Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Βόλος: Έγινε δημόσιος κίνδυνος επειδή περνάει «έντονη εφηβεία» – Παραβίασε τον μισό ΚΟΚ σε λίγα λεπτά

 Βόλος: Έγινε δημόσιος κίνδυνος επειδή περνάει «έντονη εφηβεία» – Παραβίασε τον μισό ΚΟΚ σε λίγα λεπτά

Στον Εισαγγελέα του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, οδηγήθηκε χθες Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, ένας 18χρονος κάτοικος κάτοικος Αλμυρού, για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και επικίνδυνη οδήγηση με ελιγμούς.

Το ιστορικό

Το συμβάν έγινε στις 11:20 το βράδυ της Κυριακής 13 Οκτωβρίου, στο 20 χλμ της Παλιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο) Φαρσάλων, από τη Ν.Αγχιάλο με κατεύθυνση προς Αλμυρό, στην θέση “Κόκκινος”.

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο Διοικητής της Τροχαίας του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού «Ένα όχημα μάρκας AUDI μπλε χρώματος, κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, προσπέρασε το όχημα μου και το προπορευόμενο μου, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, παραβιάζοντας τη διπλή διαχωριστική λωρίδα»

Αμέσως οι αστυνομικοί του τμήματος ξεκίνησαν αναζητήσεις και αφού εντόπισαν το όχημα, προέβησαν σε έλεγχο και διαπίστωσαν ότι από τον εν λόγω οδηγό έχει αφαιρεθεί το δίπλωμα ικανότητας οδήγησης για υπερβολική ταχύτητα στις 21 Αυγούστου 2024, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε Πιερίας και στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες του όχηματος από την Τροχαία Βόλου για παραβίαση το ερυθρού σηματοδότη. Στην συνέχεια ο 18χρονος κατηγορούμενος προσήχθη στην Υπηρεσία τους όπου στην συνέχεια συνελήφθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα κατά τον χρόνο τέλεσης των πλημμελημάτων και της καταγγελίας του Διοικητή της Τροχαίας, έφερε δοκιμαστικής χρήσης πινακίδες.

Στο δικαστήριο

Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο πατέρας του νεαρού. Υποστήριξε ότι είναι ιδιοκτήτης μάντρας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή του Αλμυρού. Εμφανίστηκε στην επιχείρηση του, πιθανός αγοραστής για το συγκεκριμένο όχημα και έδωσε εντολή στον γιο του να βάλει της δοκιμαστικής χρήσης πινακίδες για να μπορέσει ο αγοραστής να το οδηγήσει. Τα δυο άτομα μπήκαν στο όχημα, με συνοδηγό τον 18χρονο κατηγορούμενο, όπως ορίζει ο νόμος με κατεύθυνση προς Βόλο. Στην επιστροφή τους όμως πήρε το τιμόνι του οχήματος ο κατηγορούμενος, όπου διέπραξε και τα αδικήματα. Υποστήριξε ότι ο γιος του περνάει μια «έντονη εφηβεία» όμως ο 18χρονος έχει ήδη στο ενεργητικό του έξι παραβάσεις του κ.ο.κ. «Δεν θα τον αφήσει να οδηγήσει μέχρι να πάρει το δίπλωμα οδήγησης πίσω» δήλωσε στο τέλος ο πατέρας.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος που έχει πάρει το δίπλωμα οδήγησης μόλις τον περασμένο Ιούνιο, υποστήριξε. «Τα δυο οχήματα που προπορεύονταν πήγαιναν πολύ αργά και δεν μπορούσα να τα προσπεράσω καθώς υπήρχαν πολλές στροφές. Όταν βρήκα ευθεία τους προσπέρασα, χωρίς μεγάλη ταχύτητα χωρίς ελιγμούς» Άφωνος όταν ερωτηθεί από την έδρα, γιατί πήρε ξανά το τιμόνι στα χέρια του, ενώ του έχει αφαιρεθεί το δίπλωμα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 18χρονο κατηγορούμενο για όλες τις κατηγορίες και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Τέλος η έδρα του σύστησε να είναι πολύ πιο προσεκτικός με τον κατηγορούμενο να ζητάει συγγνώμη.

Πηγή: thenewspaper.gr

https://www.onlarissa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν σ’ ερωτεύτηκα… θυμάσαι;

  Όταν σ’ ερωτεύτηκα… θυμάσαι; – Sasa Ken – 19 Οκτωβρίου 2024 The Women Ακούγοντας το θρόισμα των φύλλων, ένιωσα το φθινοπωρινό αεράκι να με...