Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Με τα φτερά του έρωτα

 Με τα φτερά του έρωτα

“Θέλω να είναι αληθινό ό,τι μου δείχνεις. Θέλω να είσαι εσύ αληθινός.
Αυτό που βλέπω σιγά σιγά μ’ αρέσει όλο και πιο πολύ.
Φοβάμαι να πιστέψω ότι έτσι είσαι, ότι είσαι αληθινός.
Νομίζω κάπου θα κάνεις το λάθος. Θα φανερωθεί ο πραγματικός σου εαυτός.
Δεν θέλω να απογοητευτώ άλλη μια φορά”.
Του είπε, τον κοίταξε στα μάτια και περίμενε απάντησή του.

Την πλησίασε σιγά σιγά. Στάθηκε απέναντί της, την κοίταξε στα μάτια.
Έκανε μεγάλη προσπάθεια να μην την πάρει αγκαλιά. Κατάφερε να μην την αγγίξει και ας ήταν σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους.
Έκοψε το δεξί του φτερό με το αριστερό του χέρι. Της το φόρεσε στην δεξιά ωμοπλάτη.
Προσπάθησε να ξεκολλήσει και το αριστερό φτερό του. Δεν τα κατάφερε.

Την έπιασε από το χέρι και της ψιθύρισε: “Από εδώ και πέρα θα πετάμε μαζί” .
Δεν χρειαζόταν καμιά απάντηση άλλη.
Του έσφιξε απλά πιο δυνατά το χέρι.

Αφιερωμένο…


https://thewomen.gr/

Ρούλα Παγιαλάκη

Συντάκτης

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή φωτογραφία από πτώση κεραυνού στα Βασιλικά

 Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή φωτογραφία από πτώση κεραυνού στα Βασιλικά


Κεραυνός (Forecast Weather Greece)
Κεραυνός (Forecast Weather Greece)

Η κακοκαιρία έπληξε τη Θεσσαλονίκη με ισχυρούς ανέμους, βροχοπτώσεις, βροντές και κεραυνούς.

Μάλιστα, η σελίδα Forecast Weather Greece κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή φωτογραφία από πτώση κεραυνού στα Βασιλικά της Θεσσαλονίκης.

«Τρομερή λήψη κεραυνού πριν λίγο από τον φωτογράφο Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Δείτε την εντυπωσιακή εικόνα από τη Θεσσαλονίκη

https://www.ethnos.gr/

Βόλος: Απίστευτες εικόνες δείχνουν «θάλασσα» νεκρών ψαριών στον Ξηριά

 Βόλος: Απίστευτες εικόνες δείχνουν «θάλασσα» νεκρών ψαριών στον Ξηριά

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα νεκρά ψάρια στο Βόλο, ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες

Ένα drone κατέγραψε εικόνες που αποτυπώνουν την τεράστια οικολογική καταστροφή, με πλήθος νεκρών ψαριών να έχουν εγκλωβιστεί στον χείμαρρο του Ξηριά, στο δίχτυ που έχει τοποθετηθεί για την προστασία του Παγασητικού.

Όπως φαίνεται από τα εναέρια πλάνα με drone που κατέγραψαν τα gegonota.news, τα νεκρά ψάρια φθάνουν σε μήκος περίπου 500 μέτρων και το πλέγμα με δυσκολία πλέον τα συγκρατεί. Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα που φορτώνουν τα ψάρια σε μεγάλα φορτηγά, για να τα μεταφέρουν στον χώρο συγκέντρωσης, στο λιμάνι του Βόλου.

Ωστόσο, κάθε φορά που τα «μαχαίρια» απομακρύνουν μια ποσότητα ψαριών από τον χείμαρρο, αποκαλύπτεται το χρώμα του νερού που έχει βαφτεί κόκκινο από το αίμα τους.

Το ειδησεογραφικό μέσο, το οποίο βρέθηκε στο σημείο στις 7:00 σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου το πρωί, ανέφερε ότι μέχρι τις 10:00 είχαν γεμίσει δυο φορτηγά με νεκρά ψάρια.

https://www.pentapostagma.gr/

GALLE

Την πρόσληψη ελεύθερου σκοπευτή εξετάζουν οι γείτονες άνδρα που έχει βγάλει εδώ και τρεις μήνες την τηλεόραση στο μπαλκόνι

 Την πρόσληψη ελεύθερου σκοπευτή εξετάζουν οι γείτονες άνδρα που έχει βγάλει εδώ και τρεις μήνες την τηλεόραση στο μπαλκόνι


Την πρόσληψη ελεύθερου σκοπευτή εξετάζουν οι γείτονες άνδρα που έχει βγάλει την τηλεόραση στο μπαλκόνι

Την πρόσληψη ενός μισθοφόρου ελεύθερου σκοπευτή σκέφτονται οι ένοικοι πολυκατοικίας της Αθήνας εξαιτίας ενός άνδρα σε γειτονική πολυκατοικία που από την αρχή του καλοκαιριού έχει βγάλει την τηλεόραση του στο μπαλκόνι.

