Ονειρεμένο φαγητο!
Μύδια λεμονάτα.
Η Συνταγή είναι από Μιμίκα Τσακίρογλου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συνοδεύουν με μεγάλη επιτυχία ζυμαρικά και ρύζι ως σάλτσα αλλά τρώγονται και ως ορεκτικό-μεζεδάκι σκέτα. Μην σας τρομάζει ο συνδυασμός λεμονιού με ζυμαρικό η ρύζι θα δείτε ότι ταιριάζουν πολύ.
Καθαρίζουμε τα μύδια (αν έχουμε κατεψυγμένα να ξέρετε ότι και πάλι θέλουν έλεγχο τις περισσότερες φορές έχουν το φύκι (βύσσο) που πρέπει να αφαιρεθεί.
Για μισό κιλό ψίχα μυδιου θα χρειαστούμε 4 φρέσκα κρεμμυδάκια άνηθο μισό μικρό ματσάκι 1 κύβο λαχανικών πιπεράκι λαδάκι μισό ποτηράκι κρασιού, τον χυμό από ένα μεσαίο λεμόνι.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το λαδάκι προσθέτουμε τα μύδια το πιπεράκι τον κύβο λαχανικών σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Τα βράζουμε για 20 λεπτά και απολαμβάνουμε
Η Συνταγή είναι από Μιμίκα Τσακίρογλου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις γιαπράκια με μάραθο και λεμόνι που απογειώνουν τη γεύση !
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Τέλεια και αγαπημένα! Τόσο σκέτα όσο και με τζατζίκι δίπλα είναι όνειρο..
..όλο γεύση και άρωμα..
Υλικά
80-100 φρέσκα αμπελόφυλλα
500γρ λευκό ρύζι γλασε
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
Χυμός από 1,5 λεμόνι
1 ματσάκι μάραθο
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κρεμμύδια προσθέτουμε το ρύζι το λεμόνι τον ψιλοκομμένο μάραθο αλάτι πιπέρι και το λάδι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να δοκιμάσουμε κ να προσθέσουμε αλάτι η επιπλέον λεμόνι ανάλογα τα γούστα.
Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας με φύλλα κ ξεκινάμε να τυλίγουμε τα γιαπράκια.
Όταν τελειώσουμε βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα να καλύπτει τα γιαπράκια για να μην μας διαλυθούν στο βράσιμο.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και προσθέτουμε νερό ίσα να καλύψουμε το πιάτο βράζουμε σε χαμηλή φωτιά δοκιμάζουμε να έχει βράσει το ρύζι και τα απολαμβάνουμε με γιαούρτι η σκέτα!!
https://www.xrysessyntages.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου