Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Πώς να προστατεύσετε το τυρί σας από τη μούχλα – Το κόλπο ενός γιατρού για σωστή αποθήκευση

 Πώς να προστατεύσετε το τυρί σας από τη μούχλα – Το κόλπο ενός γιατρού για σωστή αποθήκευση

Ένας γιατρός από το Ηνωμένο Βασίλειο μοιράζεται τον καλύτερο τρόπο για να διατηρήσετε το τυρί στο ψυγείο. Μπορεί να το αποθηκεύατε με λάθος τρόπο μέχρι τώρα με αποτέλεσμα να μουχλιάζει γρήγορα.

Αποθηκεύετε λάθος το τυρί στο ψυγείο σας – Το σωστό σημείο για να διατηρηθεί φρέσκο

Το λάθος στην αποθήκευση του τυριού που οδηγεί σε ανάπτυξη μούχλας

Ο Dr. Karan Rangarajan, γνωστός και ως Dr. Karan Rajan, συνιστά να τυλίγετε το τυρί σε ειδικό χαρτί για τρόφιμα, λαδόκολλα ή σε χαρτί με επίστρωση κεριού, αντί να το τοποθετείτε σε πλαστική σακούλα. «Αποφύγετε να βάλετε το τυρί σε πλαστική σακούλα και ειδικά τα πιο μαλακά τυριά, τα οποία έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, όπως το Havarti, η Mozzarella ή το Gouda», συμβουλεύει ο γιατρός, σε βίντεο του, στο TikTok.

«Αυτό συμβαίνει επειδή η υγρασία μπορεί να παγιδευτεί στην πλαστική σακούλα και να καλύψει την επιφάνεια του τυριού, δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια και μούχλα», εξήγησε. Η Mayo Clinic προειδοποιεί ότι βακτήρια όπως η Listeria, η Brucella, η Salmonella και το E. coli μπορούν να αναπτυχθούν μαζί με τη μούχλα στο τυρί.

Πώς να διατηρήσετε τυριά στο ψυγείο και στην κατάψυξη

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) αναφέρει ότι τα μαλακά τυριά, όπως ο κότατζ, η ρικότα ή το μπρι, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Δυστυχώς, δεν καταψύχονται καλά.

Από την άλλη πλευρά, τα σκληρά τυριά – όπως το τσένταρ, το γραβιέρα και η παρμεζάνα – μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη για 6 μήνες. Επίσης, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 6 μήνες, εφόσον η συσκευασία δεν έχει ανοιχθείΜόλις ανοιχτεί, το τυρί μπορεί να διατηρηθεί για 3 έως 4 εβδομάδες στο ψυγείο, σύμφωνα με το USDA.

Ο Rangarajan αναφέρει ότι γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα να αποθηκεύσετε σκληρά τυριά σε πλαστική σακούλα.

«Τα σκληρά τυριά, όπως η παρμεζάνα συνήθως έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα να αποθηκεύονται σε πλαστικές σακούλες», δήλωσε. «Για τα περισσότερα τυριά, οι πλαστικές σακούλες δεν παρέχουν τη σωστή ισορροπία υγρασίας και ροής αέρα, καθιστώντας τις λιγότερο κατάλληλες για την αποθήκευση του αγαπημένου σας τυριού».

Ο Rangarajan συνέχισε λέγοντας ότι, εάν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε πλαστική σακούλα, τυλίξτε πρώτα το τυρί σε χαρτί. Το βίντεό του στο TikTok, διάρκειας ενός λεπτού, εμπνεύστηκε από μια ανάρτηση από το ConVino Board, μια μάρκα τυριών και αλλαντικών που συχνά μοιράζεται συμβουλές για τη διατήρηση της φρεσκάδας του τυριού.

«Οι πλαστικές σακούλες ή η μεμβράνη θα πνίξουν το τυρί σας και θα το μουχλιάσουν μέσα σε λίγες μέρες», δήλωσε η Nicolle Laviolette, ιδιοκτήτρια και δημιουργός του ConVino Board, σε βίντεο TikTok του 2022. «Το τυρί είναι ακριβό, οπότε φροντίστε να το αποθηκεύετε σωστά στο ψυγείο σας».

https://www.enikos.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίκοπο μαχαίρι αυτή η αλήθεια

  Δίκοπο μαχαίρι αυτή η αλήθεια – Joanna Sou – 23 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Ο πόνος και η οργή που βράζει μέσα μας, θολώνει τη κρίση μας. Ξ...