Posted on 3:40 μ.μ.by gata
Πιροσκί ή πισία, όπως και να τα πεις είναι πεντανόστιμα!!
Συνταγή
Συνταγή
Ζύμη:
1ποτηρι νερό χλιαρό ,
1 ποτήρι γάλα χλιαρό ,
2 φακελάκια ξηρή μαγιά ,
1 αυγό ,
λίγο αλάτι ,
λίγη ζάχαρη
και αλεύρι όσο πάρει ,να μην είναι σφιχτή ούτε να κολλάει στα χέρια ...
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα δύο σακουλάκια μαγιά το αλάτι την ζάχαρη και σιγά σιγά το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε ..
Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου το πάρει γίνει η ζύμη μας .
Αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπάζουμε με πετσέτα η τραπεζομάντηλο μέχρι να φουσκώσει .
Έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια . Παίρνουμε ένα κομμάτι και το ανοίγουμε στρογγυλό . Αυτό το κάνουμε σε όλα....
Η γέμιση είναι πατάτα ..
Βράζουμε τις πατάτες ,εγώ τις βράζω με την φλούδα .. Μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζουμε .Σε ένα τηγάνι Τσιγαριζω κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και φρέσκο κρεμμυδάκι ,βάζω αλάτι πιπέρι και τις πατάτες που τις έχω πατήσει με το πιρούνι .
Έπειτα περνούμε με το κουτάλι και βάζουμε στα στρογγυλά πιτακια και κλείνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό μπόλικο λάδι τις επιλογής μας .
Από κ. Βασιλική, Μαγειρικές Απολαύσεις!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου