Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

“ΡΩΓΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ” ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΣΩΤΗΡΚΟΥ

 

“ΡΩΓΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ” ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΣΩΤΗΡΚΟΥ

“Ρωγμή στο Χρόνο” της Στέλλας Σωτήρκου

Σ’ όποια εποχή κι αν γεννηθεί, σ’ όποια πόλη, σ’ όποια χώρα, μια γυναίκα είναι γυναίκα. Πονάει σαν γυναίκα, αγαπάει σαν γυναίκα, ψάχνει λύσεις σαν γυναίκα. Όσο διαφορετικά κι αν νομίζουμε πως ήταν τα πράγματα στο παρελθόν, όσο διαφορετικά κι αν νομίζουμε πως θα είναι τα πράγματα στο μέλλον, η ψυχή υποφέρει, ταξιδεύει, διαλύεται το ίδιο. Κι ας γράφει άλλη ημερομηνία το ημερολόγιο. Κι ας είναι οι συνθήκες αλλιώς. Κι ας είναι οι καταστάσεις αλλιώτικες. Γιατί η ζωή ποτέ δεν σταματά!

Ένα βιβλίο με διαφορετικούς χαρακτήρες, σε διαφορετικές εποχές και πόλεις, αλλά με κοινή συνισταμένη την αγάπη. Την αγάπη που πάντα ήταν, είναι και θα είναι το επίκεντρο της ζωής μας. Ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα, έρωτα, πόνο, θλίψη, αγωνία, ελπίδα…

Η Στέλλα Σωτήρκου στο πρώτο της μυθιστόρημα, μας ταξιδεύει με την πένα της σε πόλεις κι εποχές. Μας ταξιδεύει μέσα απ’ την ιστορία διαφορετικών γυναικών, στις οποίες όλες θα αναγνωρίσουμε κομμάτια του εαυτού μας.

Τέσσερις γυναίκες στο ταξίδι τους στο χρόνο…

Ελίζαμπεθ Λονδίνο 1860

Τι είναι πιο εύκολο άραγε; Αυτός που περιμένει και καίγεται απ’ την επιθυμία να μάθει νεότερα ή αυτός που χώνεται με το κεφάλι μες στη λάσπη και το αίμα κι αναπολεί τις ευτυχισμένες στιγμές; Κανείς δεν ξέρει.

Λίζα Νέα Υόρκη 1960

Δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή της στη Γη αυτή η ψυχή. Οι πόνοι την έπιασαν ξημέρωμα κι έτρεξε με τους γονείς της στο κοντινό μαιευτήριο. Μες στον πόνο της η Λίζα, έβλεπε τον ουρανό ν’ αλλάζει χρώματα και δάκρυζε.

Ελισάβετ Αθήνα 2019

Έμαθαν την αξία της αγάπης, της φιλίας και πάνω απ’ όλα της ειρήνης. Να αναπνέεις τον αέρα της ελευθερίας. Κι όλα τ’ άλλα θα γίνουν ξανά. Πώς γίνεται να παίρνεις ανάσα μες απ’ τις δυσκολίες που σε πνίγουν;

Εύα Θεσσαλονίκη 2060

Η Εύα κουβαλούσε τ’ όνομά της από την πρώτη γυναίκα της Γαίας, χωρίς να το ξέρει. Προσπαθούσε να συμπράξει με την εποχή της. Αλλά κάτι την έλκυε στο παρελθόν, στο γενεαλογικό της δέντρο. Δεν ήξερε τα περισσότερα κι έκανε προσπάθειες να τ’ ανακαλύψει. Αλλά μάταια. Τα περισσότερα αρχεία είχαν καταστραφεί με τον Κατακλυσμό.

Μπορείτε να παραγγείλετε την “Ρωγμή στο Χρόνο” της Στέλλας Σωτήρκου, μέσα απ’ το προσωπικό της προφίλ στο Facebook “Στέλλα Σωτήρκου”.

Κυκλοφορεί στα αγγλικά από την Amazon “Crack in time by Stella Sotirkou”

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου

https://gynaikaeimai.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έπεσε νεκρός στον πόλεμο με τη Ρωσία ο Ουκρανός δις πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών Ολεξάντρ Πελεσένκο

  Έπεσε νεκρός στον πόλεμο με τη Ρωσία ο Ουκρανός δις πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών Ολεξάντρ Πελεσένκο Ο Πελεσένκο ήταν 30 ετών Ο Ουκρ...