Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αυγά γεμιστά

Αυγά γεμιστά

 Αυγά γεμιστά


Αυγά γεμιστά, ένα πολύ ιδιαίτερο και γευστικό ορεκτικό είναι αυτό που σας προτείνουμε σήμερα!!

Η διαδικασία για να φτιάξουμε αυγά γεμιστά είναι σχετικά εύκολη. Θα πρέπει πρώτα να βράσουμε τα αυγά. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και την τοποθετούμε στην εστία. Περιμένουμε να βράσει το νερό και προσθέτουμε τα αυγά. Ο χρόνος βρασμού ξεκινάει από την ώρα που θα βάλουμε τα αυγά μέσα στο κοχλάζον νερό. Κρατάμε 12 λεπτά χρόνο και στη συνέχεια τα αφαιρούμε σε κρύο νερό ώστε να σταματήσουμε άμεσα τον βρασμό.

Πολλοί είναι αυτοί που βάζουν τα αυγά σε μία κατσαρόλα μαζί με νερό και ξεκινάνε τον χρόνο βρασίματος από την αρχή. Ούτε αυτό είναι λάθος. Ο λόγος που σας προτείνουμε την πρώτη μέθοδο είναι διότι ο χρόνος βρασμού είναι πιο συγκεκριμένος άρα και πιο ασφαλής ώστε να μην κινδυνεύσει το αυγό να βγει μελάτο ή αντίστοιχα πολύ βρασμένο.

Για τα γεμιστά αυγά επιλέξαμε μία πολύ απλή γέμιση. Θα χρησιμοποιήσουμε τον βρασμένο κρόκο των αυγών μαζί με μουστάρδα και μαγιονέζα. Θα προσθέσουμε αλάτι, άσπρο πιπέρι και γλυκιά πάπρικα. Τον κρόκο θα πρέπει να τον τρίψουμε στον τρίφτη πρώτα. Αφότου ομογενοποιηθεί το μείγμα το βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα βρασμένα ασπράδια των αυγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλεξάνδρεια: Ανοίγει ανακαινισμένο το σπίτι του Καβάφη – Δείτε φωτογραφίες

Αλεξάνδρεια: Ανοίγει ανακαινισμένο το σπίτι του Καβάφη – Δείτε φωτογραφίες Posted on   16 Μαΐου, 2024   by   ellas Τα εγκαίνια της ανακαινι...