Πάνδημη η απαίτηση για δικαιοσύνη για τα Τέμπη: Όλη η αλήθεια στο φως - Ο Τραμπ που περιμένει στη γωνία
Πρωτοφανής αριθμός, με πολλές δεκάδες χιλιάδες κόσμου όλων των αποχρώσεων, που δείχνει ότι υπάρχει ένα λαϊκό αίτημα για την απόδοση δικαιοσύνης
Πάνδημη ήταν η αντίδραση του λαού στα συλλαλητήρια που κάλεσαν οι γονείς των νεκρών παιδιών του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η πρωτοβουλία οδήγησε να γίνουν συγκεντρώσεις σε 160 πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πρωτοφανής αριθμός, με πολλές δεκάδες χιλιάδες κόσμου όλων των αποχρώσεων, που δείχνει ότι υπάρχει ένα λαϊκό αίτημα για την απόδοση δικαιοσύνης.
Για κάτι που δεν μπορεί να κρυφτεί και είναι οφθαλμοφανές. Εντάξει, ανθρώπινο λάθος έβαλε δύο τρένα ανάποδα στην ίδια γραμμή τον 21ο αιώνα σε χώρα της ΕΕ. Εντάξει, υπήρχαν επί χρόνια αβελτηρίες του ελληνικού κράτους να φτιάξει επιτέλους ένα σύγχρονο σιδηρόδρομο. Και εδώ υπάρχουν οι ευθύνες των κομμάτων και των εκάστοτε αρμοδίων υπουργών… Αλλά υπάρχει και ένα επιπλέον λεπτό σημείο: η έκρηξη που έγινε κατά τη σύγκρουση δεν δικαιολογείται μόνον από τα λάδια των αμαξοστοιχιών. Οι κακές γλώσσες λένε ότι η εμπορική αμαξοστοιχία κουβαλούσε παράνομα κάποια ποσότητα διαλυτών, που εισάγονταν λαθραία από τη Βουλγαρία και μεταφέρονταν στην Αθήνα, εντελώς παράτυπα, κρυφίως, για να χρησιμοποιηθούν είτε σε νόθευση καυσίμων, είτε σε νόθευση ποτών.
Οι ευθύνες του ΟΣΕ
Το ερώτημα είναι γιατί ενώ είχε προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η δίκη, η δίκη καθυστερεί… Και κυρίως φαίνεται ότι δεν υπάρχει ένας προσανατολισμός για να αποκαλυφθούν οι ευθύνες του ΟΣΕ. Προφανώς, αυτή η μεταφορά παράνομα εύφλεκτου υλικού (που για να μεταφερθεί χρειάζεται ειδικές προϋποθέσεις) μπορεί να γινόταν κατά κόρον από τον ΟΣΕ. Εννοείται από κάποιους που μπορούσαν να έχουν πρόσβαση και όχι από τον ΟΣΕ ως Διοίκηση, ως επίσημο οργανισμό. Ως τη στιγμή που έφερε το ένα τρένο απέναντι στο άλλο… Και έγινε αυτή η έκρηξη που οδήγησε στον πολλαπλασιασμό των θανάτων και των εγκαυματιών.
Η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι τρενάρει την υπόθεση
Η στάση της κυβέρνησης είναι ανεξήγητη. Τόσο στην Επιτροπή της Βουλής, όσο και σε όλες τις διαδικασίες, δίνει την εντύπωση (τουλάχιστον) ότι τρενάρει την υπόθεση. Λέει ότι θέλει να λάμψει η δικαιοσύνη. Αλλά δεν πείθει με τον τρόπο που το λέει. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Μητσοτάκης αναλώνει το πολιτικό του κεφάλαιο σε μία τέτοια υπόθεση. Όταν το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης είναι πάνδημο βάζεις όλα τα λαγωνικά της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης να βρουν τι έγινε. Και αλίμονο αν το κράτος μας δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, να βρει την αλήθεια και κυρίως να πείσει με αδιάσειστα στοιχεία ότι αυτή είναι η αλήθεια. Μόνον η αλήθεια θα καταπραΰνει την ανάγκη των συγγενών, των οικείων των νεκρών, αλλά και κάθε ελληνικής οικογένειας που έρχεται στη θέση τους και συμπάσχει, για απόδοση δικαιοσύνης. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε μπορεί να γίνονται δεκτές υπεκφυγες κάθε είδους.
Και αν δεν απαντηθούν πειστικά τα αναπάντητα ερωτήματα, ενδέχεται να οδηγηθούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού πολιτικά, σε ένα δρόμο που φαίνεται να ανοίγει ο τραμπισμός. Οι αντιδράσεις είναι πιθανόν ότι δεν θα είναι εκλογικευμένες, δεν θα αφήνουν τη ΝΔ για να πάνε στο ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε αυτόν που θα φωνάζει «να σπάσουμε το σύστημα»... Όπως κάποτε πριν 150 χρόνια οι λουντιστές; παράσερναν τους εργάτες να σπάνουν τις νέες μηχανές, που με την εξέλιξη της τεχνολογίας, τους άφηναν χωρίς δουλειά…
Η πληγή παραμένει ανοιχτή
Μπορεί δηλαδή από ένα «αγκίστρι» που είναι η μη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών, να θεριέψει (και) στην Ελλάδα η ακροδεξιά. Η κυβέρνηση μπορεί να θεωρεί ότι αφού πήρε 41% τρεις μήνες μετά το δυστύχημα, καθάρισε με το θέμα. Αλλά η πληγή είναι ανοιχτή και ακουμπά κάθε ελληνικό σπίτι, πέρα από πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις. Και δεν ξέρει κανείς ποιες διεξόδους θα βρει η λαϊκή αγανάκτηση και περισσότερο η πεποίθηση ότι κάτι κρύβεται και δεν λέγεται… Και εδώ θα βρουν άνετα έδαφος και θεωρίες συνωμοσιών… με δράκους και τέρατα που κρατούν την κυβέρνηση στο χέρι…
Η έρευνα πρέπει να οδηγήσει σύντομα στην αποκάλυψη πειστικά της αλήθειας, αλλιώς υπάρχει και μία άλλη αντιπολίτευση, δεξιά της Νέας Δημοκρατίας που νοιώθει αέρα στα παλιά της από την άλλη όχθη του Ατλαντικού. Κι αν ενοποιηθεί με κάποιον τρόπο, τότε και στην Ελλάδα θα μιλάμε για φαινόμενα παραπλήσια με αυτά πολλών άλλων χωρών της ΕΕ (Ουγγαρία, Σλοβακία, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία)
https://www.ethnos.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου