MUFFINS ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
Μια εύκολη συνταγή για μάφινς διαίτης χωρίς ζάχαρη και αλεύρι σίτου. Αυτά τα μάφιν είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα γλυκά που αγοράζονται από το κατάστημα με μαργαρίνη και άλλα ανθυγιεινά πρόσθετα.
Διατροφική αξία (ανά 100 g):
Θερμιδική περιεκτικότητα – 165 kcal
Πρωτεΐνη – 6 g
Λιπαρά – 4 g
Υδατάνθρακες – 26 g
Υλικά:
Νιφάδες βρώμης – 200 γρ
Γιαούρτι φυσικό – 200 γρ
Αυγά – 2 τεμ.
Μπανάνες - 2 τεμ. (220 g)
Μύρτιλα ή φραγκοστάφυλα – 50 g
Μέθοδος μαγειρέματος:
- Αλευρώνουμε με ένα μπλέντερ το πλιγούρι σε αλεύρι.
- Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, χτυπήστε τις μπανάνες , τα αυγά και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από τα βατόμουρα) σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποφύγετε την εμφάνιση σβώλων.
- Προσθέστε τα βατόμουρα και ανακατέψτε απαλά για να μείνουν άθικτα τα μούρα.
- Ψήνουμε τα muffins σε φόρμα σιλικόνης σε φούρνο προθερμασμένο στους 185 βαθμούς μέχρι να ψηθούν (ελέγχουμε την ετοιμότητα με ένα ξύλινο ραβδί, το ξυλάκι να είναι στεγνό στην έξοδο).
https://for-healths.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου