Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Μωσαϊκό

Μωσαϊκό

 Μωσαϊκό


Το γλυκό μωσαϊκό, γνωστό και ως κορμός ή σαλάμι σοκολάτας, είναι ένα δημοφιλές παραδοσιακό ελληνικό γλυκό.

Η ιδιαιτερότητα του είναι ότι δεν χρειάζεται ψήσιμο οπότε το καθιστά ένα γρήγορο γλυκό στην παρασκευή του. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι απλά με πρώτο και βασικό τα μπισκότα και μετά το κακάο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κονιάκ.

Το όνομά του προέρχεται από το μοτίβο που δημιουργούν τα μπισκότα όταν το κόβουμε σε φέτες, το οποίο μοιάζει με μωσαϊκό.

Όπως είπαμε τα μπισκότα δημιουργούν το μοτίβο αλλά δίνουν και τη σύσταση στο γλυκό. Το βούτυρο βοηθά στη συνοχή αλλά και στην πλούσια γεύση του. Η ζάχαρη θα δώσει τη γλυκύτητα και το κακάο τη σοκολατένια γεύση. Το κονιάκ δίνει ένα υπέροχο άρωμα στο γλυκό. Εκτός από τα παραπάνω υλικά μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λιωμένη σοκολάτα ως επικάλυψη για μία πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

Το μωσαϊκό είναι ιδανικό για γρήγορο και εύκολο γλυκό που δεν απαιτεί πολύπλοκες διαδικασίες.

Μπορούμε να το σερβίρουμε με πολλούς συνδυασμούς όπως σιρόπι σοκολάτας ή κάποιο άλλο σιρόπι, με τριμμένη σοκολάτα (λευκή, μαύρη, γάλακτος), με διάφορες γεύσεις παγωτών όπως βανίλια ή σοκολάτα, με φρούτα αλλά και σκέτο το οποίο είναι εξίσου υπέροχο


    Text size  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα…

  Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… – StavRoula – 20 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Tώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… Ανακάλυψα μια δυνατή π...