Υλικά

  • μισό κιλό μακαρόνια
  • 2 μελιτζάνες στρογγυλές, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • κανέλα (ένα ξυλαράκι)
  • 1 βαζάκι ψιλοκομμένες ντομάτες (ή τρεις ψιλοκομμένες ντομάτες ώριμες)
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό.

Σε ένα τηγάνι που τοποθετούμε πάνω σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τις κομμένες μελιτζάνες, ανακατεύοντας ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την ψιλοκομμένη ντομάτα και το ξυλάκι της κανέλας. Ταυτόχρονα συμπληρώνουμε με νερό, ώστε να βράσει το  μίγμα μας και να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στη συνέχεια τη σάλτσα μας να δέσει.

Ρίχνουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια μας, μέσα στη σάλτσα και τα ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να πάει παντού (εναλλακτικά μπορούμε να βάζουμε σάλτσα σε κάθε πιάτο όταν το σερβίρουμε).

Το φαγητό μας, αγαπάει πολύ τη φέτα και μπορούμε αν θέλουμε, να σερβίρουμε το κάθε πιάτο με τριμμένη φέτα και τριμμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!

COOKING ΚΕΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

https://gynaikaeimai.com/

Της Χριστίνας Κέμου

https://xristinacook.wordpress.com/