Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Το άβαφο πέπλο


Το άβαφο πέπλο



Έχοντας μόλις κατηγορηθεί για ισάριθμες αποστάσεις μεταξύ Ουκρανίας/Δύσης και Ρωσίας/Ανατολής από κάποιον του οποίου το όραμα κρύβεται από το πέπλο της ιδεολογίας, επιτρέπω ταπεινά στον εαυτό μου να δείξω σε αυτό το άτομο ότι έχει χαθεί πολύ. Δεν είναι πρόβλημα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Το πραγματικό ζήτημα επικεντρώνεται στην επιθετικότητα των πλουσίων εναντίον των φτωχών. Μην το δείτε αν δεν θέλετε, αλλά είναι, μπροστά στα μάτια σας. Παραμορφώθηκε από σχετικά μέσα. Αρωματισμένο από αυτά για να κρύψει τη σήψη.

Οι πλούσιοι μας κοιτούν με αδιαφορία από τα διακριτικά γραφεία τους που βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους, πολύ μακριά από το σκηνικό του πολέμου. Επωφελούνται σε σημείο ναυτίας από το εμπόριο όπλων. Δεν έχουν άλλη εθνικότητα εκτός από το καθαρό κέρδος. Και μπορούν να αλλάξουν όποτε θέλουν. Στη μουσική του ύμνου "Asturias, patria querida" ο Forges έγραψε μια παρωδία με τίτλο "Oh Switzerland, patria querida". Σε αυτό ένας φοροφυγάς δήλωσε ασύστολα ότι «κουβαλάω τη σημαία στο πορτοφόλι μου».

Και από τις δύο πλευρές της καυτής γραμμής της σύγκρουσης, οι φτωχοί περιορίζονται σε πυροβολισμούς, ρουκέτες και drones φορτωμένα με θάνατο. Να προσπαθήσεις να κοιμηθείς και να τρομάξεις από μια έκρηξη βόμβας κάπου εκεί κοντά. Για την καταπολέμηση της πείνας και της στέρησης, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ρεύμα, φυσικό αέριο ή τρεχούμενο νερό τη μια και την άλλη. Αν καταφέρουν να βγουν από αυτή την κόλαση, θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς. Αποφεύγουν, αν είναι τυχεροί, να κληθούν να πολεμήσουν σε έναν πόλεμο που ωφελεί μόνο αυτούς της προηγούμενης παραγράφου.

Υπάρχουν δύο πλευρές, ναι. Αλλά δεν είναι η Ουκρανία και η Ρωσία, μακριά από αυτό. Σε ένα είναι απλοί άνθρωποι, τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία. Στην άλλη κρύβονται τραπεζίτες του κόσμου στους οποίους ούτε έρχεται ούτε φεύγει ο ανθρώπινος πόνος. Τώρα, αφού εδραιωθεί το τετράπλευρο, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν είμαι σε ίση απόσταση. Παίρνω ανοιχτά το μέρος των απλών ανθρώπων που πηγαίνουν με γυμνό στήθος, χωρίς την προστασία που παρέχουν οι σκοτεινές παρέες τους. Δημιουργήθηκαν χάρη στα νομικά κενά ενός διακριτικού φορολογικού παραδείσου.

Για να δούμε αν είστε τυχεροί, πέφτει το ιδεολογικό πέπλο και μπορείτε επιτέλους να δείτε την πραγματικότητα. Πολύ πέρα ​​από την παραπληροφόρηση που εκτοξεύεται από τις δύο εύπορες ομάδες. Όλα αυτά για μεγαλύτερη δόξα και πλουτισμό των αφεντικών τους, που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία. Φτωχοί πλούσιοι, που το κάνουν όλο και πιο ξεδιάντροπα. Δεν κρύβονται πια. Είναι τόσο άθλιοι που έχουν μόνο πολλά λεφτά. Η ηθική αστάθεια είναι σαν ένα άβαφο πέπλο που σε εμποδίζει να δεις. Μέρος και μέρος της βρώμικης κατάστασής του.

https://excusatio.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γε­ρά­σι­μος Βου­τσι­νᾶς: Ὁ ἄνε­μος στὶς κα­λα­μιές

  Γε­ρά­σι­μος Βου­τσι­νᾶς: Ὁ ἄνε­μος στὶς κα­λα­μιές Posted on  19 Σεπτέμβριος 2024  by planodion Γε­ρά­σι­μος Βου­τσι­νᾶς Ὁ ἄνε­μος στὶς κ...