Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

10 Απίστευτες ανακαλύψεις που βρέθηκαν στο υπέδαφος και άλλαξαν την ιστορία



Η άγνωστη σπηλιά της Μαγνησίας που μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο μπάνιο

 

Η άγνωστη σπηλιά της Μαγνησίας που μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο μπάνιο



Η σπηλιά του Λαμπαδώρου στο Καμάρι Μαγνησίας, είναι άγνωστη για τους περισσότερους αλλά αρκετά γνωστή από τους ντόπιους!

Διαθέτει 10-15μ βάθος προς τα μέσα, είναι γεμάτη από άμμο και πετραδάκια και έχει χώρο αρκετό για μια μικρή παρέα και τα πράγματά της ώστε να απολαύσουν ένα υπέροχο μπάνιο στον όρμο!

Η προσβάσιμη γίνεται μόνο με σκάφος(ή και σανίδα, καγιάκ κλπ περίπου 10′ κουπί από την ακτή) και βρίσκεται λιγότερο από ένα χιλιόμετρο νοτιοανατολικά από το Καμάρι, στο τέλος του όρμου που βρίσκουμε στα δεξιά μας.

 

Δείτε φωτογραφίες

 

Πηγή: Κεραμίδι Πηλίου

https://magnesianews.gr/

10 ΕΞΥΠΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ που θα έπρεπε να έχει ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ


Τσάι Δεντρολίβανου - 10 Οφέλη για την Υγεία



Ριζότο με άρωμα γεμιστών

Ριζότο με άρωμα γεμιστών

 Ριζότο με άρωμα γεμιστών


Ένα πεντανόστιμο ριζότο με άρωμα γεμιστών σας προτείνουμε σήμερα!!

Πως όμως μπορούμε να πετύχουμε τη γεύση των γεμιστών σε ένα ριζότο; Θα έλεγα, πολύ εύκολα!! Ξεκινάμε χρησιμοποιώντας τα υλικά που θα χρειαζόμασταν για να φτιάξουμε γεμιστά. Οι ντομάτες, το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι και το φρέσκο κρεμμύδι είναι βασικά υλικά. Το ελαιόλαδο επίσης. Αυτό όμως που θα μας δώσει την χαρακτηριστική γεύση είναι ο δυόσμος.

Η διαδικασία για να φτιάξουμε ριζότο με άρωμα γεμιστών δεν διαφέρει με τα υπόλοιπα ριζότο. Η επιλογή του ρυζιού γίνεται ανάμεσα σε τρεις ποικιλίες, το αρμπόριο, το καρναρόλι και το νάνο. Εμείς σήμερα επιλέγουμε το αρμπόριο.

Ξεκινάμε σοτάροντας τα υλικά με τη σειρά, πρώτα το κρεμμύδι, στη συνέχεια το κολοκυθάκι μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και μετά σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να ρεντουίρει προτού προσθέσουμε την ντομάτα κομμένη κονκασέ.

Το ριζότο το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ζωμό λαχανικών και το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και να χυλώσει. Αυτή η διαδικασία θα πάρει περίπου 20 λεπτά. Όταν πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση του φαγητού προσθέτουμε τον δυόσμο κομμένο σιφονάντ (σε λεπτές λωρίδες) και ανακατεύουμε. Κλείνουμε τη φωτιά και δένουμε το ριζότο με τριμμένη φέτα. Η φέτα θα δημιουργήσει μία κρεμώδη υφή στο ριζότο μας.

Το ριζότο το σερβίρουμε αμέσως!!

    Text size  

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι   Δημοσιεύτηκε   02 Οκτ, 2024 |   In  Ελληνική  |  από   Γιώργος Αναστόπουλος  | Χρόνος προετοιμασίας 10  Λ...