Tυροκασεροπιτάκια δεν είναι απλά νόστιμα, είναι μαγικά!
Αυτά τα τυροκασεροπιτάκια δεν είναι απλά νόστιμα, είναι μαγικά! Η ζύμη τους είναι απαλή και αφράτη, σαν πουπουλάκια, ενώ η γέμιση από τυρί και κασέρι λιώνει στο στόμα, δημιουργώντας μια απολαυστική εμπειρία γεύσης.
Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση: για πρωινό, brunch, κολατσιό, μεσημεριανό ή βραδινό σνακ. Μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα, και ταιριάζουν τέλεια με τσάι, καφέ, γάλα ή χυμό.
Μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε! Σας υπόσχομαι ότι θα σας ξετρελάνουν!
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 400 γραμμάρια αλεύρι περίπου, για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη
Για τη γέμιση:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί φέτα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρεγκατό
- 2 αυγά
Για το πασπάλισμα:
- Σουσάμι
Εκτέλεση
Ζύμη:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αραβοσιτέλαιο, το αυγό, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Γέμιση:
- Σε ένα μπολ, τρίβουμε το τυρί φέτα και το ρεγκατό.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολόγηση:
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15-20 μπαλάκια.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με το χέρι σε ένα λεπτό φύλλο.
- Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου.
- Κλείνουμε το φύλλο γύρω από τη γέμιση, δημιουργώντας ένα μπαλάκι.
- Βουτάμε κάθε μπαλάκι στο νερό και μετά το κυλάμε στο σουσάμι.
- Τοποθετούμε τα κασεροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήσιμο:
- Ψήνουμε τα κασεροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Εναλλακτικά:
- Μπορούμε να ψήσουμε τα κασεροπιτάκια σε φριτέζα αέρος στους 175°C για 10 λεπτά.
- Αν δεν ψηθούν από κάτω, τα γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδι ή σπανάκι.
- Αν θέλετε τα τυροκασεροπιτάκια σας να γίνουν πιο τραγανά, μπορείτε να τα ψήσετε στους 200°C για 20-25 λεπτά.
- Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.
Η Συνταγή είναι της κας Rena Babatsi
https://xrysoskoufaki.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου