Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

“Όταν μια γυναίκα σου μιλάει, άκου αυτά που λέει με τα μάτια της.” – Victor Hugo


“Όταν μια γυναίκα σου μιλάει, άκου αυτά που λέει με τα μάτια της.” – Victor Hugo

Τα πιο γνωστά έργα του Βίκτωρος Ουγκώ είναι η «Παναγία των Παρισίων» με πρωταγωνιστή τον Κουασιμόδο και το εμβληματικό «Οι Άθλιοι», το οποίο αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μυθιστορήματα του 19ου αιώνα. Πέρα από αυτά όμως, άφησε πίσω του και τη διαχρονική φράση…”Όταν μια γυναίκα σου μιλάει, άκου αυτά που λέει με τα μάτια της”. Αυτή η βαθυστόχαστη δήλωση διεισδύει στα βάθη της μη λεκτικής επικοινωνίας, τονίζοντας τη σημασία του να δίνετε προσοχή όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην γλώσσα που επικοινωνείται μέσω της επαφής με τα μάτια. Τώρα αν αυτό είναι εύκολο…είναι άλλο θέμα!

Κατανόηση της μη λεκτικής επικοινωνίας

Οι μη λεκτικές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένων των εκφράσεων του προσώπου, των χειρονομιών και της στάσης του σώματος, συχνά μεταφέρουν περισσότερες πληροφορίες από ό,τι οι λεκτικές εκφράσεις από μόνες τους. Μεταξύ των διαφόρων μη λεκτικών ενδείξεων, η οπτική επαφή κατέχει εξέχουσα θέση. Είναι ένα ισχυρό μέσο σύνδεσης, έκφρασης συναισθημάτων, προθέσεων και σίγουρα βοηθάει στην ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ των ατόμων.

Αποκωδικοποίηση της μη λεκτικής επικοινωνίας των γυναικών

Οι γυναίκες, γνωστές για τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, επικοινωνούν συχνά με ένα μείγμα λεκτικών και μη λεκτικών ενδείξεων. Η μη λεκτική τους γλώσσα, ιδίως μέσω της οπτικής επαφής, μπορεί να μεταφέρει συναισθήματα, επιθυμίες και ανομολόγητες σκέψεις.

Τα μάτια μιας γυναίκας μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τα συναισθήματα, τις πεποιθήσεις και τις επιθυμίες της. Αδιαμφισβήτητα, χρησιμοποιούν τα μάτια για να εκφράσουν συναισθήματα όπως η ανησυχία, ο θυμός, η χαρά, η αγάπη ή ακόμα και η απογοήτευση.

Η αποκωδικοποίηση, βέβαια, μόνο εύκολη δεν είναι. Σίγουρα, η ένταση, η διάρκεια και η εκφραστικότητα της οπτικής επαφής παρέχουν πληροφορίες για τη συναισθηματική της κατάσταση. Οπότε, αν θέλετε να αποκωδικοποίησετε κάποιο βλέμμα, δώστε έμφαση σε αυτά και…καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: https://apofthegmata.gr/

https://georgepelagia.wordpress.com/

 21 Σεπτεμβρίου, 2024   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γε­ρά­σι­μος Βου­τσι­νᾶς: Ὁ ἄνε­μος στὶς κα­λα­μιές

  Γε­ρά­σι­μος Βου­τσι­νᾶς: Ὁ ἄνε­μος στὶς κα­λα­μιές Posted on  19 Σεπτέμβριος 2024  by planodion Γε­ρά­σι­μος Βου­τσι­νᾶς Ὁ ἄνε­μος στὶς κ...