Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πρέπει να είστε ειλικρινείς στις συνεντεύξεις σας

 Πρέπει να είστε ειλικρινείς στις συνεντεύξεις σας

Κάλυ

22 Απριλίου

Οι συνεντεύξεις για δουλειά είναι από τις πιο αγχωτικές εμπειρίες που μπορεί να έχει ένα άτομο. Είτε είναι η πρώτη σας φορά είτε επαναλαμβάνεται, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τον τρόπο που μιλάτε, κοιτάζετε και ενεργείτε σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης. Η ομιλία, συγκεκριμένα, μπορεί να είναι δύσκολη για μερικούς ανθρώπους, επειδή μπορεί να πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να πουν ψέματα αντί να πουν την αλήθεια, αν θα τους βοηθήσει να πάρουν τη δουλειά.

Ωστόσο, εάν θέλετε ειλικρινά να εξασφαλίσετε τη δουλειά, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να είστε ειλικρινείς σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης. Να γιατί πρέπει να είστε ειλικρινείς και γιατί αν δεν το κάνετε αυτό θα μπορούσε να σας κοστίσει αυτή τη δουλειά:

Υπάρχει μια συνέπεια σε κάθε ψέμα

Όταν λέτε ένα ψέμα, όσο μεγάλο ή μικρό κι αν είναι, θα υπάρξουν συνέπειες που μπορεί να μην μπορέσετε να ανακτήσετε όταν οι εργοδότες ανακαλέσουν τις απαντήσεις σας. Δεδομένου ότι είναι ψέμα, δεν έχετε καμία εμπειρία που να υποστηρίξει την απάντησή σας και μπορεί να καταλήξετε να πείτε περισσότερα ψέματα για να σώσετε το πρόσωπό σας.

Καθώς λέτε ψέματα, κάνετε την εταιρεία να έχει ψευδείς προσδοκίες από εσάς, και αν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε, το ψέμα σας θα αποκαλυφθεί και μπορεί να σας κοστίσει τη δουλειά σας. Ορισμένες εταιρείες δεν ανέχονται τα ψέματα σε σημείο που βάζουν τους υπαλλήλους τους στη μαύρη λίστα και μοιράζονται τις πληροφορίες τους εάν τους πιάσουν να λένε ψέματα.

Μπορείτε πραγματικά να είστε στο μεταξύ χωρίς ψέματα

Κατά τη συνέντευξη, πρέπει να δείξετε αυθεντικότητα για να πάρετε μια θέση. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε υπερβολική κοινή χρήση και ότι το προφίλ σας εξακολουθεί να είναι ακριβές.

Προτού απαντήσετε σε μια ερώτηση, να είστε σύντομοι και να αποφύγετε την προσθήκη πρόσθετων πληροφοριών που μπορεί μόνο να μπερδέψουν. Οι άνθρωποι θα το δουν αυτό ως σημάδι συναισθηματικής νοημοσύνης, δικαιοσύνης και επίγνωσης των δυνατών και των αδυναμιών κάποιου.

Το ψέμα μπορεί να επηρεάσει την αξιοπιστία σας

Αν σας πιάσουν να λέτε ψέματα, οι άνθρωποι νομίζουν αμέσως ότι είστε αναξιόπιστοι, ειδικά όσον αφορά τα βασικά έργα και τις συζητήσεις. Η ειλικρίνεια μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθανθούν ότι είστε αξιόπιστοι και έχουν καλή κρίση.

Ωστόσο, απαντήστε με διακριτικότητα όταν μιλάτε για τις δεξιότητές σας και δώστε παραδείγματα για να δώσετε στους ανθρώπους ένα πλαίσιο, το οποίο μπορεί επίσης να επηρεάσει την αξιοπιστία σας. Θα ήταν καλύτερο να βάλετε επίσης ένα σημείο να απαντήσετε με πληροφορίες σχετικές με τη θέση εργασίας, καθώς αυτό θα σας δείξει ακριβώς για ποια θέση κάνετε αίτηση και θα έχετε την τεχνογνωσία για να το υποστηρίξετε. Αν σας ρωτήσουν για την προσωπική σας ζωή, καλό είναι να παραλείψετε μερικές λεπτομέρειες και να το κρατήσετε σύντομο, καθώς δεν σχετίζεται με τη δουλειά.

Είτε είναι η πρώτη είτε η δεύτερη δουλειά σας, το ψέμα δεν εγγυάται ότι θα εξασφαλίσετε τη δουλειά. Αν όντως πιάσεις τη δουλειά, αργά ή γρήγορα, οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν ότι είπες ψέματα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Παραμένοντας ειλικρινείς, αλλά γνωρίζοντας τα όρια της ειλικρίνειας που μπορείτε να δώσετε, μπορείτε να φαίνεστε αυθεντικοί στον πιθανό εργοδότη σας.

https://middleme.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κανονικά συνεχίστηκε και φέτος η ρίψη κροτίδων από τους ηλίθιους της χώρας

  Κανονικά συνεχίστηκε και φέτος η ρίψη κροτίδων από τους ηλίθιους της χώρας Κανονικά συνεχίστηκε και φέτος η παραδοσιακή ρίψη κροτίδων από ...