Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Λόγοι για να διαβάσετε ένα βιβλίο (πραγματικό)

 Λόγοι για να διαβάσετε ένα βιβλίο (πραγματικό)

Μετά από μελέτες το 2019, ανακαλύφθηκε ότι η Ρουμανία κατατάσσεται τελευταία στην Ευρώπη όσον αφορά την κατανάλωση βιβλίων.

Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, αλλά μπορεί να λυθεί εύκολα.

Όπως αποδεικνύεται, η κατάδυση σε μια σελίδα του βιβλίου μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία και την ευτυχία σας.

Και ένας τρόπος που θα μπορούσα να σας πείσω να αρχίσετε να διαβάζετε ένα βιβλίο θα ήταν γιατί όχι, μερικοί λόγοι που θα σας ωφελήσουν και θα σας βοηθήσουν να διαβάσετε ένα πραγματικό βιβλίο.

Η ανάγνωση μπορεί να σας κάνει πιο συμπαθητικούς
. Σίγουρα, αν αρχίσετε να διαβάζετε, θα παρατηρήσετε μια αλλαγή στον τρόπο που καταλαβαίνετε τα πράγματα, αλλά και στον τρόπο που συνδέεστε με τους ανθρώπους.

Τα βιβλία βοηθούν τους αναγνώστες να κατανοήσουν τι σκέφτονται οι άλλοι διαβάζοντας τα συναισθήματα των άλλων. Η κατανόηση των ψυχικών καταστάσεων των άλλων είναι μια κρίσιμη δεξιότητα που επιτρέπει σύνθετες κοινωνικές σχέσεις.

Αυξάνει τη νοημοσύνη Η
ανάγνωση από νεαρή ηλικία μπορεί να βοηθήσει πολύ στη συγκέντρωση νέων γνώσεων.

Η τακτική ανάγνωση όχι μόνο σας κάνει πιο έξυπνους, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει την ισχύ του εγκεφάλου σας. Βελτιώνει τη λειτουργία της μνήμης δίνοντας στον εγκέφαλο μια καλή προπόνηση.

Η ανάγνωση είναι μεταδοτική
Όπως είπα παραπάνω, η ανάγνωση σε νεαρή ηλικία μπορεί να βοηθήσει πολύ στη συγκέντρωση νέων γνώσεων. Αλλά πώς κάνετε το παιδί σας να διαβάσει;

Απλό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε, και βλέποντάς τον να διαβάζεται, σίγουρα θα θελήσει να κάνει το ίδιο, γιατί η ανάγνωση είναι τόσο μεταδοτική όσο μια ασθένεια.

Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ. Η
ανάγνωση θέτει τον εγκέφαλό σας σε λειτουργία και αυτό είναι πολύ καλό. Η ανάγνωση, το σκάκι ή οι γρίφοι είναι εκείνες οι δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί να έχετε 2,5 φορές λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξετε τη νόσο του Αλτσχάιμερ από εκείνους που ξοδεύουν χρόνο σε λιγότερο διεγερτικές δραστηριότητες.

Η αδράνεια είναι στην πραγματικότητα ένας πρώιμος δείκτης της νόσου ή λίγο από κάθε μία.

Μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.Η
έρευνα δείχνει ότι η ανάγνωση μπορεί να λειτουργήσει ως ένα σοβαρό εμπόδιο στο άγχος. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η ανάγνωση μπορεί να μειώσει το άγχος έως και 68%.

Επιπλέον, ένα καλό βιβλίο (και ίσως ένα ποτήρι κρασί) μπορεί να είναι ένα αντίδοτο στο τέλος μιας αγχωτικής ημέρας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, σας ζητώ να ακολουθήσετε το ιστολόγιό μου και θα σας δούμε την επόμενη φορά με νέες δημοσιεύσεις

https://dariusboar.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

12 σημάδια ότι δεν σε έχει ξεπεράσει

  12 σημάδια ότι δεν σε έχει ξεπεράσει 12 σημάδια ότι δεν σε έχει ξεπεράσει Υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορείς εύκολα να εντοπίσεις και να ...