«Είναι αλήθεια, στην τελευταία συνέλευση αποφασίσαμε να βάλουμε αγγελία για έναν ελεύθερο σκοπευτή» δήλωσε κάτοικος της πολυκατοικίας σε ερώτηση δημοσιογράφων.

Όπως τονίζουν οι ένοικοι, η συνήθεια του άνδρα να κάθεται στο μπαλκόνι και να βλέπει τηλεόραση από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ με ένταση που ματώνουν τα αυτιά τους έχει οδηγήσει στην απόφαση να προσλάβουν sniper προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

«Ενταξει, δεν θέλουμε να τον σκοτώσουμε. Μόνο να ανατινάξουμε την τηλεόραση του» επισημαίνουν.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η τηλεόραση στο μπαλκόνι είναι η νούμερο ένα αιτία εγκεφαλικών για τους κατοίκους πολυκατοικιών στην Αθήνα το καλοκαίρι, με δεύτερη αυτούς που κάνουν σεξ με ανοιχτά παράθυρα και κάνουν λες και τους δολοφονούν, και τρίτη αυτούς που χορεύουν φλαμένκο με τσόκαρα στο από πάνω διαμέρισμα.

https://tovatraxi.com/


 τσόκαρα στο από πάνω διαμέρισμα.

Πότε η απώλεια βάρους επιβαρύνει την καρδιά

 Πότε η απώλεια βάρους επιβαρύνει την καρδιά

Πότε η απώλεια βάρους επιβαρύνει την καρδιά
Bigstock
Μιχάλης Θερμόπουλος

Η απώλεια βάρους συνδέεται συχνά με πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά πώς επηρεάζει συγκεκριμένα την καρδιά σας;

Σε αυτό το άρθρο εστιάζουμε στο εάν η απώλεια βάρους είναι ευεργετική ή επιβλαβής για την καρδιά, τις επιπτώσεις στην αρτηριακή πλάκα, τον καρδιακό ρυθμό και στο αν είναι εφικτή η αναστροφή της καρδιακής ανεπάρκειας μέσω της απώλειας βάρους.

Μπορεί η απώλεια βάρος να αποδειχτεί κακή για την καρδιά;

Η απώλεια βάρους, ιδιαίτερα μέσω υγιεινών και βιώσιμων μεθόδων, είναι γενικά ευεργετική για την υγεία της καρδιάς.

Η μέτρια απώλεια βάρους μπορεί να οδηγήσει σε βελτιώσεις σε διάφορους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως η μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης, καθώς και η βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα. Αυτές οι αλλαγές μειώνουν την πίεση στην καρδιά και μαζί τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η γρήγορη ή ακραία απώλεια βάρους, ειδικά μέσω ανθυγιεινών διατροφικών προτύπων ή υπερβολικής άσκησης, μπορεί να στρεσάρει την καρδιά.

Τέτοιες μέθοδοι απώλειας βάρους μπορεί να οδηγήσουν σε ανισορροπία στους ηλεκτρολύτες, αυξημένο καρδιακό ρυθμό και πιθανές καρδιακές επιπλοκές. Επομένως, η σταδιακή απώλεια βάρους μέσω ισορροπημένης διατροφής και τακτικής άσκησης είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της υγείας της καρδιάς.

Μειώνει η απώλεια βάρους την πλάκα στις αρτηρίες;

Η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της συσσώρευσης πλάκας στις αρτηρίες, γνωστή ως αθηροσκλήρωση.

Αυτό συμβαίνει επειδή η συχνά συνοδεύεται από μείωση της LDL χοληστερόλης (γνωστή και ως “κακή” χοληστερόλη) και αύξηση της HDL (“καλής”) χοληστερόλης. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της συσσώρευσης πλάκας και ακόμη και να προάγουν την υποχώρηση της υπάρχουσας πλάκας, βελτιώνοντας έτσι την αρτηριακή υγεία.

Επιπλέον, η απώλεια βάρους μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα, η οποία συμβάλλει σημαντικά στον σχηματισμό πλάκας. Μειώνοντας τη φλεγμονή, η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού, που συχνά προκαλούνται από ρήξη πλάκας και σχηματισμό θρόμβων αίματος.

Weight-Scales-Heart-zygaria-varos-kardia

Μπορεί η απώλεια βάρους να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό;

Ναι, η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό ηρεμίας.

