Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Αγαπητό Ημερολόγιο (2024-05-03): Μαλακό

 

Αγαπητό Ημερολόγιο (2024-05-03): Μαλακό


Αναγκάστηκε να παραμείνει σε ξηρή αποβάθρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κατάλαβα από την αρχή. Η μοναξιά θα μπορούσε να είναι ένας πικρός εχθρός ή ένας πολύτιμος σύμμαχος. Εξαρτάται από το πώς θα το ρυθμίσετε. Υπάρχουν παγίδες και αντιξοότητες στην πορεία: ναρκωτικά, κακή παρέα, εύκολο χρήμα, σεξ στην ουρά και άλλα. Πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μετράτε πολύ καλά κάθε βήμα σας. Μερικοί βασικοί άνθρωποι γνωρίζουν πού βρίσκεστε και τι να κάνουν σε περίπτωση προβλημάτων. Τετράποδος σύντροφος πάντα στο πλευρό σας. Υπομονή και όλα ομαλά.

----

Κάποιος είπε για μένα: «Απλώς δεν αντέχει τον έλεγχο». Μεγάλο λάθος. Δεν μου αρέσει ο έλεγχος ενός αδαή. Μισώ να πρέπει να του μάθω τι να ζητήσει από μένα ή πού να ψάξει για να μάθει αν το κάνω σωστά. Αν έρχεται μαθημένο από το σπίτι, κανένα πρόβλημα. Αρκετά αφεντικά ήταν έτσι. Ένας από αυτούς πέθανε πρόσφατα και κόντεψε να λιποθυμήσω. Αυτοί οι άνθρωποι γίνονται σύντροφοι στο ταξίδι και εγκαταλείπουν γρήγορα τον ρόλο του αφεντικού. Είμαι πολύ μέντορας, αλλά η υποστήριξη εκτιμάται μερικές φορές.

----

Η τελευταία γωνιά του πλανήτη όπου σκέφτηκα ότι ήταν δυνατό να συναντήσω μια παλιά αγάπη. Μια πόλη χιλίων κατοίκων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το βρεις παντού. Το σούπερ μάρκετ, το μπαρ, το εργαστήριο επαγγελματικής ζωγραφικής, το εργαστήριο αγγειοπλαστικής... Εδώ δεν μπορείς να κολυμπήσεις και να αποθηκεύσεις τα ρούχα σου. Απεικονίζεσαι, όπως φαντάστηκες από την αρχή. Ωστόσο, ποτέ δεν πίστευες ότι το αίμα θα έφτανε στο ποτάμι. Πρόσεχε φίλε, πάντα καλύτερα σε δημόσιους χώρους και με μάρτυρες. Για να μην μπερδευτούν τα πράγματα. Πρώτα από όλα, να είστε πολύ ήρεμοι και να αφήνετε τον αέρα να ρέει.

----

Είναι ο άγραφος νόμος του καπιταλισμού. Ο παππούς χτίζει την αυτοκρατορία, ο πατέρας τη λιώνει και ο γιος έχει προβλήματα. Πάντα ζούσε σε αφθονία και δεν έχει ιδέα τι σημαίνει η κατάσταση ανάγκης, η παγωμένη ανάσα των τραπεζιτών στο λαιμό του, η ρώσικη ρουλέτα των υψηλών και χαμηλών οικονομικών. Αρκετοί γείτονες μοιάζουν σαν να προέρχονται από μια τέτοια ιστορία. Αντίο ελευθερία, αντίο σοκ, αντίο ζωή πολυτέλειας. Δραπέτευσε από τη γειτονιά Salamanca, ή Castellana ή κάποια παρόμοια πολυτέλεια. Μια ζωή χαμηλού κόστους για να επιβιώσεις.

----

Μην ρωτάς. Δεν πρόκειται για διαγωνισμό παρελθόντος μεγαλείου. Η ανωνυμία είναι καλύτερη, μήπως στείλει κάποιος επαγγελματίες να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς. Δεν σας ενδιαφέρουν οι ιστορίες τους ούτε έχετε την επιθυμία να ξεκινήσετε νέα έργα. Επίσης, δεν ξέρεις αν είναι απλά φαντάσματα και φτιάχνουν μια ιστορία που δεν συνέβη ποτέ. Δεν πειράζει, η ζωή του και η δική σου δεν πρόκειται να διασταυρωθούν πέρα ​​από το εργαστήριο αγγειοπλαστικής ή τέτοια πράγματα. Απόσταση, διακριτικότητα, εγκαρδιότητα και απαλότητα. Όλη η απαλότητα.

----

Συλλογή μοναξιών. Ντύνονται με τα καλύτερά τους ρούχα για να πάνε στην εργοθεραπεία. Είναι η μόνη αναλαμπή της κοινωνικής ζωής που δεν καθοδηγείται από το αλκοόλ. Κάποιοι το χτυπούν δυνατά, δεν υπάρχει τρόπος να το κρύψουν. Προτιμώ το ποδήλατο, γιατί υπάρχει αρκετός χώρος για να βαρεθώ. Ο σκύλος περνάει υπέροχα, αλλά δεν φεύγει πολύ από δίπλα μου. Αν είχα έναν χειρότερο εφιάλτη, θα ήταν ο χωρισμός. Θα πρέπει να το πάρουν από τα νεκρά χέρια μου. Δεν ανησυχώ, υπάρχουν αυτοί που ευχαρίστως θα αναλάβουν την ευθύνη.

----

Το κενό που φοβάμαι είναι αυτό της αντίθετης περίπτωσης. Ας υποθέσουμε ότι ζει λιγότερο από μένα. Μου δίνει κάτι. Ένα ερπυσμό που με πάει στην άλλη γειτονιά ή, χειρότερα, με αφήνει σε αυτή. Η ζωή το έχει αυτό. Εφήμερος. Χωρίς γνωστό τέλος. Όταν έρθει ο τύπος με το δρεπάνι, δεν θα βρει πολλά. Θα σου φανώ βαρετός αλλά όρθιος. Ποτέ δεν κακοποίησα άλλους. Δεν έγραψα για τις επιτυχίες του αιώνα. Δεν συνεργάστηκα με την ανισότητα, τη μιζέρια ή την αδικία. Ελπίζω να αφήσω λίγα πράγματα αλλά ευχάριστες αναμνήσεις. Τα παράπονα, στον αρχιοπλουργό.

https://excusatio.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλεξάνδρεια: Ανοίγει ανακαινισμένο το σπίτι του Καβάφη – Δείτε φωτογραφίες

Αλεξάνδρεια: Ανοίγει ανακαινισμένο το σπίτι του Καβάφη – Δείτε φωτογραφίες Posted on   16 Μαΐου, 2024   by   ellas Τα εγκαίνια της ανακαινι...