Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

ΣΕΙΡΑ ΑΠΕΙΛΗ: ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δημοσιεύτηκε από 

Μόνο ένα στα πέντε παιδιά που ασχολούνται με την παιδική εργασία πληρώνεται για την εργασία του.
Η διεθνής οργάνωση εργασίας ορίζει την παιδική εργασία ως εργασία που είναι ψυχικά, κοινωνικά και ηθικά επιβλαβής για τα παιδιά.

Εικόνες: μαύρο και άσπρο, άνθρωποι, ιστορικός, ζωγραφική, σέπια, τέχνη, παιδιά, σκίτσο, σχέδιο, φωτογραφία, εξόρυξη, σκληρή δουλειά, παιδική εργασία, αρχαία ιστορία 3000x2054 - - 964851 - Δωρεάν φωτογραφίες - PxHere

Τους οδηγεί σε καμία επιλογή παρά να εγκαταλείψουν το σχολείο και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής.
Τα περισσότερα παιδιά εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο λόγω της παιδικής εργασίας ή τους οδηγεί να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στο σχολείο και στη συνέχεια να κάνουν εργασία.


Το 71% της παιδικής εργασίας συμβαίνει στη γεωργία Το
77% του παιδικού εργατικού πληθυσμού βρίσκεται σε χώρες με ένοπλες συγκρούσεις
Υπάρχουν 218 εκατ.
Παιδικές εργασίες σε όλο τον κόσμο Η παιδική εργασία παράγει κέρδος περίπου 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ως παράνομη πηγή)
Υπάρχουν 72,1 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Αφρική και περίπου 62 εκατομμύρια στην Ασία
Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών αντιπροσωπεύουν το 48% του συνόλου των θυμάτων παιδικής εργασίας


Η παιδική εργασία προκαλείται ως επί το πλείστον σε χώρες που πλήττονται από φλεγμονή και το κόστος για να γεμίσει την κοιλιά είναι δύσκολο να κερδίσει. Τα παιδιά απασχολούνται κυρίως λόγω οικογενειακών χρεών. Καθώς μια οικογένεια πέφτει στο χρέος και η πίεση αυξάνεται, τα παιδιά αναγκάζονται να εργαστούν. Σύμφωνα με Η UNICEF, οι κύριες αιτίες της παιδικής εργασίας είναι η έλλειψη εκπαίδευσης και η φτώχεια. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν την αδυναμία των βιομηχανιών να οδηγήσουν και την έλλειψη σύγχρονης τεχνολογίας. Η άσκοπη κατανομή του πλούτου οδηγεί σε ορισμένες χώρες να είναι πλούσιες, ενώ μερικοί συμπατριώτες αγωνίζονται να πληρώσουν λογαριασμούς σπιτιών. στην δωρεάν εκπαίδευση είναι περιορισμένη. Υπάρχουν πολύ λιγότεροι νόμοι σχετικά με την παιδική εργασία στις αναπτυσσόμενες χώρες. Όλοι οι προαναφερθέντες παράγοντες οδηγούν στην παιδική εργασία. Θυμηθείτε ότι ένα παιδί δεν κάνει τίποτα ευτυχώς που αναγκάζεται.
Λαμβάνονται μέτρα στις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά αυτά είναι ανεπαρκή. Σύμφωνα με γεγονότα και αριθμούς, χώρες με αυστηρή νομοθεσία έχουν αναφερθεί χαμηλός αριθμός περιπτώσεων παιδικής εργασίας. Οι ιδιοκτήτες της βιομηχανίας και των ελαιοτριβείων πρέπει επίσης να διαδραματίσουν ρόλο σε αυτό το θέμα. Πρέπει να καθορίσουν το ελάχιστο ηλικία εργασίας τουλάχιστον 15-18 ετών για να αποφευχθεί η εκμετάλλευση παιδιών. Η πρόσβαση στη δωρεάν εκπαίδευση πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους. Αυτό θα ενθαρρύνει τους μαθητές να μελετήσουν κατά την πληρωμή λογαριασμών. Ένας άλλος τρόπος για να το μειώσει είναι να εκπαιδεύσει την κοινωνία. Δώστε παρουσιάσεις σε σχολεία, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άλλες ομάδες για να τους εκπαιδεύσετε σχετικά με θέματα παιδικής εργασίας και ενθαρρύνουν τη θετική δράση.
«Η αλλαγή ξεκινάει μέσα στον καθένα μας και τελειώνει μόνο όταν όλα τα παιδιά είναι ελεύθερα να γίνουν παιδιά». Craig Kielburger

https://storypur.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου)

  Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου) Από το ιστολόγιο του Ν, Σαραντάκου  " Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία " ...