Ελληνική τυλιχτή πίτα με σάλτσα τζατζίκι
Για την Πίτα:
300 g αλεύρι
4 g ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. ελαιόλαδο
0,5 κουτ κύμινο
150 ml ζεστό νερό μια
πρέζα αλάτι
Πλήρωση:
500 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. ελαιόλαδο
100 γρ ντομάτες
1 κόκκινο κρεμμύδι
6 φύλλα μαρουλιού
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Μείγμα μπαχαρικών:
1/3 κουταλάκι του γλυκού. κύμινο
1/3 κουτ
1/2 κ.γ. κόλιανδρο θυμάρι
1/2 κουτ μαντζουράνα
1/2 κουτ ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρη πιπεριά
Σάλτσα:
150 g ξινή κρέμα ή ελληνικό γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδου
2 μικρά φρέσκα αγγούρια
1 κουταλάκι του γλυκού. ελαιόλαδο
1 μάτσο φρέσκο
αλάτι κόλιαντρου , πιπέρι για γεύση
- Διαλύστε τη μαγιά σε 150 ml ζεστό νερό. Συνδυάστε το κοσκινισμένο αλεύρι με κύμινο, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Συνδυάστε νερό με μαγιά και αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη - η συνοχή της ζύμης πρέπει να είναι αρκετά σφικτή (προσθέστε περισσότερο αλεύρι εάν είναι απαραίτητο). Τοποθετήστε τη ζύμη κάτω από το καπάκι και αφήστε σε ένα ζεστό μέρος.
- Κόψτε το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια, προσθέστε ελαιόλαδο και προαναμεμιγμένα μπαχαρικά, ανακατέψτε. Αφήστε να μαρινάρετε για 20 λεπτά.
- Τηγανίζουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε ένα καλά θερμαινόμενο τηγάνι από όλες τις πλευρές. Καλύψτε το τελικό κρέας με καπάκι για να διατηρήσετε το ζεστό.
- Ξεδιπλώστε τη ζύμη στο λεπτότερο δυνατό στρώμα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε τους κύκλους σε διάμετρο περίπου 15 cm από τη ζύμη, τηγανίστε τα κέικ και στις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά σε ένα στεγνό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
- Για τη σάλτσα Τζατζίκι, συνδυάστε το φυσικό γιαούρτι, τα ψιλοκομμένα αγγούρια χωρίς δέρμα, το πιεσμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κόλιαντρο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τηγανητό κοτόπουλο, μερικά φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένες ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μισούς δακτυλίους σε ένα ζεστό επίπεδο ψωμί. Περιχύνουμε με σάλτσα Τσατζίκι.
- Διπλώστε τη τορτίγια στη μέση και σερβίρετε!
https://for-healths.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου