Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Οι έξι τύποι του θάρρους

 Οι έξι τύποι του θάρρους


Το θάρρος είναι κάτι που όλοι θέλουν όμως δεν είναι μόνο η φυσική γενναιότητα. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν έξι τύποι θάρρους που μπορεί να τους χρειαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής. Και όπως έλεγε ο Αριστοτέλης

«Δεν θα κάνεις ποτέ τίποτα σε αυτόν τον κόσμο χωρίς θάρρος. Είναι η μεγαλύτερη ποιότητα του νου μαζί με την αξιοπρέπεια. ”

courage

1. Φυσικό θάρρος – Υπάρχει το αίσθημα του φόβου αλλά επιλέγεις να δράσεις. Περιλαμβάνει γενναιότητα με κίνδυνο σωματικής βλάβης ή θανάτου και, αναπτύσσεται φυσική δύναμη, ανθεκτικότητα και ευαισθητοποίηση.

2. Συναισθηματικό θάρρος – Ακολουθώντας την καρδιά μας. Αισθάνεστε το πλήρες φάσμα των συναισθημάτων – ευχάριστο και δυσάρεστο – χωρίς προσκόλληση.

3. Πνευματικό θάρρος – Επέκταση των οριζόντων μας, αφήνοντας τα γνωστά πίσω σας. Πρόκειται για την προθυμία μας να μάθουμε, να μάθουμε με ανοιχτό και ευέλικτο μυαλό.

4. Κοινωνικό θάρρος – Να είμαστε θαραλλέοι και να μην λυγίζουμε μπροστά στις αντιξοότητες. Περιλαμβάνει τον κίνδυνο κοινωνικής αμηχανίας ή αποκλεισμού, αντιδημοκρατικότητας ή απόρριψης. Περιλαμβάνει επίσης το θάρρος της ηγεσίας

5. Ηθικό θάρρος – Στήριξη για το σωστό. Περιλαμβάνει να κάνει κάποιος το σωστό ακόμη και όταν είναι άβολο ή μη δημοφιλές.

6. Πνευματικό θάρρος – Αντιμετώπιση του πόνου με αξιοπρέπεια ή πίστη. Μας βοηθά να ζούμε με σκοπό και νόημα μέσα από μια προσέγγιση της ζωής, με επίκεντρο την καλή καρδιά προς όλους γύρω μας αλλά και τον εαυτό μας.

http://anthologion.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καταγγελίες για αλλοιωμένα τρόφιμα στην πόλη του Βόλου

  Καταγγελίες για αλλοιωμένα τρόφιμα στην πόλη του Βόλου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΒΟΛΟΣ 13/05/24 08:09 Σύνταξη Ελένη Μανώλη Από την Ομάδα Εργασ...