Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

«Τσιμεντόλιθος» το νερό του Βόλου- Στα ύψη η σκληρότητά του

 «Τσιμεντόλιθος» το νερό του Βόλου- Στα ύψη η σκληρότητά του


Δημοσιεύθηκε 

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας

Σκληρό σαν… πέτρα είναι το νερό του Βόλου, εάν μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει μια παρομοίωση, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας η σκληρότητα του νερού με όριο τα 200 είναι 933!

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η οικολογική κίνηση η ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στους καταναλωτές, καθώς έχει ένα από τα πιο ακριβά και χειρότερα νερά στην Ελλάδα, αλλά ζητά από τους ίδιους να είναι συνεπείς.

Με αυτή της την ανακοίνωση η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία στηλιτεύει την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ να κόψει το νερό εν μέσω καύσωνα σε όσους οφείλουν και επισημαίνει παράλληλα πως οι βλάβες και οι αστοχίες στο δίκτυο είναι καθημερινές.

Η ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας

«Υπάρχει μια παροιμία που λέει: «Το λύκο τον κουρεύανε και πίσω-πίσω μάλλιαζε». Αυτή η παροιμία «ταιριάζει γάντι» στη ΔΕΥΑΜΒ. Γιατί ενώ συνεχώς μας  λέει για τα έργα που έχει κάνει και έχουν βελτιώσει, υποτίθεται, το νερό που τρέχει στις βρύσες των Βολιωτών, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Πληρώνουμε ένα από τα ακριβότερα και χειρότερα νερά στην Ελλάδα. Αδιάψευστος μάρτυρας ο μετρητής της σκληρότητας (TDS) του νερού που, με όριο το 200, δείχνει 933(!) (βλ. φωτογραφία). Και ενώ η ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς στους καταναλωτές, το απαιτεί αυτό από τους ίδιους. Έτσι αποφασίζει να κόψει, εν μέσω καύσωνα, το νερό σε καταναλωτές που χρωστούν λογαριασμούς, χωρίς να εξετάζει αν είναι σε αδυναμία να τους πληρώσουν, ή είναι συστηματικοί «μπαταχτσήδες». Αυτή είναι όμως η ΔΕΥΑΜΒ του κ.  Μπέου. Και για το νερό του Βόλου πήγαν 10 χρόνια χαμένα. Με καθημερινές βλάβες από αστοχίες στο δίκτυο. Που συχνά δεν επισκευάζονται και το νερό πηγαίνει χαμένο. Χωρίς καμία πρόβλεψη για δύσκολες μέρες. Το παράδειγμα του ταμιευτήρα «Παναγιώτικο» που υδροδοτεί το Νότιο Πήλιο δείχνει το δρόμο. Πού είναι όμως οι δεξαμενές-ταμιευτήρες που ήταν προγραμματισμένες από την εποχή πριν Μπέου για την ύδρευση του Βόλου; Σε Μακρινίτσα, Ξηριά, Φυτόκο, κλπ. Πλήρης αδιαφορία και ανικανότητα. Και όλα αυτά τα «πληρώνουν» οι καταναλωτές. Εύγε”.

https://magnesianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίκοπο μαχαίρι αυτή η αλήθεια

  Δίκοπο μαχαίρι αυτή η αλήθεια – Joanna Sou – 23 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Ο πόνος και η οργή που βράζει μέσα μας, θολώνει τη κρίση μας. Ξ...