Ένα προϊόν που εμποδίζει το σχηματισμό καρκινικών κυττάρων
© RIA Novosti / Evgeniy Biyatov
Λαχανικά - RIA Novosti, 1920, 06.04.2021
© RIA Novosti / Evgeniy Biyatov
ΜΟΣΧΑ, 6 Απριλίου - RIA Novosti. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος και διδάκτωρ ιατρικών επιστημών Cynthia Sass χαρακτήρισε το μπρόκολο ως ένα από τα πιο υγιεινά προϊόντα που επιβραδύνει τη γήρανση και καταπολεμά μια σειρά από επικίνδυνες ασθένειες.
Σημείωσε ότι το μπρόκολο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένου προϊόντος περιέχει σχεδόν το 250% της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης Κ, η οποία παίζει ρόλο στην πήξη του αίματος και την υγεία των οστών, το 135% της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης C και περισσότερο από 50% χρώμιο, ένα μέταλλο που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Τα αντικαρκινικά στοιχεία στο μπρόκολο έχει επίσης βρεθεί ότι εξουδετερώνουν τις καρκινογόνες ουσίες και διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αποτρέπεται ο σχηματισμός και η εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.
"Επιπλέον, το μπρόκολο εκτιμάται για την υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες: βελτιώνει την πέψη και θρέφει το έντερο με ευεργετικά βακτήρια. Το προϊόν είναι επίσης ευεργετικό για το καρδιαγγειακό σύστημα: ειδικότερα, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, αποτρέποντας την απόφραξη των αρτηριών", δήλωσε η Cynthia Sass σε άρθρο της δημοφιλούς πύλης υγείας Health.
Πρόσθεσε ότι το μπρόκολο ενισχύει επίσης τα οστά και καταπολεμά τις φλεγμονές, επιβραδύνοντας τη γήρανση. "Οι μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, εν τω μεταξύ, προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι σημαντικές για την πρόληψη του καταρράκτη και τη βελτίωση της όρασης", κατέληξε η ειδικός.
https://rsport.ria.ru/20210406/rak-1604370340.html
https://www.tokoutsavaki.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου