Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

1. Αρνίσια σπάλα στο φούρνο για τους μερακλήδες

1. Αρνίσια σπάλα στο φούρνο για τους μερακλήδες




Αγαπημένη επιλογή των Χριστουγέννων που αποτελεί σίγουρη επιτυχία για το στομάχι των καλοφαγάδων. Η σπάλα ενδείκνυται για φούρνο και έχει όσο ψαχνό πρέπει για να γιορτάσουν οι φίλοι και οι συγγενείς. Για να μην μπλέξεις, αν περιμένεις πολλούς καλεσμένους, έχε στο νου σου ότι δύο αρνίσιες σπάλες βγάζουν κάτι παραπάνω από 1 κιλό αρνίσιο κρέας.  Ζήτα από τον χασάπη να σου αφαιρέσει τα περιττά λίπη, ώστε να ασχοληθείς μόνο με την προετοιμασ


Πριν το φούρνο πέρασε το από αλάτι (χοντρό) – πιπέρι και στη συνέχεια άφησε το να ροδίσει καλά σε αντικολλητικό τηγάνι. Μείνε παραδοσιακός στο μαρινάρισμα. Ούτε σάλτσες, ούτε περίεργα. Κόψε σε κομμάτια το σκόρδο, κάνε εγκοπές με το μαχαίρι στο κρέας και βάλ' το ανάμεσα. Η σπάλα συγκρατεί τα υγρά, οπότε το εκχύλισμα του σκόρδου θα απλωθεί ομοιόμορφα στο κρέας.

Θα έχεις ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 200 και πριν βάλεις το κρέας, θα έχεις προσθέσει και το ελαιόλαδό σου, μαζί με 4-5 ποτήρια νερό. Τέλος, κάλυψε το με λαδόκολλα (φρόντισε να το δέσεις) και αλουμινόχαρτο. Προσοχή εδώ: ψήνεις στους 180 για μιάμιση ώρα. Ανοίγεις το κρέας, βγάζεις αλουμινόχαρτο, ανοίγεις λαδόκολλα. Κοιτάς αν είναι στεγνό. Αν ναι, ρίξε 1-2 ποτήρια νερό για να μην στεγνώσει. Ψήνεις για άλλο ένα μισάωρο με 3/4 . Το κρέας θα αργήσει να γίνει στους 180, αλλά θα γίνει πιο ζουμερό και νόστιμο.

Θέλει υπομονή και μεράκι. Αλλά η γεύση δεν παίζεται.

https://www.ratpack.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η παράξενη «Μνήμη» του Νερού.

Η παράξενη «Μνήμη» του Νερού. Lab of Datum