Ο χαμηλότερος καρδιακός ρυθμός ηρεμίας είναι δείκτης βελτιωμένης καρδιαγγειακής απόδοσης. Καθώς χάνετε βάρος, η καρδιά σας δεν χρειάζεται να εργάζεται τόσο σκληρά, για να αντλεί αίμα σε όλο το σώμα. Αυτή η μείωση του φόρτου εργασίας αντανακλάται σε χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό ηρεμίας, ο οποίος είναι γενικά σημάδι καλύτερης υγείας της καρδιάς.

Επιπλέον, η απώλεια βάρους οδηγεί συχνά σε μείωση της αρτηριακής πίεσης, διευκολύνοντας περαιτέρω την πίεση στην καρδιά. Η τακτική άσκηση, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό της υγιούς απώλειας βάρους, ενισχύει επίσης τον καρδιακό μυ, επιτρέποντάς του να αντλεί περισσότερο αίμα με κάθε χτύπο, συμβάλλοντας περαιτέρω σε χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό ηρεμίας.

Γίνεται χάνοντας βάρος να αντιστραφεί η καρδιακή ανεπάρκεια;

Αν και η απώλεια βάρους από μόνη της δεν μπορεί να αναστρέψει πλήρως την καρδιακή ανεπάρκεια, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την λειτουργία της καρδιάς και την ποιότητα ζωής για τα άτομα με αυτήν την πάθηση.

Η απώλεια βάρους βοηθά στην μείωση της επιβάρυνσης της καρδιάς, ελαττώνοντας την ποσότητα της εργασίας που πρέπει να κάνει. Αυτό μπορεί να ανακουφίσει συμπτώματα της καρδιακής ανεπάρκειας, όπως η δύσπνοια, η κόπωση και η κατακράτηση υγρών.

Επιπλέον, η απώλεια βάρους μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των θεραπειών καρδιακής ανεπάρκειας, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη, τα οποία και τα δύο είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση της καρδιακής ανεπάρκειας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απώλεια βάρους μπορεί ακόμη και να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου και να αποτρέψει περαιτέρω βλάβη στην καρδιά.

Σύνοψη

Η απώλεια βάρους, ιδιαίτερα μέσω μιας ισορροπημένης και βιώσιμης προσέγγισης, προσφέρει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία της καρδιάς. Μπορεί να μειώσει την πλάκα στις αρτηρίες, να ρίξει σε υγιές επίπεδο τον καρδιακό ρυθμό ηρεμίας και να βελτιώσει τη διαχείριση καταστάσεων, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να εστιάζετε πάντα στη σταδιακή απώλεια βάρους μέσω υγιεινών μεθόδων, για να διασφαλίσετε ότι θα πάρετε αυτά τα οφέλη χωρίς να ασκείται αδικαιολόγητη πίεση στην καρδιά.

Πηγές: medicine.wustl.educlarkebenefits.comhealth.harvard.educminj.comcvrti.utah.edu

https://www.onmed.gr/

ΠΟΤΕ Μην Τρώτε Αυτές τις 10 ΤΡΟΦΕΣ Αν Είστε Πάνω Από 50 Ετών



Μυστηριώδης χρυσή σφαίρα βρέθηκε στον βυθό του ωκεανού μαγεύει! Τι είναι;

Μυστηριώδης χρυσή σφαίρα βρέθηκε στον βυθό του ωκεανού μαγεύει! Τι είναι;

 Περίπου 3.300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού στα ανοικτά της ακτής της Αλάσκας, όπου το ζεστό φως του Ήλιου δεν διαπερνά ποτέ, ένα υποβρύχιο όχημα της NOAA Ocean Exploration που ελέγχει εξ αποστάσεως μια παράξενη, χρυσή σφαίρα. Το παράξενο αντικείμενο, βρέθηκε σε μια αποστολή πέρσι, σφιχτά κολλημένο σε ένα βράχο γεμάτο με λευκά σφουγγάρια. Το αντικείμενο είχε διάμετρο 10 εκατοστών και είχε μια τρύπα στην μία πλευρά του.

Για τους επιστήμονες που ανακάλυψαν την χρυσή σφαίρα, δεν ήταν σαφές το τι είναι αυτό που έβλεπαν. Οι πρώτες προστάσεις των ερευνητών, που έκαναν και livestream την κατάδυση του σκάφους, είναι πως πρόκειται για το περίβλημα αυγού από κάποιο μυστηριώδες είδος, νεκρό σφουγγάρι ή κάποιος τύπος κοραλλιού.

«Δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό», είπε ένας από τους ερευνητές σε ζωντανή ροή που ηχογραφήθηκε εκείνη την εποχή.

«Σίγουρα έχει μια μεγάλη παλιά τρύπα σε αυτό, οπότε κάτι είτε προσπάθησε να μπει μέσα είτε προσπάθησε να βγει», υπέθεσε ένας άλλος.

