Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Με μία γιατρό έμεινε ξανά η Μονάδα Χημειοθεραπείας

 Με μία γιατρό έμεινε ξανά η Μονάδα Χημειοθεραπείας


Έντυπη Έκδοση

Την κάλυψη μιας θέσης στη Μονάδα Χημειοθεραπείας του νοσοκομείου Βόλου είτε με μπλοκάκι είτε με μετακίνηση γιατρού ζητεί η διοίκηση από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και το υπουργείο υγείας, καθώς εδώ και περίπου ένα μήνα η μονάδα έχει μείνει ξανά με μία μόνο γιατρό.
Το τελευταίο εξάμηνο στη μονάδα Χημειοθεραπείας υπηρετούσε και γιατρός με μπλοκάκι της οποίας η σύμβαση έληξε. Έτσι η κατάσταση επανήλθε στα προ εξαμήνου επίπεδα, όταν η μοναδική γιατρός προσπαθούσε για αρκετούς μήνες να εξυπηρετήσει εκατοντάδες περιστατικά ογκολογικών ασθενών.
Το υπουργείο υγείας είχε προκηρύξει πριν το καλοκαίρι τη θέση για μόνιμο παθολόγο-ογκολόγο που απέβη όμως άκαρπη και τελικά την προκήρυξε ξανά πριν λίγες εβδομάδες.
Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί η διαδικασία το Νοσοκομείο βόλου δεν μπορεί να μένει με μόνο ένα ογκολόγο.
Από τη μονάδα χημειοθεραπείας προχθές εστάλη έγγραφο στη διοίκηση του Νοσοκομείου που αναφέρεται πως «μετά τη λήξη της σύμβασης της παθολόγου – ογκολόγου είναι αντιληπτή η αναγκαιότητα ενίσχυσης της Μονάδας Χημειοθεραπείας από παθολόγο – ογκολόγο καθότι καθίσταται πλέον επισφαλής η συνέχιση λειτουργίας της Μονάδας.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες ενίσχυσης του τμήματος με την ειδικότητα του παθολόγου – ογκολόγου για έναν χρόνο, έως 15 ημέρες τον μήνα κατά τον πρωινό τακτικό ωράριο των νοσοκομειακών ιατρών (Δευτέρα έως Παρασκευή) και για συμμετοχή στο πρόγραμμα εφημεριών με την πραγματοποίηση έως έξι εφημεριών μηνιαίως».
Χθες η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου απέστειλε έγγραφο στην 5η ΥΠΕ, όπου ζητείται η ενίσχυση της μονάδας με ογκολόγο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται μεταξύ άλλων λαμβάνοντας υπόψη τη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου προβλέπονται δύο θέσεις ιατρών ΕΣΥ, εκ των οποίων είναι καλυμμένη μόνο η μία με μία επιμελήτρια Α’, τα στοιχεία κίνησης της παραπάνω Μονάδας ως προς τον αριθμό των εξυπηρετούμενων ασθενών και την ανάγκη εξασφάλισης της συνεχόμενης και ασφαλούς λειτουργίας του παραπάνω τμήματος και την απρόσκοπτη παροχή ιατρικών υπηρεσιών, παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την υποβολή αιτήματος στο υπουργείο Υγείας πρόσληψης ιδιωτών ιατρών ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας με Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών, που θα αφορά κάλυψη πρωινού τακτικού ωραρίου έως 15 ημέρες τον μήνα και έως 6 εφημεριών τον μήνα στη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου.
Παράλληλα με άλλο έγγραφο ζητήθηκε και η μετακίνηση γιατρού παθολογίας ογκολογίας από νοσοκομεία της 5Η ΥΠΕ ή άλλων ΥΠΕ λόγω των άμεσων και επιτακτικών αναγκών της Μονάδας Χημειοθεραπείας.

ΕΣΥ: «Βουνό» τα προβλήματα
υποστελέχωσης των νοσοκομείων

Χθες η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτη Ρέτζιου ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων στα νοσοκομεία παρουσιάζοντας στοιχεία με βάση τα στοιχεία της απογραφής 2019 – 2024, αποδομώντας πλήρως τα επιχειρήματα της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου.
Σύμφωνα με την κ. Ρέτζιου την περίοδο 2019 – 2024 αποχώρησαν 16.361 μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας και προσλήφθηκαν μόλις 8.458. Δηλαδή το ισοζύγιο είναι αρνητικό κατά περίπου 8.000 εργαζόμενους.

https://e-thessalia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν σ’ ερωτεύτηκα… θυμάσαι;

  Όταν σ’ ερωτεύτηκα… θυμάσαι; – Sasa Ken – 19 Οκτωβρίου 2024 The Women Ακούγοντας το θρόισμα των φύλλων, ένιωσα το φθινοπωρινό αεράκι να με...