Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Αγανακτισμένοι κάτοικοι στην Κασσαβέτη ζητούν παρέμβαση του Δήμου Βόλου

 Αγανακτισμένοι κάτοικοι στην Κασσαβέτη ζητούν παρέμβαση του Δήμου Βόλου


Ζητούν να τοποθετηθεί σηματοδότης σε δύο διασταυρώσεις

Απελπισμένοι δηλώνουν κάτοικοι της οδού Κασσαβέτη στο ύψος της Ανθίμου Γαζή και Κωνσταντά, εξαιτίας των συχνών τροχαίων, που έχουν ως αποτέλεσμα να πετάγονται από τα κρεβάτια τους τις νύχτες.

Όπως καταγγέλλουν στο magnesianews.gr, η κατάσταση έχει χειροτερέψει το τελευταίο διάστημα με τα ατυχήματα, κάποια υλικών ζημιών και κάποια με τραυματισμούς οδηγών και επιβατών, να είναι πολύ συχνά.

Οδηγοί παραβιάζουν τα σήματα stop κινούμενοι επί της Κασσαβέτη, στη συμβολή με την Ανθίμου Γαζή και την Κωνσταντά, καθώς ενδεχομένως να θεωρούν ότι όλη η Κασσαβέτη έχει προτεραιότητα, κάτι που βέβαια δεν ισχύει, με τη σήμανση που υπάρχει στις δύο διασταυρώσεις να είναι σαφέστατη για το ποιος πρέπει να πατήσει φρένο.

Έτσι γίνονται τροχαία, με τους κατοίκους των γύρω σπιτιών να αγανακτούν υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο να θρηνήσουμε κάποιο θύμα, μέχρι και πεζό σε περίπτωση που ένα όχημα βρεθεί πάνω στο πεζοδρόμιο.

Γι’ αυτόν τον λόγο ζητούν από τον Δήμο να παρέμβει και να εγκρίνει την τοποθέτηση κάποιου ανακλαστήρα ή σηματοδότη στο σημείο, προκειμένου να ειδοποιούνται οι οδηγοί που κατεβαίνουν την Κασσαβέτη να κόβουν ταχύτητα, προσέχοντας στη διασταύρωση.

«Για ποιο λόγο να λαχταράμε κάθε τρεις και λίγο και να τραυματίζονται άδικα οδηγοί, όταν με ένα φανάρι θα μπορούσε να λυθεί αυτό το πρόβλημα; Πρέπει ο Δήμος Βόλου επιτέλους να παρέμβει για να δώσει λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια τη συμπολίτη δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο διάφοροι να σταθμεύουν έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής, για να κάνουν τα ψώνια τους, εμποδίζοντας, ωστόσο, την κίνηση, όπως και τη λειτουργία του ποδηλατόδρομου.

Παρά τις επισκέψεις της δημοτικής αστυνομίας και τις κλήσεις που κόβονται η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει, με τους περίοικους να επισημαίνουν πως δεν δρα αποτελεσματικά η επιβολή προστίμων, αλλά χρειάζεται τακτικότερη παρουσία από πλευράς τους, μήπως και το πρόβλημα περιοριστεί.

https://magnesianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στην υγειά ενός έρωτα που πέθανε…

Στην υγειά ενός έρωτα που πέθανε… – Mary R – 14 Οκτωβρίου 2024 The Women Είναι κάτι άδεια βράδια που μου λείπεις πολύ… Κάτι βράδια που σε βλ...