Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Δεν σου αξίζει ένας δειλός έρωτας…

Δεν σου αξίζει ένας δειλός έρωτας…

Κι αν υπάρχει κάτι χειρότερο απ’ αυτόν που υποκρίνεται έναν έρωτα, από εκείνον τον ψεύτη με τα μεγάλα, ευφάνταστα λόγια, που για να πετύχει τον όποιο στόχο του, τάζει ουρανούς κι άστρα που δεν έχει σκοπό να προσφέρει… αυτός είναι εκείνος που νιώθει, μα φοβάται, εκείνος που αισθάνεται, μα δεν ρισκάρει, εκείνος που ποθεί, μα δεν τολμά. Αν υπάρχει κάτι χειρότερο από τα ανύπαρκτα συναισθήματα, είναι τα υπαρκτά, μα δειλά συναισθήματα. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν δειλό έρωτα!

Φοβάται ν’ αλλάξει, κρύβεται πίσω απ’ τα δεδομένα του, παραμένει στάσιμος στα κεκτημένα του. Δεν τολμά να ρισκάρει, αποφεύγει να προσπαθήσει, τρέμει να βγει απ’ τη ζώνη ασφαλείας του. Επιλέγει να ζει συμβιβασμένος, παρά να κάνει ένα βήμα παραπέρα. Και στο μεταξύ σ’ αφήνει να ελπίζεις, να ονειρεύεσαι. Στο μεταξύ σ’ αφήνει να τον ερωτεύεσαι…

Μα είναι προδιαγεγραμμένο το τέλος. Θα σ’ απογοητεύσει τόσο, που το να φύγεις θα είναι η μοναδική σου επιλογή. Κι εκείνος θα σ’ αφήσει να φύγεις, γιατί θα προτιμήσει να σε χάσει, παρά να ξεβολευτεί, θα προτιμήσει να παραμείνει στη μετριότητα, παρά να ρισκάρει για την ευτυχία.

Δεν σου αξίζει ένας δειλός έρωτας μάτια μου, δεν σου αξίζει αυτός που δεν τολμά να παλέψει για σένα, αυτός που φοβάται την αλλαγή, αυτός που τρέμει να κάνει την ανατροπή. Δεν σου αξίζει αυτός που σ’ έκανε να νιώσεις και σ’ άφησε στη μέση της διαδρομής. Δεν σου αξίζει αυτός που σου ενέπνευσε έναν έρωτα, που ήξερε απ’ την αρχή πως δεν θα έχει τα κότσια να ζήσει.

Δεν σου αξίζει… αυτό να θυμάσαι όσο προσπαθείς να απαγκιστρωθείς απ’ τις αναμνήσεις, όσο προσπαθείς να επουλώσεις τις πληγές που σου άνοιξε, όσο προσπαθείς να σταθείς ξανά στα πόδια σου.
Δεν σου αξίζει… αυτό να θυμάσαι όσο προσπαθείς να διαγράψεις από μέσα σου κάθε όνειρο που έκανες για το “μαζί” σας.
Δεν σου αξίζει ένας δειλός έρωτας…
Υστερόγραφο: Και να θυμάσαι αυτό που λένε… τους τρελούς να ερωτεύεστε, αυτούς που θα έκαναν χιλιόμετρα μόνο για ένα φιλί!


https://thewomen.gr/
Κική Γιοβανοπούλου

Συντάκτης

  • Κική Γιοβανοπούλου

    Γράφω γιατί αυτή είναι η δική μου ψυχοθεραπεία. Για μένα γράφω. Για να σκοτώνω τους προσωπικούς μου δαίμονες. Ίσως όμως, κάπου μέσα στις γραμμές μου, βρεις και τους δικούς σου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το εύφορο χωράφι της άγνοιας

  Το εύφορο χωράφι της άγνοιας Αντικλείδι Χρειάζεται αξιολόγηση των ειδήσεων και κοινός νους για την απόρριψη των θεωριών συνομωσίας… Διαβάζ...