Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Τι είδους Επίλυση Προβλημάτων είστε;

 


Τι είδους Επίλυση Προβλημάτων είστε;


από Kally

Οι νέοι υπάλληλοι συχνά αισθάνονται την πίεση να παρέχουν συνεχώς νέες ιδέες για να βοηθήσουν στην καινοτομία προϊόντων και να προσφέρουν νέες υπηρεσίες που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της επιχείρησης. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε νέες ιδέες και να τις αναπτύξετε μόνοι σας. Απαιτείται ομαδική προσπάθεια για την ανταλλαγή ιδεών για νέες προτάσεις και για να λειτουργήσουν αυτές οι ιδέες. Χωρίς αυτήν, αυτές οι ιδέες θα μετατραπούν σε σπατάλη, και ο χρόνος που αφιερώνεται για τη συλλογή τους θα είναι μόνο για το τίποτα.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας καλός τρόπος για να πάρετε ιδέες όταν μια ομάδα συνεργάζεται και να καταλάβετε τι είδους επίλυση προβλημάτων είναι κάθε μέλος.

Εάν θέλετε να μάθετε το είδος της επίλυσης προβλημάτων που είστε, εδώ είναι ένα σύντομο άρθρο που μπορεί να σας βοηθήσει.

Σενάρια

Για να μάθετε τι είδους λύση επιλύετε, φανταστείτε αυτά τα σενάρια και πώς θα ανταποκριθείτε σε αυτά:

Σενάριο Α:

Παρουσιάστηκε πρόβλημα με την έκθεση ελέγχου που έδωσε η ομάδα ελέγχου για τις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό. Κλήθηκε μια συνάντηση για να προσδιοριστεί η αιτία του προβλήματος και να συζητηθούν οι διαθέσιμες λύσεις για να βοηθήσουν την εταιρεία. Τι θα συνεισφέρετε στη συνάντηση;

A. Θα εξετάσετε την παρεχόμενη έκθεση και θα ρωτήσετε ποιο είναι το πρόβλημα.

Β. Θα παράσχετε λύσεις για τη βελτίωση της διαδικασίας ελέγχου.

Γ. Θα εξηγήσετε γιατί ορισμένες λύσεις δεν θα είναι ιδανικές για τη διόρθωση του ελέγχου και θα προτείνει εναλλακτικές λύσεις.

Δ. Θα παράσχετε τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να διορθώσετε τον έλεγχο για τις επόμενες συνεδριάσεις του προϋπολογισμού.

Σενάριο Β:

Μία ομάδα πρότεινε να υπάρξει αναδιάταξη στο ρόστερ του έργου για περισσότερες πωλήσεις. Ωστόσο, μια ανακατεύθυνση θα μπορούσε να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα για τις τρέχουσες προετοιμασίες του έργου και θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ορισμένα σημαντικά ζητήματα μακροπρόθεσμα. Τι θα συστήσετε;

Α. Μιλήστε στο αφεντικό σας για να συζητήσετε τα κριτήρια του έργου και τον ρόλο κάθε ομάδας.

Β. Προτείνετε τρεις διαφορετικές ιδέες ως εναλλακτικές λύσεις.

Γ. Ενημερώστε το αφεντικό σας μέσω email για τις πιθανές αποτυχίες μιας αναδιάταξης ρόλων και δώστε παραδείγματα.

Δ. Συνεργαστείτε με το αφεντικό παρέχοντας όλες τις πληροφορίες που έχετε για να διασφαλίσετε ότι ο ρόλος ανακατασκευής είναι αποτελεσματικός.

Τύποι επίλυσης προβλημάτων

Όποια απάντηση έχετε και για τα δύο σενάρια, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να βοηθήσετε την εταιρεία σας να αναπτυχθεί. Ωστόσο, η αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο ανταποκρίνεστε σε κάθε σενάριο μπορεί να σας πει τι είδους λύση επιλύεται.

