλεσες με την απόρριψή σου. Γι’ αυτό δέχθηκε, γιατί θέλει να πάρει αυτά που δεν της έδωσες, αυτά που εκείνη σου χάρισε απλόχερα. Αυτά που εσύ φοβάσαι να της εκφράσεις.

Μη την φοβάσαι, μίλα της, αυτή δεν είναι σαν κι εσένα, δεν παίζει παιχνίδια στις πλάτες των άλλων. Εκείνη δεν εκμεταλλεύεται συναισθήματα, όπως έκανες εσύ. Είναι απ’ αυτές που αν της δώσεις ένα θα σου επιστρέψει εκατομμύρια. Είναι αγνή ψυχή και σ’ αγαπά αληθινά.
Θα είμαι εδώ και θα σε παρακολουθώ.
Μην φοβάσαι να της εκφράσεις αυτά που νιώθεις, μην φοβάσαι να τσαλακωθείς… δειλέ.
Θέλω να σε δω να την δικαιώνεις… εγωιστή.


https://thewomen.gr/
Seven Queen

Συντάκτης

  • TheWomen

    Γυναίκα…Σύζυγος, εργαζόμενη, μητέρα, νοικοκυρά, ερωμένη… 1000 ρόλοι να χωρέσουν ασφυκτικά σε ένα έρμο 24ώρο! Μαζί θα γελάσουμε, θα κλάψουμε, θα προβληματιστούμε, θα συζητήσουμε με & για όλα όσα απασχολούν τη σημερινή γυναίκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια

  Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια Αντικλείδι Μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο; Πο...