Τσιπούρα σοτέ με ψητό παντζάρι και πουρέ σελινόριζας
- Χρόνος προετοιμασίας
- Λεπτά
- Ώρα μαγειρέματος
- Λεπτά
- Επίπεδο Δυσκολίας Εύκολη
Τσιπούρα σοτέ με ψητό παντζάρι και πουρέ σελινόριζας είναι η πρόταση μας για σήμερα. Το σημερινό φαγητό που σας προτείνουμε είναι ένα πιάτο ελαφρύ ιδανικό για βραδυνό φαγητό.
Ξεκινάμε πηγαίνοντας στον ιχθυοπώλη και αγοράζοντας 2 τσιπούρες. Αν δεν γνωρίζετε να τις φιλετάρετε ζητήστε το από τον ίδιο να σας το κάνει. Τα φιλέτα τσιπούρας θα τα σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με την προσθήκη λίγου ελαιόλαδου. Αυτή τη διαδικασία όμως την αφήνουμε τελευταία καθώς έτσι θα κρατήσουμε τα φιλέτα τσιπούρας ζουμερά και αφράτα.
Τα ψητά παντζάρια είναι εύκολα στη χρήση αλλά θέλουν υπομονή καθώς αργούν να ψηθούν. Ανάλογα το μέγεθός τους χρειάζονται λιγότερο ή περισσότερο χρόνο αντίστοιχα. Προσοχή, δεν τα καθαρίζουμε προτού να ψηθούν διότι χάνουν το χρώμα τους. Το μόνο που κάνουμε είναι να τα πλύνουμε ώστε να φύγουν τυχόν χώματα που ενδέχεται να υπάρχουν.
Ο πουρές σελινόριζας γίνεται σχετικά εύκολα. Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρότερα κομματάκια. Προσπαθήστε τα κομμάτια να έχουν το ίδιο μέγεθος ώστε να πετύχουμε σωστό βρασμό. Στη συνταγή παρακάτω σας προτείνουμε να την βράσετε με νερό. Μπορείτε όμως αντί για νερό να βάλετε γάλα.
Η τσιπούρα σοτέ με ψητό παντζάρι είναι μία πρόταση για κυρίως πιάτο. Συνοδεύστε το με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου