Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Με «Λόγχη» και «Αιγιαλό» καμιά αποστρατικοποίηση στο Ανατολικό Αιγαίο ήταν το ηχηρό μήνυμα στις τουρκικές αμφισβητήσεις

Με «Λόγχη» και «Αιγιαλό» καμιά αποστρατικοποίηση στο Ανατολικό Αιγαίο ήταν το ηχηρό μήνυμα στις τουρκικές αμφισβητήσεις




ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΚΑΣΙΑΜΗΣ

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο και τις φωτογραφίες

Ένα μεγάλο μέρος του στόλου βγήκε στο Αιγαίο την εβδομάδα που μας πέρασε στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα πως όσο υπάρχει η τουρκική απειλή δεν πρόκειται να υπάρξει αποστρατικοποίηση των νησιών και γενικότερα του Ανατολικού Αιγαίου.

Όπως έκανε γνωστό το Πολεμικό Ναυτικό από τη Δευτέρα 16 έως την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και από την Τρίτη 17 έως την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθησαν οι εθνικές Ασκήσεις «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 2/24» και «ΛΟΓΧΗ 3/24» του Πολεμικού Ναυτικού, στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.

Στις Ασκήσεις συμμετείχαν Πλοία των Διοικήσεων, Φρεγατών (ΔΦΓ), Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ), Υποβρυχίων (ΔΥ), Αμφιβίων Δυνάμεων (ΔΑΔ), Πλοίων Επιτήρησης (ΔΠΕ), Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ), Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), προσωπικό και μέσα της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι εν λόγω εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, με σκοπό την αξιολόγηση της επιχειρησιακής σχεδίασης, καθώς και τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Αν μη τι άλλο με την απόβαση σε ακτή της Σαμοθράκης το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και οι Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα έστειλαν το μήνυμα «Καμιά αποστρατικοποίηση».

Να υπενθυμίσουμε πως το Πενταπόσταγμα είχε τονίσει και αυτή την αμφισβήτηση από την πλευρά της Τουρκίας η οποία πιστή στην αναθεωρητική της αντέδρασε σε δύο ασκήσεις της Ελλάδας στο βόρειο Αιγαίο, ζητώντας με δύο απανωτές NAVTEX την αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από την Θάσο έως το Καστελόριζο.

Η πρώτη περιοχή είχε να κάνει με αεροναυτικά σενάρια μεταξύ των νησιών Λέσβου, Αη Στράτη και Λήμνου και η δεύτερη με ασκήσεις πυρών στην ακτή της Λέσβου από τις μονάδες του νησιού ανατολικά του Πλωμαρίου.

https://www.pentapostagma.gr/








































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα…

  Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… – StavRoula – 20 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Tώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… Ανακάλυψα μια δυνατή π...