Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΔΙΑ

 ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΔΙΑ


Μυδοπίλαφο


  • ένα κιλό μύδια
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Αν πάρουμε φρέσκα μύδια τα πλένουμε πολύ καλά, αν χρειαστεί και με ένα σφουγγαράκι, ώστε να καθαρίσει το εξωτερικό τους και να φύγει το «γενάκι» που έχουν. Τα μύδια αρχικά πρέπει να είναι κλειστά. Όσα είναι ανοικτά ή μισάνοικτα τα πετάμε. Η συνταγή γίνεται εύκολα και με κατεψυγμένα.

Σε ένα τηγάνι, τοποθετούμε ελαιόλαδο και βάζουμε όλα τα μύδια μας για λίγο, ώστε να αχνιστούν. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε τα μύδια για 3 με 4 λεπτά μαζί με το κρασί.

Τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα αφήνουμε σε ένα μπολ.

Όσα μύδια μετά από το άχνισμα δεν έχουν ανοίξει πάλι, τα πετάμε, γιατί σημαίνει ότι δεν είναι φρέσκα ή καλά. Συνεχίζουμε με όσα απέμειναν.

Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τον άνηθο, τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, 3 κούπες ζεστό νερό και μαγειρεύουμε το φαγητό, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι μας.

5 λεπτά πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε στο φαγητό τα μύδια μας. Μπορούμε μερικά μύδια να τα καθαρίσουμε από το κέλυφός τους και να τα βάλουμε στο φαγητό μας χωρίς αυτό και μερικά να τα κρατήσουμε με το κέλυφος για την εικόνα του πιάτου μας.

Για το σερβίρισμα χρησιμοποιούμε λεμονάκι και φρέσκο άνηθο.

Καλή σας όρεξη!!

 

Της Χριστίνας Κέμου

https://xristinacook.wordpress.com/

Instagram : xristina.kemou

https://gynaikaeimai.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε καπνιστό σολωμό - Δείτε το προϊόν

  ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε καπνιστό σολωμό - Δείτε το προϊόν Bigstock Μιχάλης Θερμόπουλος Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2024 15:08 Με σημερινή του ανακοί...