Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Αρχισαν να «σκάνε» επιταγές για τους επαγγελματίες του τουρισμού στο Πήλιο

 Αρχισαν να «σκάνε» επιταγές για τους επαγγελματίες του τουρισμού στο Πήλιο

αρχισαν-να-σκάνε-επιταγές-για-τους-ε-1093975

Ούτε τη β’ δόση των αποζημιώσεων πληρώθηκαν, ούτε μπορούν να δουλέψουν μετά τη δυσφήμιση του Παγασητικού- Αδειες παραλίες και ξενοδοχεία

Αντιμέτωποι με επιταγές που άρχισαν να… «σκάνε» και οι ίδιοι να μην μπορούν να τις καλύψουν οικονομικά, βρίσκονται πλέον επαγγελματίες του τουρισμού στο Πήλιο. Πρόκειται για επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες, ξαναστήθηκαν σχεδόν από το μηδέν, αλλά οι επαγγελματίες ούτε έχουν λάβει τη β’ δόση των αποζημιώσεων που δικαιούνται ως πλημμυροπαθείς, ούτε μπορούν να δουλέψουν μετά τη δυσφήμιση των νερών του Παγασητικού. Παραλίες και ξενοδοχεία είναι άδεια και οι ίδιοι έχουν «στεγνώσει» οικονομικά…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Μέσα Ιουλίου με καύσωνα, άλλες χρονιές στην παραλία δεν θα έπεφτε ούτε καρφίτσα. Σήμερα (σ.σ. χθες) μόλις 30 ομπρέλες είναι ανοιχτές όλες κι όλες», ανέφερε επαγγελματίας της Αφήσου για το σκηνικό που επικρατεί φέτος το καλοκαίρι στις ακτές του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ακόμη και στις πλέον δημοφιλείς.

Ο κόσμος δεν επιλέγει τις ακτές του Παγασητικού ή κάποιοι πηγαίνουν απλώς για να έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται στη θάλασσα, αλλά μπάνιο δεν κάνουν. «Ο κόσμος φοβάται. Το βλέπουμε, μας το λένε. Ερχονται στη θάλασσα και δεν μπαίνουν μέσα να κολυμπήσουν. Εχει γίνει τεράστια ζημιά από την κινδυνολογία που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα και τώρα θα πρέπει να μας απαντήσουν πώς θα φέρουμε τον κόσμο πίσω στις παραλίες από τη στιγμή που… βαρέα μέταλλα δεν υπάρχουν», σημείωσε ο ίδιος αγανακτισμένος για την εικόνα που παρουσιάζουν στα μέσα της τουριστικής σεζόν επιχειρήσεις του νομού.

Σύμφωνα με τους ίδιους, από την αρχή του καλοκαιριού, μόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κινήθηκε κόσμος. Ούτε καθημερινές υπάρχει ούτε το Σαββατοκύριακο. «Οι καθημερινές δεν είναι ούτε στο μισό της περσινής χρονιάς και τα Σαββατοκύριακα είναι 70%. Πάντως μπορούν να περηφανεύονται ότι… έλυσαν το κυκλοφοριακό στον κάτω κλάδο. Κανείς δεν διαμαρτύρεται για μποτιλιάρισμα ή έλλειψη πάρκινγκ, αφού κόσμος δεν κυκλοφορεί στα παράλια του Νοτίου Πηλίου», σημειώνει επαγγελματίας.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις πληρότητες στα ξενοδοχεία της περιοχής. «Άλλες χρονιές είχαμε αυτή την περίοδο πληρότητες 80% – 90% και σήμερα δεν έχουμε ούτε 10%», σημειώνει ξενοδόχος.

Οι επαγγελματίες περίμεναν να δουλέψουν αυτή την περίοδο για να αρχίσουν να αποπληρώνουν επιταγές που έκοψαν όλο το προηγούμενο διάστημα για να στήσουν τις επιχειρήσεις τους που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

«Ούτε να δουλέψουμε μπορούμε, ούτε τη β’ δόση των αποζημιώσεων λάβαμε, κάποιοι πληρώνονται ακόμη την πρώτη, με αποτέλεσμα να σκάνε επιταγές που δεν μπορούμε να καλύψουμε. Ολοι έχουμε στεγνώσει οικονομικά και δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις. Η σεζόν εξελίσσεται σε καταστροφή», σημειώνουν επαγγελματίες.

Αντίκτυπος υπάρχει και για εργαζόμενους. Επιχειρήσεις είχαν κλείσει προσωπικό με βάση την περσινή δουλειά, περιμένοντας να δουλέψουν. «Αναγκαστήκαμε να μειώσουμε το προσωπικό και όσους κρατήσαμε τους έχουμε από ρεπό σε ρεπό. Πολλούς εργαζόμενους τους απασχολούμε… χαριστικά με κίνδυνο να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε αυτούς, που είναι συνεργάτες μας και τους χρειαζόμαστε», σημειώνει επαγγελματίας.

Ο κόσμος του τουρισμού ζητά να γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια για να αναστραφεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

https://www.taxydromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλτσχάιμερ: Πόσα αυγά πρέπει να τρώνε οι άνω των 50 ετών για να μειώσουν κατά 47% τον κίνδυνο

Αλτσχάιμερ: Πόσα αυγά πρέπει να τρώνε οι άνω των 50 ετών για να μειώσουν κατά 47% τον κίνδυνο Μαριάννα Σπανού   Τα   αυγά   αποτελούσαν βασι...