Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Ποιες δεξιότητες χρειάζεστε για να προλάβετε τη γενιά AI

 Ποιες δεξιότητες χρειάζεστε για να προλάβετε τη γενιά AI

Από την Kally στις 26 Αυγούστου 2024

Η τεχνητή νοημοσύνη σαρώνει τον κόσμο τα τελευταία χρόνια και πολλές τεχνολογίες επικεντρώνονται πλέον στη βελτίωση των επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται σε chatbot εξυπηρέτησης πελατών, σε προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία για την πρόβλεψη πωλήσεων και στην αυτοματοποίηση διαδικασιών. Ενώ ορισμένοι παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τα οφέλη του, είναι σαφές ότι οι εταιρείες και οι εταιρείες αναζητούν τώρα υπαλλήλους με τις κατάλληλες δεξιότητες για να μεγιστοποιήσουν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τα καθήκοντά τους.

Τι ακριβώς είναι όμως αυτές οι δεξιότητες; Παρακάτω παρατίθενται αρκετά παραδείγματα δεξιοτήτων που πρέπει να αναπτύξετε για να πετύχετε σε αυτήν τη γενιά τεχνητής νοημοσύνης. Για να αναπτύξετε αυτές τις δεξιότητες, μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά μαθήματα, να συμμετάσχετε σε έργα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη και να συνεργαστείτε με κοινότητες AI.


Δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων

Οι δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων είναι η υπερδύναμή σας στη γενιά της τεχνητής νοημοσύνης. Αν και η τεχνητή νοημοσύνη είναι αποτελεσματική στις καθορισμένες εργασίες της, μπορεί να δυσκολεύεται να βρει λύσεις για συγκεκριμένα προβλήματα λόγω ανθρώπινης συμπεριφοράς, αλλαγών σε πραγματικό χρόνο κ.λπ. Οι εξαιρετικές σας δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων μπορούν να γεφυρώσουν αυτό το χάσμα, επιτρέποντάς σας να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που μπορεί Δεν σηκώνετε εύκολα και εφαρμόζετε την καλύτερη λύση.

Δημιουργική Σκέψη

Η δημιουργική σκέψη δεν είναι απλώς μια δεξιότητα, είναι ένας φάρος που μπορεί να σας καθοδηγήσει μπροστά από τη γενιά της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι μια δεξιότητα βαθιά συνδεδεμένη με το σκοπό και το όραμα ενός ατόμου, που είναι δύσκολο να αναπαραχθεί σε έναν αλγόριθμο AI. Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να «κάνει τέχνη», συχνά βασίζεται στην υπάρχουσα τέχνη ως αναφορά. Η μοναδική, δημιουργική σας σκέψη μπορεί να ωθήσει τα όρια του τι μπορεί να επιτύχει η τεχνητή νοημοσύνη.

Ικανότητα προσαρμογής

Η τεχνολογία AI συνεχίζει να εξελίσσεται και ανεξάρτητα από το πόσο συχνά ή πόσο σπάνια τη χρησιμοποιείτε, αναμφίβολα θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα πράγματα στο χώρο εργασίας σας. Μερικές φορές, θα εκπλαγείτε τόσο πολύ από αυτές τις αλλαγές που μπορεί να μείνετε πίσω αν δεν είστε έτοιμοι για αυτό. Η βελτίωση των δεξιοτήτων προσαρμοστικότητας σάς κάνει να συνειδητοποιήσετε περισσότερο τις ικανότητες και τους περιορισμούς σας. Η κατανόηση αυτών των γεγονότων θα διασφαλίσει επίσης ότι θα αναλάβουμε δράση αμέσως αντί να κολλήσουμε στα τι-αν.

Τεχνολογικός Γραμματισμός

Σε αυτήν τη γενιά, όπου η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται μέρος της κυρίαρχης κουλτούρας, είναι απαραίτητο να είσαι τεχνολογικά εγγράμματος. Ο τεχνολογικός γραμματισμός αναφέρεται στην ικανότητα κατανόησης και αποτελεσματικής χρήσης των νέων τεχνολογιών. Πρέπει να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν οι νέες τεχνολογίες και να βρούμε τρόπους να τις προσαρμόσουμε στην εργασία μας, ακόμη και στην καθημερινή μας ζωή. Η βελτίωση αυτής της ικανότητας είναι εύκολη, επειδή υπάρχουν πολλά διαδικτυακά μαθήματα και κοινότητες που έχουν δημιουργηθεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες.

Για να εργαστείτε στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με διάφορες τεχνολογίες και στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης. Πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με το ChatGPT, την επεξεργασία εικόνας, την τεχνολογία επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και τη σταθερή διάχυση.

Νοοτροπία ανάπτυξης

Θα βοηθούσε να έχουμε μια νοοτροπία ανάπτυξης σε αυτή τη γενιά. Η νοοτροπία ανάπτυξης διασφαλίζει ότι κάνετε συνεχώς το καλύτερο δυνατό για να μάθετε και δεν φοβάστε να αντιμετωπίσετε και να μάθετε από τις προκλήσεις. Είστε επίσης ατρόμητοι στο να λαμβάνετε απόψεις και να βρίσκετε έμπνευση που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις άλλες δεξιότητές σας.

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι τάση, είναι μια πραγματικότητα που ήρθε για να μείνει. Ως άτομο που αναζητά εργασία ή ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, είναι σημαντικό να εξοπλιστείτε με τις κατάλληλες δεξιότητες για να παρακολουθείτε αυτές τις εξελίξεις και να διασφαλίσετε ότι είστε έτοιμοι για το μέλλον. Εάν δεν έχετε ακόμη αυτές τις δεξιότητες, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι πόροι για να σας βοηθήσουν να τους μάθετε και να τους αναπτύξετε. Και όταν το κάνετε, θα είστε ευγνώμονες που αφιερώσατε χρόνο για να προετοιμαστείτε για τη γενιά της τεχνητής νοημοσύνης.

https://middleme.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα ποιοτικό άλμα στην Δικαιοσύνη

  Για ένα ποιοτικό άλμα στην Δικαιοσύνη Αντικλείδι Το σύστημα της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα το 2024, πέραν του ότι δεν έχει κατακτήσ...