Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ριζότο με άρωμα γεμιστών

Ριζότο με άρωμα γεμιστών

 Ριζότο με άρωμα γεμιστών


Ένα πεντανόστιμο ριζότο με άρωμα γεμιστών σας προτείνουμε σήμερα!!

Πως όμως μπορούμε να πετύχουμε τη γεύση των γεμιστών σε ένα ριζότο; Θα έλεγα, πολύ εύκολα!! Ξεκινάμε χρησιμοποιώντας τα υλικά που θα χρειαζόμασταν για να φτιάξουμε γεμιστά. Οι ντομάτες, το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι και το φρέσκο κρεμμύδι είναι βασικά υλικά. Το ελαιόλαδο επίσης. Αυτό όμως που θα μας δώσει την χαρακτηριστική γεύση είναι ο δυόσμος.

Η διαδικασία για να φτιάξουμε ριζότο με άρωμα γεμιστών δεν διαφέρει με τα υπόλοιπα ριζότο. Η επιλογή του ρυζιού γίνεται ανάμεσα σε τρεις ποικιλίες, το αρμπόριο, το καρναρόλι και το νάνο. Εμείς σήμερα επιλέγουμε το αρμπόριο.

Ξεκινάμε σοτάροντας τα υλικά με τη σειρά, πρώτα το κρεμμύδι, στη συνέχεια το κολοκυθάκι μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και μετά σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να ρεντουίρει προτού προσθέσουμε την ντομάτα κομμένη κονκασέ.

Το ριζότο το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ζωμό λαχανικών και το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και να χυλώσει. Αυτή η διαδικασία θα πάρει περίπου 20 λεπτά. Όταν πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση του φαγητού προσθέτουμε τον δυόσμο κομμένο σιφονάντ (σε λεπτές λωρίδες) και ανακατεύουμε. Κλείνουμε τη φωτιά και δένουμε το ριζότο με τριμμένη φέτα. Η φέτα θα δημιουργήσει μία κρεμώδη υφή στο ριζότο μας.

Το ριζότο το σερβίρουμε αμέσως!!

    Text size  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακάλυψε νερό δισεκατομμυρίων ετών, το ήπιε και αποκάλυψε τη γεύση του

  Ανακάλυψε νερό δισεκατομμυρίων ετών, το ήπιε και αποκάλυψε τη γεύση του Το αρχαίο νερό ανακαλύφθηκε χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της ...