Αυτά τα τυροκασεροπιτάκια δεν είναι απλά νόστιμα, είναι μαγικά! Η  ζύμη τους είναι απαλή και αφράτη, σαν πουπουλάκια, ενώ η  γέμιση από τυρί και κασέρι λιώνει στο στόμα, δημιουργώντας μια απολαυστική εμπειρία γεύσης.

Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση: για πρωινό, brunch, κολατσιό, μεσημεριανό ή βραδινό σνακ. Μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα, και ταιριάζουν τέλεια με τσάι, καφέ, γάλα ή χυμό.

Μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε! Σας υπόσχομαι ότι θα σας ξετρελάνουν!

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 400 γραμμάρια αλεύρι περίπου, για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη

Για τη γέμιση:

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί φέτα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρεγκατό
  • 2 αυγά

Για το πασπάλισμα:

  • Σουσάμι

Εκτέλεση

Ζύμη:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αραβοσιτέλαιο, το αυγό, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα.

Γέμιση:

  1. Σε ένα μπολ, τρίβουμε το τυρί φέτα και το ρεγκατό.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Συναρμολόγηση:

  1. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15-20 μπαλάκια.
  2. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με το χέρι σε ένα λεπτό φύλλο.
  3. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου.
  4. Κλείνουμε το φύλλο γύρω από τη γέμιση, δημιουργώντας ένα μπαλάκι.
  5. Βουτάμε κάθε μπαλάκι στο νερό και μετά το κυλάμε στο σουσάμι.
  6. Τοποθετούμε τα κασεροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήσιμο:

  1. Ψήνουμε τα κασεροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Εναλλακτικά:

  • Μπορούμε να ψήσουμε τα κασεροπιτάκια σε φριτέζα αέρος στους 175°C για 10 λεπτά.
  • Αν δεν ψηθούν από κάτω, τα γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδι ή σπανάκι.
  • Αν θέλετε τα τυροκασεροπιτάκια σας να γίνουν πιο τραγανά, μπορείτε να τα ψήσετε στους 200°C για 20-25 λεπτά.
  • Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Η Συνταγή είναι της κας Rena Babatsi

https://xrysoskoufaki.gr/