«Ελπίζω απλώς όταν το σκουντήξουμε, κάτι να μην αποφασίσει να βγει», είπε ένας ερευνητής. «Είναι σαν την αρχή μιας ταινίας τρόμου».

Όπως αναφέρεται στον Guardian, μια υπόθεση υποδηλώνει ότι κάτι μπορεί να έχει εκκολαφθεί από τη χρυσή σφαίρα. Κάτι όχι ακριβώς μικροσκοπικό.

“Θα πάμε με αυγό λόγω της υφής. Ένιωθε σαρκώδες και δεν έχει εμφανή ανατομία. Έχει μια τρύπα που υποδηλώνει ότι κάτι μπήκε ή έφυγε. Αλλά δεν μοιάζει με κανένα αυγό που έχω δει ποτέ», είπε στην εφημερίδα η οικολόγος βαθέων υδάτων Kerry Howell από το Πανεπιστήμιο του Plymouth στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Αν είναι αυγό, η πραγματικά ενδιαφέρουσα ερώτηση είναι τίνος είναι το αυγό. Είναι αρκετά μεγάλο. Αυτό δεν είναι ένα μικρό αυγό ψαριού. Αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο πράγμα.”

Το σκάφος είχε έναν ρομποτικό βραχίονα και οι ερευνητές έσπρωξαν απαλά το αντικείμενο, κάτι που αποκάλυψε πως είναι αρκετά μαλακό. Στην συνέχεια, οι ερευνητές το συνέλλεξαν έσω αναρρόφησης, για παραπάνω μελέτη.

χρυσή σφαίρα
Η μυστηριώδης σφαίρα συλλέχθηκε προσεκτικά χρησιμοποιώντας δειγματολήπτη αναρρόφησης. ( NOAA Ocean Exploration, Seascape Alaska )

Το γεγονός ότι το «αυγό» ήταν από μόνο του είναι σχεδόν τόσο ενδιαφέρον όσο και το μέγεθός του. Τυπικά, τα ωοτόκα ζώα γεννούν αυγά σε συστάδες.

Ότι και αν είναι η σφαίρα, είναι κάτι εντελώς καινούριο που δεν γνωρίζουμε και αυτό είναι θαυμάσιο, καθώς έχει να μας πει κάτι εντελώς καινούριο για τους ωκεανούς του πλανήτη μας και την ποικιλομορφία ζωής που υπάρχει σε αυτούς.

Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που συμβαίνουν στα βάθη των ωκεανών και ακόμα δεν γνωρίζουμε. Η τεράστιες πιέσεις σε αυτά τα βάθη, οι παγωμένες θερμοκρασίες και η έλλειψη φωτός, είναι τα βασικότερα εμπόδια που κάνουν την εξερεύνηση των ωκεανών, αρκετά δύσκολη.

χρυσή σφαίρα
Η μυστηριώδης σφαίρα που φωτογραφήθηκε στο σκάφος Okeanos Explorer της NOAA μετά τη συλλογή της. ( NOAA Ocean Exploration, Seascape Alaska )

Τώρα όμως που η τεχνολογία έχει προχωρήσει, μπορούμε με τηλεχειριζόμενα οχήματα να εξερευνήσουμε αυτά τα αφιλόξενα περιβάλλοντα, στα βάθη των ωκεανών. Τα νέα σκάφη στην διάθεση της  επιστήμης, έχουν ήδη ανακαλύψει πολλά πράγματα που μέχρι πρόσφατα δεν φανταζόμαστε πως υπάρχουν στον πλανήτη μας.

«Δεν είναι τόσο απολαυστικά παράξενη η βαθιά θάλασσα;» είπε ο συντονιστής εξερεύνησης Sam Candio της NOAA Ocean Exploration.

«Ενώ μπορέσαμε να συλλέξουμε τη «χρυσή σφαίρα» και να την φέρουμε στο πλοίο, δεν είμαστε ακόμα σε θέση να την αναγνωρίσουμε πέρα ​​από το γεγονός ότι είναι βιολογικής προέλευσης.

«Παρόλο που είμαστε κάπως ταπεινοί που μας παραξενεύει αυτό το εύρημα, χρησιμεύει ως υπενθύμιση του πόσα λίγα γνωρίζουμε για τον δικό μας πλανήτη και πόσα έχουμε να μάθουμε και να εκτιμήσουμε για τον ωκεανό μας».

https://techmaniacs.gr/


Διακοπές τον Σεπτέμβριο; Ναι, γιατί όχι;

  Διακοπές τον Σεπτέμβριο; Ναι, γιατί όχι; «Διακοπές τον Σεπτέμβριο; Έχει περάσει το καλοκαίρι… δεν είναι αργά;»  Όχι, ποτέ δεν είναι αργά γ...