Για όσους απάντησαν το Α και στα δύο σενάρια, είστε πιο ξεκάθαροι.

Ένας διευκρινιστής αναλύει όλα τα δεδομένα για να προσδιορίσει τι μπορεί να γίνει για μια κατάσταση. Είναι οι άνθρωποι που θα υποβάλουν όλες τις απαραίτητες ερωτήσεις, θα εντοπίσουν και θα επισημάνουν τις πιθανές προκλήσεις και θα κρατήσουν όλους εστιασμένους στους στόχους. Για ορισμένα άτομα, οι διευκρινιστές δυσκολεύονται να συνεργαστούν λόγω των δύσκολων ερωτήσεων και του τρόπου με τον οποίο προσπαθούν να αλλάξουν το θέμα. Ωστόσο, οι παρεμβάσεις τους μπορούν να ξεκαθαρίσουν μερικά από τα ερωτήματα που μπορεί να έχουν και άλλα, αλλά δεν έχουν ποτέ το θάρρος να τα θέσουν.

Για όσους απάντησαν στον Β, είσαι ιδεατής

Ένας ιδεαστής είναι κάποιος που έχει μυριάδες ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν από την εταιρεία. Ενώ μερικές από τις ιδέες τους είναι καλές, άλλες δεν είναι τόσο χρήσιμες και πρακτικές. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να δουλέψουν με τους ιδεαστές γιατί δεν φαίνεται να βρίσκουν μια συγκεκριμένη ιδέα για να προτείνουν, αλλά θα συνεχίσουν να προτείνουν περισσότερα. Επίσης, μερικές φορές οι ιδέες τους χρειάζονται πολλές βελτιώσεις για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία. Ωστόσο, χωρίς αυτόν τον τύπο ανθρώπων, η εταιρεία μπορεί να μην έχει φτάσει ποτέ σε μια σημαντική ανακάλυψη.

Για όσους απάντησαν στο C, είστε προγραμματιστής.

Ένας προγραμματιστής είναι αυτός που εξετάζει την ιδέα, βρίσκει εναλλακτικούς τρόπους για την επίτευξή της και βελτιώνει τα πάντα στο δρόμο μόλις δει κάποια ελαττώματα. Δεδομένου ότι είναι πολύ προσεκτικοί, οι συνομηλίκοί τους μπορεί να τους θεωρήσουν πολύ κρίσιμους συναδέλφους. Ωστόσο, είναι αυτοί που μπορούν να μετατρέψουν τις ιδέες σε εξαιρετικές λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα.

Για όσους απάντησαν στο D, είστε εκτελεστής

Ένας εκτελεστής είναι αυτός που εστιάζει στην εκτέλεση του έργου και διασφαλίζει ότι θα γίνει έγκαιρα. Ενώ άλλα μέλη επικεντρώνονται στις ιδέες, οι εκτελεστές είναι αυτοί που ενοχλούνται εύκολα όταν δεν τηρούνται οι προθεσμίες. Ως αποτέλεσμα, άλλοι μπορεί να έχουν πρόβλημα να δουλέψουν μαζί τους λόγω της φύσης τους, ειδικά με τη συνεπή ερώτησή τους και πιέζοντας για ανάλυση. Αλλά, όταν ολοκληρωθεί ένα έργο, εξακολουθούν να είναι αυτοί που θα παρακολουθούν και θα κρατούν όλους σε καλό δρόμο.

