Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Ανεκπλήρωτοι έρωτες, οι θησαυροί της καρδιάς

 Ανεκπλήρωτοι έρωτες, οι θησαυροί της καρδιάς

Ο Θησαυρός της Καρδιάς, ένας ανεκπλήρωτος Έρωτας
Ξέρεις, οι ανεκπλήρωτοι έρωτες είναι σαν τις μαγευτικές νύχτες που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν. Είναι εκείνες οι στιγμές που ένιωσαν τις καρδιές τους να χτυπούν πιο δυνατά, όπου κάθε λέξη, κάθε χαμόγελο, κάθε σκέψη είχε μια μαγική ένταση. Είναι οι ιστορίες που έμειναν μισές, οι στιγμές που πόθησαν να ζήσουν και όμως ποτέ δεν κατάφεραν να τις κάνουν πραγματικότητα.

Κάθε φορά που τον σκεφτόταν, ένα γλυκόπικρο συναίσθημα την πλημμύριζε. Ήταν σαν να ξαναζούσε εκείνη την πρώτη φορά που συναντήθηκαν, όταν τα μάτια τους διασταυρώθηκαν και κατάλαβαν ότι κάτι ξεχωριστό είχε ήδη γεννηθεί. Εκείνες οι στιγμές που ένιωσαν ότι ο κόσμος σταματούσε και υπήρχε μόνο το “εμείς”. Κι όμως, παρά την ένταση και την αγάπη που ένιωσαν, η ζωή είχε άλλα σχέδια για εκείνους.

Αυτοί οι ανεκπλήρωτοι έρωτες έχουν μια δική τους ομορφιά. Είναι σαν τα όνειρα που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, αλλά τους άφησαν με μια γλυκιά ανάμνηση. Και παρόλο που μπορεί να πονάει, υπάρχει και μια γλυκιά νοσταλγία σε αυτό. Μια ανάμνηση που θα τους συντροφεύει πάντα, σαν μια όμορφη μελωδία που ποτέ δεν τελειώνει.
Καμιά φορά αναρωτιέται πώς θα ήταν αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Αλλά ίσως, τελικά, η ομορφιά του ανεκπλήρωτου έρωτα να βρίσκεται ακριβώς σε αυτήν την απρόσιτη μορφή του. Είναι σαν ένας θησαυρός πάντα θα αναζητούν.

Και ξέρεις τι; Αυτοί οι έρωτες τους κάνουν πιο δυνατούς. Τους διδάσκουν να εκτιμούν τις σχέσεις τους, να μην αφήνουν τις ευκαιρίες να περνούν, να ζουν κάθε στιγμή στο έπακρο. Τους δείχνουν ότι η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και ότι κάθε στιγμή που ζουν είναι μοναδική και ανεκτίμητη.
Όταν η σκέψη του περνάει από το μυαλό της, δεν μπορεί παρά να χαμογελάσει. Ναι, υπάρχει και πόνος, αλλά υπάρχει και τόση ομορφιά σε αυτό. Ίσως κάποια μέρα οι δρόμοι τους να ξανασυναντηθούν και να ολοκληρώσουν την ιστορία τους.

Η καρδιά της είναι γεμάτη από αναμνήσεις κι από τα τρυφερά λόγια που ανταλλάξαν. Κάθε φορά που κλείνει τα μάτια της, μπορεί να τον δει, να νιώσει την παρουσία του, να ακούσει τη φωνή του, να θυμηθεί τη ζεστασιά της αγάπης που δεν έσβησε ποτέ. Κι αυτός, όπου κι αν βρίσκεται, κρατάει μέσα του την ίδια φλόγα, την ίδια επιθυμία να ξανασμίξουν κάποια μέρα.

Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες είναι η απόδειξη ότι ζούμε, ότι αγαπάμε, ότι παλεύουμε για κάτι πιο μεγάλο από εμάς. Είναι οι θησαυροί της καρδιάς μας, οι κρυφές ελπίδες που μας κρατούν ζωντανούς.
Και ποιος ξέρει; Ίσως η ζωή να έχει ακόμα εκπλήξεις για εκείνους, ίσως η ιστορία τους να μην έχει τελειώσει. Ίσως κάποια μέρα οι δρόμοι τους να ξανασυναντηθούν και να ζήσουν το όνειρο που πάντα επιθυμούσαν.


https://thewomen.gr/
Ελένη Ισπόγλου, Συγγραφέας
https://linktr.ee/Eleni.Ispoglou

Συντάκτης

  • Ελένη Ισπόγλου

    Γράφω γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Μεταφέρω κομμάτια της ψυχής και της σκέψης μου σε κείμενα και τα προσφέρω στους αναγνώστες για να ταυτιστούν. Όταν σε αυτά βρουν και τη δική τους ψυχή, τότε νιώθω ευτυχισμένη και πλήρης. Κυκλοφορούν το μυθιστόρημα “Για όσα τόλμησα” Εκδ. Ιβίσκος, 2024 και η ποιητική συλλογή «μια ιστορία αγάπης”, Εκδ. Πηγή, 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλτσχάιμερ: Πόσα αυγά πρέπει να τρώνε οι άνω των 50 ετών για να μειώσουν κατά 47% τον κίνδυνο

Αλτσχάιμερ: Πόσα αυγά πρέπει να τρώνε οι άνω των 50 ετών για να μειώσουν κατά 47% τον κίνδυνο Μαριάννα Σπανού   Τα   αυγά   αποτελούσαν βασι...