Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ έναν συνάδελφο να σας παρενοχλεί

 ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ έναν συνάδελφο να σας παρενοχλεί

Κάλυ

17 Ιουνίου

Ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο βρίσκεστε ή τον τύπο του χώρου εργασίας που έχετε, υπάρχει πάντα μια περίπτωση παρενόχλησης στο χώρο εργασίας που αναφέρεται. Από τον απλό εκφοβισμό και τις διακρίσεις έως τη σεξουαλική παρενόχληση, κάθε περίπτωση παρενόχλησης στο χώρο εργασίας επηρεάζει ολόκληρο τον χώρο εργασίας.

Δυστυχώς, τα θύματα τείνουν να επικροτούν όταν τους συμβαίνει παρενόχληση επειδή δεν ξέρουν πώς θα ενεργήσουν οι εργοδότες τους στην αναφορά ή πώς θα ενεργήσουν οι παρενοχλητές. Υπάρχει επίσης το τραύμα που προκαλεί η παρενόχληση, ειδικά αν είναι πολύ σοβαρό.

Εάν συμβεί σε εσάς ή σε κάποιον που γνωρίζετε, ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να εμποδίσετε έναν συνάδελφο να σας παρενοχλήσει και να αποφύγετε περαιτέρω παρενόχληση:

Μην ανταποδίδετε απευθείας

Η αντίδραση στην παρενόχληση θα κλιμακώσει και θα περιπλέξει περαιτέρω την υπόθεση. Αν προσπαθήσουν να σας κοροϊδέψουν, μην αντιδράσετε επιθετικά και μην απαντήσετε. Εάν πιστεύετε ότι κινδυνεύετε από τους παρενοχλητές σας, φροντίστε να ασφαλίσετε.

Εάν θέλετε να επιλύσετε το πρόβλημα, μπορείτε να πλησιάσετε τον παρενοχλητή ιδιωτικά και να ρωτήσετε γιατί σας παρενοχλούν. Εάν απαντήσουν, συζητήστε μαζί τους πώς μπορείτε να βελτιώσετε τα πράγματα μεταξύ σας και να τους κάνετε να σταματήσουν την παρενόχληση. Αν αντιδράσουν αρνητικά, αποδράστε και αναφέρετε την υπόθεση στους ανωτέρους σας.

Αναφορά Αμέσως

Όταν συμβεί παρενόχληση, θα πρέπει να το αναφέρετε αμέσως. Μπορείτε να το αναφέρετε στον αρχηγό της ομάδας σας, στο σωματείο εργασίας, στην αστυνομία ή στο Υπουργείο Εργατικού Δυναμικού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα στοιχεία και τους μάρτυρες έτοιμους όταν κάνετε την αναφορά σας, καθώς αυτό μπορεί να εξορθολογίσει την υπόθεση.

Αποστασιοποιήστε τον εαυτό σας

Μπορείτε επίσης να αποστασιοποιηθείτε πρώτα από τους παρενοχλητές σας ή από οποιονδήποτε φαίνεται ότι μπορεί να σας παρενοχλήσει επίσης. Εάν ο χώρος εργασίας σας δεν εμποδίζει να συμβεί αυτό, λάβετε υπόψη όλες τις πιθανές οδούς διαφυγής σας και χρησιμοποιήστε τις εάν χρειάζεται.

Μην παραπονιέστε στην ομάδα σας

Δεν έχει νόημα να παραπονιέστε για την κατάστασή σας στην ομάδα σας επειδή είναι ανίσχυρη. Μπορείτε να τους ζητήσετε να γίνουν μάρτυρές σας, αλλά μπορεί να αποδυναμώσουν την κατάθεσή τους ανάλογα με το πώς νιώθουν για τον κατηγορούμενο και εσάς. Συνιστάται ιδιαίτερα να μιλήσετε με το κεφάλι σας για να επανεξεταστεί η υπόθεση.

Ζητήστε νομικές συμβουλές και κυρώσεις

Εάν πιστεύετε ότι η παρενόχληση έχει πάει πολύ μακριά ή θέλετε να επιδιώξετε κυρώσεις κατά των παρενοχλητών σας, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν δικηγόρο ή την αστυνομία σχετικά με πιθανά μέτρα.

Αναζητήστε Συμβουλευτική

Ανάλογα με το είδος και τη συχνότητα της παρενόχλησης, μπορεί να επηρεάσει την κοινωνική και συναισθηματική ψυχή σας με τρόπους που ίσως δεν γνωρίζετε. Πριν επιστρέψετε στη δουλειά αφού αναζητήσετε την καλύτερη δράση ενάντια στους παρενοχλητές σας, μιλήστε με έναν σύμβουλο για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να ανακάμψετε από την εμπειρία σας.

Η παρενόχληση στο χώρο εργασίας δεν πρέπει ποτέ να γίνεται ανεκτή, καθώς μπορεί να επηρεάσει εσάς, το θύμα και την υπόλοιπη ομάδα. Παρακαλώ μην περιμένετε. κάντε τα απαραίτητα βήματα όταν σας συμβεί. Όταν οι παρενοχλητές σας βλέπουν ότι δεν ανέχεστε τις ενέργειές τους, μπορεί να τους αναγκάσει να ξανασκεφτούν τις ενέργειές τους και να εμποδίσουν άλλους να ακολουθήσουν.

https://middleme.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περίληψη του Sapiens (A Brief History of the Human Race) σε μορφή σημείου

  Περίληψη του Sapiens (A Brief History of the Human Race) σε μορφή σημείου Από  Narayan Giri, Okhaldhunga, Νεπάλ  στις  27 Σεπτεμβρίου 2024...