Πώς να μεγιστοποιήσετε τις συνεισφορές όλων

Με τους διαφορετικούς τύπους επίλυσης προβλημάτων, μπορεί να είναι δύσκολο να οργανωθεί και να προγραμματιστεί ομαλά το έργο. Οι διαφορετικές απόψεις και προτάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστέρηση του έργου ακόμη περισσότερο. Κάθε μέλος της ομάδας θα δυσκολευτεί επίσης να ακούσει τις φωνές του καθώς όλοι έχουν διαφορετικές προσωπικότητες

Με μια τόσο διαφορετική ομάδα, διαφορετικοί επιλυτές προβλημάτων μπορούν να έχουν τα δικά τους προβλήματα όταν ασχολούνται με άλλα μέλη. Για παράδειγμα, οι ιδεαστές θα έχουν προβλήματα να δουλεύουν με μια γραφειοκρατική κουλτούρα. Από την άλλη πλευρά, οι διευκρινιστές και οι προγραμματιστές μπορούν να γίνουν η διαρκής πηγή αρνητικότητας για την ομάδα λόγω των συνεχών παραπόνων τους. Τέλος, οι εκτελεστές μπορούν επίσης να θεωρηθούν αρνητικά, καθώς αυτοί οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να προωθούν το έργο, ακόμη και αν είναι μισό-ταξινομημένο.

Όποιος και αν είναι ο τρόπος επίλυσης προβλημάτων, πρέπει να θυμάστε ότι υπάρχει πάντα χρόνος για τα πάντα. Κάθε άτομο θα μπορεί να συνεισφέρει στο έργο. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να μάθει ο καθένας είναι να ακούει και να σέβεται ο ένας τον άλλο για να κάνει όλα να κυλούν. Επειδή στο τέλος, θα είναι πιο δύσκολο να ολοκληρωθεί ένα έργο χωρίς έναν από αυτούς τους επιλυτές προβλημάτων.

Όταν είστε μέλος μιας ομάδας που είναι υπεύθυνη για την επίλυση ενός προβλήματος ή τη δημιουργία νέων ιδεών, θα πρέπει να μεγιστοποιήσετε την ικανότητα κάθε ατόμου και να βρείτε τρόπους για να συγχρονίσετε και να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τις διαφορετικές ιδέες. Μιλήστε τους σχετικά με το πώς πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία και ποιοι είναι οι στόχοι που πρέπει να πετύχετε. Με τους θεμελιώδεις κανόνες, θα είναι ευκολότερο να κερδίσετε αξία από τις ιδέες όλων και να κάνετε το έργο σε καλό δρόμο.

Καθώς μαθαίνετε τι είδους λύση επιλύετε, πρέπει να καταλάβετε πώς σκέφτονται, αναλύουν και επιλύουν τα άλλα μέλη της ομάδας. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να συνεργαστείτε μαζί τους όταν βοηθάτε την ομάδα σας να πάρει τα πράγματα σε προοπτική. Μόλις η εστίαση όλων εστιαστεί στον ίδιο στόχο, μπορείτε να παρέχετε περισσότερες ευκαιρίες για να συνεισφέρουν έτσι ώστε τα έργα σας να γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικά.

Φυσικά, θα πρέπει να είστε υπομονετικοί γιατί μερικοί μπορεί να δυσκολεύονται να συμβιβαστούν στην αρχή, αλλά σταδιακά, θα εξασθενίσει και κάθε άτομο θα μάθει να σέβεται και να ακούει τις ιδέες των άλλων.

Είμαι ιδεαλιστής. Ενημερώστε μας για τον τύπο που είστε στα παρακάτω σχόλια.

Για να καταλάβετε τι είδους εργαζόμενος είστε, ακολουθούν οι ενδιαφέρουσες ενδείξεις:
Γιατί η λήψη προοπτικών είναι σημαντική για την επιτυχία της σταδιοδρομίας
Πώς να γίνετε υπάλληλος του αφεντικού σας;
3 πράγματα που όλοι οι μεγάλοι ηγέτες έχουν κοινό

Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή προορίζονται για κοινή χρήση, αρχίστε να διαδίδετε το MiddleMe, μετά από όλα, η κοινή χρήση είναι φροντίδα.

https://middleme.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο - Αντώνης

Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο -  Αντώνης antonismavro  @antonis_mavro   Νεάπολη Πειραιά Υλικά   3 ώρες   8 μερίδες 3 κιλά   αρνάκι γάλακτος  ...